Dostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych (Oznaczenie sprawy 606/PN/13)

Publication date 2013-11-07
End date 2013-11-15 09:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 3674
Miejscowość Olsztyn
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 234459 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 158943004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat Szczytno, w następujących ilościach : gołąbki z mięsem - 400 kg, gulasz wołowy - 600 kg, gulasz wieprzowy - 600 kg, fasolka po bretońsku - 400 kg, kotlet z piersi kurczaka panierowany - 100 kg, kotlet schabowy panierowany - 100 kg, kotlet de vollaile - 100 kg, zrazy wołowe zawijane - 100 kg, pierogi z kapustą i grzybami- 260 kg, pierogi ruskie- 220 kg, pierożki z mięsem- 300 kg, kluski śląskie - 430 kg, kluski śląskie z mięsem - 30 kg, krokiety z mięsem - 200 kg, krokiety z kapustą i mięsem - 120 kg, naleśniki z serem - 380 kg, kopytka - 350 kg

Opis

Dostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Olsztyn w następującym asortymencie i ilościach:pierogi z kapustą i grzybami - 100 kg, pierogi ruskie - 100 kg, pierożki z mięsem - 100 kg, kluski śląskie - 110 kg, kluski śląskie z mięsem - 30 kg, naleśniki z serem - 60 kg, kopytka - 110 kgDostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Lidzbark Warmiński w następującym asortymencie i ilościach:gołąbki z mięsem - 400 kg, gulasz wołowy - 600 kg, gulasz wieprzowy - 600 kg, fasolka po bretońsku - 400 kg, pierogi z kapustą i grzybami - 160 kg, pierogi ruskie - 120 kg, pierożki z mięsem - 200 kg, kluski śląskie - 320 kg, krokiety z mięsem - 200 kg, krokiety z kapustą i mięsem - 120 kg, naleśniki z serem - 320 kg, kopytka - 240 kgDostawy produktów garmażeryjnych chłodzonych do garnizonu Lipowiec, 12-100 Szczytno w następującym asortymencie i ilościach:kotlet z piersi kurczaka panierowany - 100 kg, kotlet schabowy panierowany - 100 kg, kotlet de vollaile - 100 kg, zrazy wołowe zawijane - 100 kg,

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 3674
Ulica ul. Saperska 1
Nr domu 1
Miejscowosc Olsztyn
Kod poczt 10-073
Wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Tel 89 5422815; 5423866; 5423856
Fax 89 5422815
Internet www.22wog.wp.mil.pl
Regon 28060368400000
E mail jw3674.zamowienia@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: obrona
Rodzaj zam inny obrona
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 3
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2014
Wadium Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy ).
Wiedza Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia
Potencjal Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia
Zdolne Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia
Sytuacja Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty 1.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: 1.1. certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 1.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub 1.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. 2.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Kryt cena A
Spec www www.22wog.wp.mil.pl
Spec war JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1
Data skl 15/11/2013
Godz skl 09:00
Miejsce JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)