Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku

Publication date 2013-11-05
End date 2013-11-14 09:00:00
Instytucja Gmina Namysłów, reprezentowana przez Burmistrza Namysłowa
Miejscowość Namysłów
Województwo opolskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 449436 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 158942003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Nazwa i kod wg Wspólnego Słownika Zamówień:
Posiłki gotowe - 15894200-3.
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie w postaci gorącego posiłku, jedno - lub dwudaniowego, na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez kierownika lub zastępcę kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie, w okresie wskazanym w decyzji, w dni robocze od poniedziałku do piątku. Terenem wykonania zadania jest miasto Namysłów. Przewiduje się dożywianie średnio 74 osób miesięcznie. Zamawiający zastrzega sobie, że liczba osób korzystających z dożywiania może ulec zmianie w trakcie wykonywania przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i podawania posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Namysłowie oraz zapewnienia pomieszczenia do ich spożywania. Lokal,
w którym podopieczni będą spożywać posiłki, musi znajdować się na terenie Namysłowa - w centrum lub w jego pobliżu, aby osoby korzystające z posiłków mogły swobodnie dojść pieszo. Przygotowanie i wydawanie posiłków należy wykonywać z należną starannością - przy zachowaniu odpowiednich warunków higieny, przestrzeganiu norm ilościowych, dla poszczególnych posiłków o wartości kalorycznej minimum 1.000 kcal, zgodnie z normami sanitarnymi dla żywienia zbiorowego. Ciepłe posiłki składać się będą z:
1) posiłek jednodaniowy - zupa: 500 ml wraz z mięsną wkładką i pieczywem,
2) pełny obiad: zupa + ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż, makaron) 200 g, mięso 100 g, surówka 150 g albo - nie częściej niż dwa razy w tygodniu - dania jarskie (naleśniki, pierogi itp.) o gramaturze 300 g na porcję, albo - nie częściej niż jeden raz w tygodniu - dania półmięsne (tj. bigos, fasolka
po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp.) o gramaturze 300 g na porcję, kompot 200 ml.
Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących:
1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń),
2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie),
3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składania i magazynowania produktów, przewozu posiłków),
4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety).
Wymagania w zakresie dystrybucji, jakości i gramatury oraz dostarczania posiłków:
1) posiłki muszą być przygotowane i transportowane w higienicznych warunkach, pojemniki muszą być szczelnie zamknięte, aby nie wylewały się z nich dania płynne i utrzymywały odpowiednią temperaturę,
2) gramatura poszczególnych porcji żywnościowych musi być zgodna z normami ilościowymi, dla poszczególnych posiłków,
3) dostarczane i wydawane posiłki muszą być gorące, poza posiłkami, które co do zasady są spożywane na zimno.
Wykonawca jest odpowiedzialny za przestrzeganie przez osoby wykonujące zamówienie, obowiązujących przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych oraz ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli w zakresie przestrzegania przepisów BHP, przeciwpożarowych i higieniczno-sanitarnych, oraz w zakresie wykonywanej usługi (tj. jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z odpowiednimi normami oraz wymagań higieniczno-sanitarnych i porządkowych). Wykonawca musi dysponować niezbędnym zapleczem kuchennym, miejscem do spożywania posiłków, doświadczeniem, a także osobami uprawnionymi do wykonywania zamówienia

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Namysłów, reprezentowana przez Burmistrza Namysłowa
Ulica ul. Stanisława Dubois 3
Nr domu 3
Miejscowosc Namysłów
Kod poczt 46-100
Wojewodztwo opolskie
Tel 077 4190359
Fax 077 4104841
Internet www.namyslow.eu
Regon 00052451300000
E mail zamowienia@namyslow.eu
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy W razie istotnych zmian cen czynników produkcji, których strony nie mogły przewidzieć w chwili zawarcia umowy, ustalone wynagrodzenie może być jednorazowo waloryzowane wraz z nastaniem nowego roku kalendarzowego z uwzględnieniem art. 144 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z późn. zm.). Waloryzacja, o której mowa w zdaniu pierwszym, poprzedzona negocjacjami pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą, nie będzie wyższa niż planowany wskaźnik wzrostu inflacji roku bieżącego do roku przyszłego, ustalony corocznie przez Główny Urząd Statystyczny
Kryt cena A
Spec www www.bip.namyslow.eu
Spec war Specyfikacja istotnych warunków zamówienia dostępna będzie w siedzibie Zamawiającego, budynek B, pok. nr 26 lub za zaliczeniem pocztowym. Siwz jest odpłatna (12,20 zł)
Data skl 14/11/2013
Godz skl 09:00
Miejsce Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego - Urząd Miejski w Namysłowie, ul. Dubois 3, budynek A, w sekretariacie, pokój Nr 12
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)