Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 4229
|
Ulica |
ul. Poznańska 58
|
Nr domu |
58
|
Miejscowosc |
Wrocław
|
Kod poczt |
50-984
|
Wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Tel |
71 7663025
|
Fax |
71 7663027
|
Internet |
www.4rblog.wp.mil.pl
|
Regon |
93007787600000
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Inny: Jednostka Wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
Jednostka Wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków
w tym zakresie.
|
Wiedza |
Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków
w tym zakresie.
|
Potencjal |
Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków
w tym zakresie.
|
Zdolne |
Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków
w tym zakresie.
|
Sytuacja |
Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków
w tym zakresie.
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Inne dokumenty |
1) Wykonawca musi posiadać oraz dołączyć do oferty dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP.
Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.).
2) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, do oferty należy załączyć aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.).
3) W przypadku gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który wprowadza do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego jako zakład nieobjęty urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.).
4) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu.
5) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.
6) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
7) Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie, iż oferowane przez niego produkty odpowiadają wymaganiom określonym w SIWZ oraz, że gwarantuje dostawy tych produktów w ilości i częstotliwości określonej w Specyfikacji; wg wzoru określonego w Załączniku nr 4 SIWZ.
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zamawiający, zgodnie z art. 144 ust. 1 Ustawy, zastrzega sobie możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w następujących przypadkach i zakresie:
1) zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień żołnierzy do bezpłatnego wyżywienia - tj. rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 marca 2011 r. w sprawie wyżywienia żołnierzy czynnej służby wojskowej (Dz.U. Nr 63, poz. 327) oraz rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 11 grudnia 2009 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i kandydatów na żołnierzy zawodowych (Dz.U. Nr 216, poz. 1679, z późn. zm.)
2) konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców ilości towarów określonych w Załączniku nr 6 do SIWZ (Załącznik nr 2 do wzoru umowy) poprzez dokonanie stosownych przesunięć pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami, bez zmiany określonych w § 4 ust. 1 wzoru umowy (Załącznik nr 7 do SIWZ) ilości oraz ceny jednostkowej danego asortymentu
3) wstrzymania dostaw z powodu braku towaru na rynku krajowym;
4) zmiany w okresie obowiązywania umowy ustawowej stawki podatku VAT określonej w § 4 ust. 1 wzoru umowy (Załącznik nr 7 do SIWZ) - na zgodną z obowiązującymi przepisami
5) Zamawiający przewiduje możliwość waloryzowania (wg zasady miesiąc poprzedni = 100) ceny towarów o ogłoszony przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym właściwy wskaźnik wzrostu cen (tabela Wskaźniki Cen Towarów i Usług Konsumpcyjnych - Żywność i napoje bezalkoholowe), nie częściej niż jeden raz w cyklu kwartalnym, przy czym do końca II-go kwartału 2014 r. obowiązują ceny ustalone w przetargu, zaś obliczanie wskaźnika wzrostu cen rozpocznie się od stycznia 2014 r.; Wykonawca zobowiązany jest w razie wystąpienia spadku cen do zastosowania także ujemnego wskaźnika; warunkiem dokonania waloryzacji będzie zmiana ceny co najmniej o 3% oraz złożenie pisemnego wniosku przez Wykonawcę lub Zamawiającego.
W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana jest ona pisemnie wystąpić z propozycją zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem.
Zmiany umowy mogą być dokonywane wyłącznie za zgodą obu Stron, w formie pisemnej (w postaci aneksu) pod rygorem nieważności.
|
Kryt cena |
A
|
Spec www |
www.4rblog.wp.mil.pl
|
Spec war |
Bezpł. na str. internetowej zamawiającego. Odpłatnie (40zł) w siedzibie zamawiającego (50-984)Wrocław ul.Poznańska 58 bud.4 pok.117. Wysyłka poczt. - ww. kwota+opłata pocztowa
|
Data skl |
18/11/2013
|
Godz skl |
09:00
|
Miejsce |
Pocztą na adres Jednostki lub osobiście w siedzibie Zamawiającego w Kancelarii Jawnej bud. 13 pok. 113
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|
Wadium |
Nie dotyczy
|
Data zak |
31/12/2014
|