DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Publication date | 2013-10-31 |
End date | 2013-11-14 11:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół Nr 2 w Łęcznej z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi |
Miejscowość | Łęczna |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 446406 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158110006, 151000009, 32200009, 32200009, 153311709, 155000003, 33110002, 32200009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki od 4.1. do 4.9. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ. 4.Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie w dni robocze w godzinach między 7,00 - 14,00 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS. 9.Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) 10.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 11.Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. 12.Mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej.OpisFilet rybny mrożony- RYBA MORSKA (miruna, błękitek, mintaj, dorsz)gat. I kg 500Śmietana 18 % op. Min 1L gat. I Szt. 600Śmietana 30% do ubijania op. Min 1L gat. I Szt. 300 Śmietana 12 % op. Min 1l gat. I Szt. 250 Twaróg półtłusty op. Min 250g. gat. I Kg 500 Ser żółty gat. I Kg 120 Mleko 2%-3% op. Folia min 1l Szt. 250 Masło op. Min 200 g. gat I kg 200Mieszanka kompotowa op. min 2 kg gat. I kg 1100 Wiśnie b/pestki op. min 2 kg gat. I kg 70 Truskawki op. Min 2 kg gat. I kg 170 Mieszanka chińska op. Min 2 kg gat. I kg 50 Kalafior op. Min 2 kg gat. I kg 100 Brokuł op. Min 2 kg gat. I kg 50 Fasolka szparagowa op. Min 2 kg gat. I kg 150 Groszek zielony op. min. 2 kg gat. I kg 50 Zupa jarzynowa op. Min. 2 kg gat. I kg 80 Marchewka z groszkiem op. Min 2 kg gat. I kg 200Ziemniaki gat. I kg 18000 Marchewka gat. I kg 2000 Pietruszka gat. I kg 350 Seler gat. I kg 200 Buraki czerwone gat. I kg 850 Por gat. I kg 450 Kapusta biała gat. I kg 850 Kapusta czerwona gat. I kg 200 Kapusta pekińska gat. I kg 250 Kapusta włoska gat. I kg 350 Kapusta młoda gat. I Szt. 250 Koperek gat. I Szt. 200 Natka pietruszki gat. I Szt. 600 Ogórek świeży gat. I kg 300 Pomidory gat. I kg 250 Sałata gat. I Szt. 450 Papryka gat. I kg 100 Cebula gat. I kg 550 Czosnek gat. I Szt. 150 Kalafior gat. I Szt. 50 Brokuł gat. I Szt. 50 Fasolka szparagowa gat. I kg 50 Szczypiorek gat. I Szt. 150 Rzodkiewka gat. I Szt. 200 Szczaw gat. I kg 10 Śliwki gat. I kg 200 Truskawki gat. I kg 120 Jabłka gat. I kg 200Chleb zwykły, krojony 600g. Szt. 3600 Bułka tarta op. papierowe min. 500g. kg 230 Pączki 100 g. Szt. 380Mięso drobiowe gulaszowe gat. I kg 150 Ćwiartka z kurczaka gat. I kg 550 Kurczaki gat. I kg 500 Filet z kurczaka gat. I kg 500 Filet z indyka gat. I kg 100 Mięso drobiowe typu gyros bez przypraw gat. I kg 150 Porcja rosołowa ze skrzydełkiem kg 700Mięso gulaszowe wieprzowe gat. I kg 1800 Schab b/ kości gat. I kg 250 Karkówka b/ kości gat. I kg 100 Szynka wieprzowa surowa b/kości gat. I kg 100 Łopatka wieprzowa b/kości gat. I kg 200 Kości pokrzepowe gat. I kg 300 Boczek surowy łuskany gat. I kg 150 Flaki suche podgotowane krojone gat. I kg 100 Kiełbasa zwyczajna gat. I kg 250 Boczek wędzony łuskany gat. I kg 220 Smalec op. min. 200 g gat. I kg 50Cukier biały, sypki, op. papier. 1 kg gat. I Kg 1200 Cukier puder op. min. 400g. gat. I Kg 60 Cukier wanilinowy op. papier. min.30 g. gat. I Szt. 100 Mąka pszenna op. papier. 1kg gat. I Kg 1000 Mąka ziemniaczana op. papier.1 kg gat. I Kg 120 Kasza jęczmienna op.min400g. gat. I Kg 50 Kasza jęczmienna saszetka 100g. gat. I Kg 250 Kasza gryczana saszetka op. 400g. gat. I Kg 100 Ryż biały op. papier. 1 kg gat. I Kg 80 Ryż biały saszetka 100g. gat. I Kg 300Kapusta kiszona NA NATURALNYM ZAKWASIE kg 200, Ogórki kiszone kg 500 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Szkół Nr 2 w Łęcznej z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi |
Ulica | ul. Jaśminowa 6 |
Nr domu | 6 |
Miejscowosc | Łęczna |
Kod poczt | 21-010 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 0-81 4627003 |
Fax | 0-81 4628415 |
Internet | zs2-leczna.pl |
Regon | 06038316400000 |
E mail | zs2leczna@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 9 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 10 |
Wadium | nie wymaga się |
Zaliczka | Nie |
Niepelnosprawne | Nie |
Uprawnienie | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. Spełniają warunki określone przepisami art. 22 ust1.tj. spełniają warunki, dotyczące: a) Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. b) Posiadania wiedzy i doświadczenia. c) Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. d) Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 P.z.p. 3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają Lidera do reprezentowania w postępowaniu, załączając do oferty stosowne pełnomocnictwo. 4. Oświadczenia i dokumenty będą oceniane pod względem formalno-prawnym, pod względem ich aktualności i treści, a także czy informacje w nich zawarte potwierdzają spełnienie wymagań Zamawiającego. Sposób dokonywania oceny spełnienia warunków wymaganych od wykonawców będzie oparty na zasadzie: spełnia/nie spełnia. 5. Wykonawcy, którzy nie wykażą spełnienia warunków udziału w postępowaniu podlegać będą wykluczeniu z udziału w postępowaniu. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 6. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki o których mowa w pkt.2, niniejszego rozdziału musi spełniać każdy z wykonawców. Warunki o których mowa w pkt.1 niniejszego rozdziału wykonawcy mogą spełniać łącznie. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 9 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok potw 2 | Tak |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | zs2-leczna-pl |
Spec war | Zespół Szkół nr 2, ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna. |
Data skl | 14/11/2013 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | sekretariat Zespołu Szkół nr 2, ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna.. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |