Dostawy cukru i przetworów owocowych do jednostek organizacyjnych SW okręgu łódzkiego
Publication date | 2013-11-07 |
End date | 2013-12-04 12:00:00 |
Instytucja | Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi |
Miejscowość | Łódź |
Województwo | łódzkie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 235617 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153322965, 153322941, 153322934, 153322305, 153321005, 153321407, 153210004 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Sukcesywne dostawy do jednostek organizacyjnych Służby Więziennej okręgu łódzkiego następujących produktów: Część 1 - Dostawy cukru; cukier biały rafinowany (worki od 1 kg do 50 kg) wg normy PN-72/A-74850; w ilości 64 250 kg Część 2 - Dostawy przetworów owocowych; 1) Dżem truskawkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 10 200 kg, 2) Dżem wiśniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 5 050 kg, 3) Dżem czarna porzeczka niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 6 200 kg, 4) Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 3 500 kg, 5) Dżem jabłkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 2 100 kg, 6) Marmolada wieloowocowa niskosłodzona (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-93/A/75103; w ilości 17 250 kg, 7) Powidła śliwkowe (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75102:1993P; w ilości 4 500 kg, 8) Jabłko prażone z cukrem (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75052-01:1990P; w ilości 2 400 kg, 9) Zaprawa kompotowa (różne smaki), (opak. puszka do 4 kg) wg normy PN-A - 79036:1997; w ilości 6 280 kg, 10) Syrop owocowy (różne smaki), (opak. bańka do 5 litrów) wg normy PN-A - 75955:1963P; w ilości 13 220 litrów. Opiscukier biały rafinowany (worki od 1 kg do 50 kg) wg normy PN-72/A-74850; w ilości 64 250 kg1) Dżem truskawkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 10 200 kg,2) Dżem wiśniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 5 050 kg, 3) Dżem czarna porzeczka niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 6 200 kg, 4) Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 3 500 kg, 5) Dżem jabłkowy niskosłodzony (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A-75100; w ilości 2 100 kg, 6) Marmolada wieloowocowa niskosłodzona (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-93/A/75103; w ilości 17 250 kg, 7) Powidła śliwkowe (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75102:1993P; w ilości 4 500 kg, 8) Jabłko prażone z cukrem (opak. wiadro do 15 kg) wg normy PN-A - 75052-01:1990P; w ilości 2 400 kg, 9) Zaprawa kompotowa (różne smaki), (opak. puszka do 4 kg) wg normy PN-A - 79036:1997; w ilości 6 280 kg, 10) Syrop owocowy (różne smaki), (opak. bańka do 5 litrów) wg normy PN-A - 75955:1963P; w ilości 13 220 litrów. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi |
Ulica | ul. Smutna 21 |
Nr domu | 21 |
Miejscowosc | Łódź |
Kod poczt | 91-729 |
Wojewodztwo | łódzkie |
Tel | 42 67 50 020 |
Fax | 42 67 50 002 |
Internet | www.zp.sw.gov.pl |
Regon | 47140395400000 |
E mail | oisw_lodz@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Nie |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Okręgowy Inspektorat SW w Łodzi |
Rodzaj zam inny | Okręgowy Inspektorat SW w Łodzi |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Zaliczka | Nie |
Niepelnosprawne | Nie |
Wadium | ustala się wadium w wysokościach: Część nr 1 - 6 000 zł Część nr 2 - 9 000 zł |
Uprawnienie | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił |
Wiedza | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił |
Potencjal | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił |
Zdolne | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił |
Sytuacja | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w specyfikacji. Z treści wymaganych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż niżej wymienione warunki Wykonawca spełnił |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 12 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 15 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Inne dokumenty | a) decyzja dopuszczenia zakładu Wykonawcy i producenta produktów będących przedmiotem dostaw jeżeli Wykonawca nie jest producentem, do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.27 ust. 2 Ustawy o Warunkach Zdrowotnych Żywności i Żywienia, b) dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy Wykonawca nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) lub certyfikat wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP; zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914)10. c)Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień, pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1/ dopuszcza się zmianę stawki podatku VAT wynikającą z obowiązujących przepisów nadrzędnych, przy czym niezmienną pozostają oferowane jednostkowe kwoty netto; 2/ Dopuszcza się możliwość zmiany cen zamawianych produktów nie częściej niż raz w kwartale. Zmiana obowiązujących cen nie może być jednak wyższa od wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ustalonego przez Prezesa GUS i publikowanego w Monitorze Polskim mówiącego o zmianie cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w stosunku do poprzedniego kwartału. O zmianie cen, jak również podstawie zmiany cen Wykonawca powiadomi Zamawiającego i Odbiorców na piśmie z 3 dniowym wyprzedzeniem. Pierwsza zmiana cen może nastąpić po ogłoszeniu przez Prezesa GUS wskaźnika cen towarów i usług ogółem w II kwartale 2014 roku w stosunku do I kwartału 2014 roku. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.zp.sw.gov.pl |
Spec war | Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź |
Data skl | 04/12/2013 |
Godz skl | 12:00 |
Miejsce | Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 60 |
Czy uniewaznienie | Nie |