Dostawy mleka i przetworów mleczarskich ( Oznaczenie sprawy 605/PN/13)
Publication date | 2013-11-06 |
End date | 2013-11-14 10:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 3674 |
Miejscowość | Olsztyn |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 452008 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 155400005, 155100006, 155300002 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy mleka i przetworów mleczarskich zwane dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat szczycieński, w następującym asortymencie i ilościach: mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 5400 l, mleko spożywcze UHT 2% tł. - 2000 l, śmietana 18% tł. - 1475 l, śmietana kremowa 30% tł. - 20 l, jogurt naturalny - 670 kg, jogurt owocowy - 1310 kg, deser mleczny - 500 kg, deser jogurtowy - 500 kg, serek homogenizowany naturalny - 360 kg, serek homogenizowany waniliowy - 540 kg, serek homogenizowany owocowy - 480 kg, serek twarogowy - 25 kg, serek naturalny do smarowania - 25 kg, kefir - 880 kg, ser twarogowy półtłusty - 690 kg, ser twarogowy ziarnisty - 192 kg, ser typu fromage - 272 kg, ser edamski pełnotłusty - 415 kg, ser gouda pełnotłusty - 350 kg, ser salami pełnotłusty - 270 kg, ser camembert - 180 kg, ser topiony z szynką - 80 kg, ser topiony z papryką - 80 kg, ser topiony pełnotłusty - 170 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 180 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 100 kg, masło ekstra jednoporcjowe -1675 kgOpisDostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Olsztyn w następującym asortymencie i ilościach:mleko spożywcze UHT 2% tł. - 1000 l, śmietana 18% tł. - 300 l, śmietana kremowa 30% tł. - 20 l, jogurt naturalny - 80 kg, jogurt owocowy - 120 kg, deser mleczny - 100 kg, deser jogurtowy - 100 kg, serek homogenizowany waniliowy - 120 kg, serek homogenizowany owocowy - 80 kg, serek twarogowy - 25 kg, serek naturalny do smarowania - 25 kg, kefir - 100 kg, ser twarogowy półtłusty - 50 kg, ser twarogowy ziarnisty - 32 kg, ser typu fromage - 32 kg, ser edamski pełnotłusty - 25 kg, ser gouda pełnotłusty - 40 kg, ser salami pełnotłusty - 40 kg, ser camembert - 20 kg, ser topiony pełnotłusty - 10 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 20 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 20 kg, masło ekstra jednoporcjowe -160 kgDostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Lidzbark Warmiński w następującym asortymencie i ilościach:mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 4500 l, śmietana 18% tł. - 1000 l, jogurt naturalny - 400 kg, jogurt owocowy - 1000 kg, deser mleczny - 320 kg, deser jogurtowy - 320 kg, serek homogenizowany naturalny - 280 kg, serek homogenizowany waniliowy - 340 kg, serek homogenizowany owocowy - 320 kg, kefir - 400 kg, ser twarogowy półtłusty - 560 kg, ser twarogowy ziarnisty - 80 kg, ser typu fromage - 160 kg, ser edamski pełnotłusty - 240 kg, ser gouda pełnotłusty - 160 kg, ser salami pełnotłusty - 80 kg, ser camembert - 120 kg, ser topiony pełnotłusty - 80 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 80 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 80 kg, masło ekstra jednoporcjowe -1200 kgmleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 900 l, mleko spożywcze UHT 2% tł. - 1000 l, śmietana 18% tł. - 175 l, jogurt naturalny - 190 kg, jogurt owocowy - 190 kg, deser mleczny - 80 kg, deser jogurtowy - 80 kg, serek homogenizowany naturalny - 80 kg, serek homogenizowany waniliowy - 80 kg, serek homogenizowany owocowy - 80 kg, kefir - 380 kg, ser twarogowy półtłusty - 80 kg, ser twarogowy ziarnisty - 80 kg, ser typu fromage - 80 kg, ser edamski pełnotłusty - 150 kg, ser gouda pełnotłusty - 150 kg, ser salami pełnotłusty - 150 kg, ser camembert - 40 kg, ser topiony z szynką - 80 kg, ser topiony z papryką - 80 kg, ser topiony pełnotłusty - 80 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 80 kg, masło ekstra jednoporcjowe - 315 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 3674 |
Ulica | ul. Saperska 1 |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Olsztyn |
Kod poczt | 10-073 |
Wojewodztwo | warmińsko-mazurskie |
Tel | 89 5422815; 5423866; 5423856 |
Fax | 89 5422815 |
Internet | www.22wog.wp.mil.pl |
Regon | 28060368400000 |
E mail | jw3674.zamowienia@wp.mil.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: obrona |
Rodzaj zam inny | obrona |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Wadium | Zamawiający nie żąda wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy ) |
Wiedza | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Potencjal | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Zdolne | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Sytuacja | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r..W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności |
Kryt cena | A |
Spec www | www.22wog.wp.mil.pl |
Spec war | JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1 |
Data skl | 14/11/2013 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |