ZAKUP I DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH
Publication date | 2013-11-05 |
End date | 2013-11-18 11:00:00 |
Instytucja | Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 232107 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy produktów mleczarskich. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914) b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966 ze zm.) 2. Wymagania dotyczące znakowania i opakowania: Opakowania jednostkowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zabezpieczające produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem. Każdy pojemnik powinien posiadać etykietę zawierającą następujące dane: - nazwę produktu - termin przydatności do spożycia - nazwę dostawcy/producenta, adres - warunki przechowywania - dane dotyczące składników występujących w produkcie - masę netto Opakowania transportowe - pojemniki lub kartony wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, nieuszkodzone, zabezpieczające produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 4. Okres przydatności każdej dostarczonej partii towaru nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta licząc od daty dostarczenia do Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej |
Ulica | ul. Karowa 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 00-315 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 5966160 |
Fax | 022 5966474, 8279354 |
Internet | www.szpitalkarowa.pl |
Regon | 00137222900000 |
E mail | zam.pub@poczta.szpitalkarowa.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Zaliczka | Nie |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | 1. Oświadczenie Wykonawcy, że oferowany towar jest dobrej jakości oraz spełnia wymagania określone ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914); 2. Aktualną kopię decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. 3. Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP; - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 73 ust 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład, którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; 4. Zaświadczenie (pozytywna opinia lub decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej bądź Inspekcji Weterynaryjnej, iż środki transportu do przewozu artykułów spożywczych spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Inne dokumenty | W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Ustala się następujące zasady zmiany cen jednostkowych, określonych w postępowaniu: a) W przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy, zmiana stawki VAT mająca wpływ na cenę brutto następuje z dniem urzędowej zmiany stawki, przy czym cena netto pozostanie niezmienna. Zmiana ta nie wymaga dokonywania zmian w treści niniejszej umowy w formie aneksu. b) W przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem, iż Wykonawca z odpowiednim wyprzedzeniem, (co najmniej 14 dni) zawiadomi Zamawiającego na piśmie, załączając stosowne dokumenty wystawione przez producenta stwierdzające ten fakt |
Kryt cena | A |
Spec www | www.szpitalkarowa.pl |
Spec war | Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej - Dział Zamówień Publicznych ul. Karowa 2; 00-315 Warszawa |
Data skl | 18/11/2013 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej - Dział Zamówień Publicznych ul. Karowa 2; 00-315 Warszawa |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |