Dostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych (Oznaczenie sprawy 606/PN/13)
Publication date | 2013-11-07 |
End date | 2013-11-15 09:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 3674 |
Miejscowość | Olsztyn |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 234459 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158943004 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat Szczytno, w następujących ilościach : gołąbki z mięsem - 400 kg, gulasz wołowy - 600 kg, gulasz wieprzowy - 600 kg, fasolka po bretońsku - 400 kg, kotlet z piersi kurczaka panierowany - 100 kg, kotlet schabowy panierowany - 100 kg, kotlet de vollaile - 100 kg, zrazy wołowe zawijane - 100 kg, pierogi z kapustą i grzybami- 260 kg, pierogi ruskie- 220 kg, pierożki z mięsem- 300 kg, kluski śląskie - 430 kg, kluski śląskie z mięsem - 30 kg, krokiety z mięsem - 200 kg, krokiety z kapustą i mięsem - 120 kg, naleśniki z serem - 380 kg, kopytka - 350 kgOpisDostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Olsztyn w następującym asortymencie i ilościach:pierogi z kapustą i grzybami - 100 kg, pierogi ruskie - 100 kg, pierożki z mięsem - 100 kg, kluski śląskie - 110 kg, kluski śląskie z mięsem - 30 kg, naleśniki z serem - 60 kg, kopytka - 110 kgDostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Lidzbark Warmiński w następującym asortymencie i ilościach:gołąbki z mięsem - 400 kg, gulasz wołowy - 600 kg, gulasz wieprzowy - 600 kg, fasolka po bretońsku - 400 kg, pierogi z kapustą i grzybami - 160 kg, pierogi ruskie - 120 kg, pierożki z mięsem - 200 kg, kluski śląskie - 320 kg, krokiety z mięsem - 200 kg, krokiety z kapustą i mięsem - 120 kg, naleśniki z serem - 320 kg, kopytka - 240 kgDostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Lipowiec, 12-100 Szczytno w następującym asortymencie i ilościach:kotlet z piersi kurczaka panierowany - 100 kg, kotlet schabowy panierowany - 100 kg, kotlet de vollaile - 100 kg, zrazy wołowe zawijane - 100 kg, |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 3674 |
Ulica | ul. Saperska 1 |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Olsztyn |
Kod poczt | 10-073 |
Wojewodztwo | warmińsko-mazurskie |
Tel | 89 5422815; 5423866; 5423856 |
Fax | 89 5422815 |
Internet | www.22wog.wp.mil.pl |
Regon | 28060368400000 |
E mail | jw3674.zamowienia@wp.mil.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: obrona |
Rodzaj zam inny | obrona |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Wadium | Zamawiający nie żąda wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy ). |
Wiedza | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Potencjal | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Zdolne | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Sytuacja | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: 1.1. certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 1.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub 1.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. 2.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.22wog.wp.mil.pl |
Spec war | JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1 |
Data skl | 15/11/2013 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |