Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku
Publication date | 2013-11-05 |
End date | 2013-11-14 09:00:00 |
Instytucja | Gmina Namysłów, reprezentowana przez Burmistrza Namysłowa |
Miejscowość | Namysłów |
Województwo | opolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 449436 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158942003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Nazwa i kod wg Wspólnego Słownika Zamówień: Posiłki gotowe - 15894200-3. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku, jedno - lub dwudaniowego, na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez kierownika lub zastępcę kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie, w okresie wskazanym w decyzji, w dni robocze od poniedziałku do piątku. Terenem wykonania zadania jest miasto Namysłów. Przewiduje się dożywianie średnio 74 osób miesięcznie. Zamawiający zastrzega sobie, że liczba osób korzystających z dożywiania może ulec zmianie w trakcie wykonywania przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i podawania posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie oraz zapewnienia pomieszczenia do ich spożywania. Lokal, w którym podopieczni będą spożywać posiłki, musi znajdować się na terenie Namysłowa - w centrum lub w jego pobliżu, aby osoby korzystające z posiłków mogły swobodnie dojść pieszo. Przygotowanie i wydawanie posiłków należy wykonywać z należną starannością - przy zachowaniu odpowiednich warunków higieny, przestrzeganiu norm ilościowych, dla poszczególnych posiłków o wartości kalorycznej minimum 1.000 kcal, zgodnie z normami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego. Ciepłe posiłki składać się będą z: 1) posiłek jednodaniowy - zupa: 500 ml wraz z mięsną wkładką i pieczywem, 2) pełny obiad: zupa + ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż, makaron) 200 g, mięso 100 g, surówka 150 g albo - nie częściej niż dwa razy w tygodniu - dania jarskie (naleśniki, pierogi itp.) o gramaturze 300 g na porcję, albo - nie częściej niż jeden raz w tygodniu - dania półmięsne (tj. bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp.) o gramaturze 300 g na porcję, kompot 200 ml. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety). Wymagania w zakresie dystrybucji, jakości i gramatury oraz dostarczania posiłków: 1) posiłki muszą być przygotowane i transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte, aby nie wylewały się z nich dania płynne i utrzymywały odpowiednią temperaturę, 2) gramatura poszczególnych porcji żywnościowych musi być zgodna z normami ilościowymi, dla poszczególnych posiłków, 3) dostarczane i wydawane posiłki muszą być gorące, poza posiłkami, które co do zasady są spożywane na zimno. Wykonawca jest odpowiedzialny za przestrzeganie przez osoby wykonujące zamówienie, obowiązujących przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych oraz ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli w zakresie przestrzegania przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych, oraz w zakresie wykonywanej usługi (tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z odpowiednimi normami oraz wymagań higieniczno-sanitarnych i porządkowych). Wykonawca musi dysponować niezbędnym zapleczem kuchennym, miejscem do spożywania posiłków, doświadczeniem, a także osobami uprawnionymi do wykonywania zamówienia |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Gmina Namysłów, reprezentowana przez Burmistrza Namysłowa |
Ulica | ul. Stanisława Dubois 3 |
Nr domu | 3 |
Miejscowosc | Namysłów |
Kod poczt | 46-100 |
Wojewodztwo | opolskie |
Tel | 077 4190359 |
Fax | 077 4104841 |
Internet | www.namyslow.eu |
Regon | 00052451300000 |
E mail | zamowienia@namyslow.eu |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | U |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | W razie istotnych zmian cen czynników produkcji, których strony nie mogły przewidzieć w chwili zawarcia umowy, ustalone wynagrodzenie może być jednorazowo waloryzowane wraz z nastaniem nowego roku kalendarzowego z uwzględnieniem art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z późn. zm.). Waloryzacja, o której mowa w zdaniu pierwszym, poprzedzona negocjacjami pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą, nie będzie wyższa niż planowany wskaźnik wzrostu inflacji roku bieżącego do roku przyszłego, ustalony corocznie przez Główny Urząd Statystyczny |
Kryt cena | A |
Spec www | www.bip.namyslow.eu |
Spec war | Specyfikacja istotnych warunków zamówienia dostępna będzie w siedzibie Zamawiającego, budynek B, pok. nr 26 lub za zaliczeniem pocztowym. Siwz jest odpłatna (12,20 zł) |
Data skl | 14/11/2013 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego - Urząd Miejski w Namysłowie, ul. Dubois 3, budynek A, w sekretariacie, pokój Nr 12 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |