sukcesywne dostawy mięsa oraz wędlin - numer Zp/pn/84/2013
Publication date | 2013-10-31 |
End date | 2013-11-08 10:00:00 |
Instytucja | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Miejscowość | Dęblin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 445408 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151311350, 151120006, 154121000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1) przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa czerwonego, mięsa drobiowego oraz wędlin drobiowych z podziałem na zadania: a) zadanie I - Mięsa i wędliny, b) zadanie II - Mięso drobiowe świeże i mrożone oraz filet wędzony; 2) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz ofertowy zawarty w Dziele II niniejszej specyfikacji; 3) miejscem wykonania zamówienia są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; 4) wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: a) przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2010 roku, Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L 31 z dnia 01 lutego 2002 r.); b) przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127, z późn. zm.), przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.), oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. U. UE L 226 z 25 czerwca 2004 r.) oraz innych przepisów Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń; c) przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r.); d) przepisów rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.); e) przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jedn. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); f) przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.); 5) główny przedmiot zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 - Mięso i produkty mięsne 15131135-0 - Wędliny drobiowe 15112000-6 - Mięso drobiowe 15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Ulica | ul. Dywizjonu 303 35 |
Nr domu | 35 |
Miejscowosc | Dęblin |
Kod poczt | 08-521 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 551 74 53 |
Fax | 81 551 74 52 |
Internet | www.wsosp.deblin.pl |
Regon | 06005921600000 |
E mail | zam.publ.wsosp@wsosp.deblin.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Uczelnia publiczna |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Wiedza | Do potwierdzenia: -oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty; -wykazem wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dowodów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie. Należy wykazać co najmniej: - na zadanie I - dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 250 000,00 zł brutto każda (wg wzoru stanowiącego zał. Nr 4.1 do oferty); - na zadanie II - dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 80 000,00 zł brutto każda (wg wzoru stanowiącego zał. Nr 4.2 do oferty) |
Potencjal | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Zdolne | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Sytuacja | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 1 | Tak |
Dok potw 3 | Tak |
Inne dokumenty | - formularz oferty; - wykaz czynności, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom - Zał. Nr 3 do oferty - (załącznik nie jest wymagany w przypadku wykonywania przez Wykonawcę całości zamówienia bez udziału podwykonawców); - pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowę o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy; - pełnomocnictwo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, - w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć: a) aktualną decyzję administracyjną lub zaświadczenie właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii o dopuszczeniu Wykonawcy do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, wystawione lub poświadczone nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert (ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., Nr 136 poz. 914 z późn. zm. oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy) |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | zgodnie z zapisami projektu umowy |
Kryt cena | A |
Spec www | www.wsosp.deblin.pl |
Spec war | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, 08-521 Dęblin ul. 2 Pułku Kraków budynek nr 22, pok. nr 4 |
Data skl | 08/11/2013 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, 08-521 Dęblin, ul. Dywizjonu 303 bud. 35 (Pałac Jabłonowskich), kancelaria jawna - pok. nr 116 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |