ZAKUP I DOSTAWY ŚWIEŻEGO MIĘSA

Publication date 2013-10-28
End date 2013-11-08 10:00:00
Instytucja Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 438666 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 151100002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy świeżego (niemrożonego) mięsa pochodzenia polskiego.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ.

1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z:
a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.)
b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z dnia 2006 r., Nr 17, poz.127 ze zm.)
c) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r., Nr 137, poz. 966 ze zm.)
2. Wymagania dotyczące znakowania i opakowania:
Opakowanie stanowią pojemniki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Opakowania powinny być czyste, nieuszkodzone, powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem.
3. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego.
Do każdego pojemnika powinna być dostarczona etykieta zawierająca następujące dane:
-nazwę produktu
-termin przydatności do spożycia
-nazwę dostawcy/ producenta, adres
-warunki przechowywania
-oznaczenia partii produkcyjnej
-masę netto
oraz pozostałe informację zgodnie z obowiązującym prawem.
Do każdej dostawy wykonawca zobowiązany jest dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny.
4. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej
Ulica ul. Karowa 2
Nr domu 2
Miejscowosc Warszawa
Kod poczt 00-315
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 022 5966160
Fax 022 5966474, 8279354
Internet www.szpitalkarowa.pl
Regon 00137222900000
E mail zam.pub@poczta.szpitalkarowa.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Zaliczka Nie
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określająca rodzaj i zakres działalności. 2. Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: a) Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub, b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 73 ust 1 ustawy z dnia 25.8.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub, c) protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład, którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25.8.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia 3. Zaświadczenie (pozytywna opinia, decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej bądź Inspekcji Weterynaryjnej, iż środki transportu do przewozu mięsa spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010. Nr 136, poz. 914) zezwalające tym samym na transport nimi żywności. 4. Oświadczenie Wykonawcy, że oferowany towar jest dobrej jakości oraz spełnia wymagania określone Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r, Nr 136, poz. 914 ze zm.).
Inne dokumenty W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy W przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy, zmiana stawki VAT mająca wpływ na cenę brutto następuje z dniem urzędowej zmiany stawki, przy czym cena netto pozostanie niezmienna. Zmiana ta nie wymaga dokonywania zmian w treści niniejszej umowy w formie aneksu.
Kryt cena A
Spec www www.szpitalkarowa.pl
Spec war Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej Dział Zamówień Publicznych ul. Karowa 2; 00-315 Warszawa
Data skl 08/11/2013
Godz skl 10:00
Miejsce Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej Dział Zamówień Publicznych ul. Karowa 2; 00-315 Warszawa
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)