Dostawy cukru i przetworów owocowych do jednostek organizacyjnych SW okręgu łódzkiego

Publication date 2013-11-07
End date 2013-12-04 12:00:00
Instytucja Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi
Miejscowość Łódź
Województwo łódzkie
Branża
  • Soki owocowe,
  • Przetworzone owoce i orzechy

Szczegóły

Numer ogłoszenia 235617 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 153322965, 153322941, 153322934, 153322305, 153321005, 153321407, 153210004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Sukcesywne dostawy do jednostek organizacyjnych Służby Więziennej okręgu łódzkiego następujących produktów:

Część 1 - Dostawy cukru; cukier biały rafinowany (worki od 1 kg do 50 kg) wg normy PN-72/A-74850; w ilości 64 250 kg


Część 2 - Dostawy przetworów owocowych; 1) Dżem truskawkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 10 200 kg,
2) Dżem wiśniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 5 050 kg,
3) Dżem czarna porzeczka niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 6 200 kg,
4) Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 3 500 kg,
5) Dżem jabłkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 2 100 kg,
6) Marmolada wieloowocowa niskosłodzona (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-93/A/75103; w ilości 17 250 kg,
7) Powidła śliwkowe (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75102:1993P; w ilości 4 500 kg,
8) Jabłko prażone z cukrem (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75052-01:1990P; w ilości 2 400 kg,
9) Zaprawa kompotowa (różne smaki), (opak. puszka do 4 kg) wg normy PN-A - 79036:1997; w ilości 6 280 kg,
10) Syrop owocowy (różne smaki), (opak. bańka do 5 litrów) wg normy PN-A - 75955:1963P; w ilości 13 220 litrów.

Opis

cukier biały rafinowany (worki od 1 kg do 50 kg) wg normy PN-72/A-74850; w ilości 64 250 kg1) Dżem truskawkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 10 200 kg,
2) Dżem wiśniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 5 050 kg,
3) Dżem czarna porzeczka niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 6 200 kg,
4) Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 3 500 kg,
5) Dżem jabłkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 2 100 kg,
6) Marmolada wieloowocowa niskosłodzona (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-93/A/75103; w ilości 17 250 kg,
7) Powidła śliwkowe (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75102:1993P; w ilości 4 500 kg,
8) Jabłko prażone z cukrem (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75052-01:1990P; w ilości 2 400 kg,
9) Zaprawa kompotowa (różne smaki), (opak. puszka do 4 kg) wg normy PN-A - 79036:1997; w ilości 6 280 kg,
10) Syrop owocowy (różne smaki), (opak. bańka do 5 litrów) wg normy PN-A - 75955:1963P; w ilości 13 220 litrów.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi
Ulica ul. Smutna 21
Nr domu 21
Miejscowosc Łódź
Kod poczt 91-729
Wojewodztwo łódzkie
Tel 42 67 50 020
Fax 42 67 50 002
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 47140395400000
E mail oisw_lodz@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Nie
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Okręgowy Inspektorat SW w Łodzi
Rodzaj zam inny Okręgowy Inspektorat SW w Łodzi
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Zaliczka Nie
Niepelnosprawne Nie
Wadium ustala się wadium w wysokościach: Część nr 1 - 6 000 zł Część nr 2 - 9 000 zł
Uprawnienie Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił
Wiedza Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił
Potencjal Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił
Zdolne Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił
Sytuacja Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 12 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 15 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Inne dokumenty a) decyzja dopuszczenia zakładu Wykonawcy i producenta produktów będących przedmiotem dostaw jeżeli Wykonawca nie jest producentem, do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.27 ust. 2 Ustawy o Warunkach Zdrowotnych Żywności i Żywienia, b) dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy Wykonawca nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) lub certyfikat wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP; zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914)10. c)Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień, pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1/ dopuszcza się zmianę stawki podatku VAT wynikającą z obowiązujących przepisów nadrzędnych, przy czym niezmienną pozostają oferowane jednostkowe kwoty netto; 2/ Dopuszcza się możliwość zmiany cen zamawianych produktów nie częściej niż raz w kwartale. Zmiana obowiązujących cen nie może być jednak wyższa od wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ustalonego przez Prezesa GUS i publikowanego w Monitorze Polskim mówiącego o zmianie cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w stosunku do poprzedniego kwartału. O zmianie cen, jak również podstawie zmiany cen Wykonawca powiadomi Zamawiającego i Odbiorców na piśmie z 3 dniowym wyprzedzeniem. Pierwsza zmiana cen może nastąpić po ogłoszeniu przez Prezesa GUS wskaźnika cen towarów i usług ogółem w II kwartale 2014 roku w stosunku do I kwartału 2014 roku.
Kryt cena A
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź
Data skl 04/12/2013
Godz skl 12:00
Miejsce Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 60
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)