1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb produktów rybnych i owoców morza na potrzeby stołówki i kasyna Akademii Obrony Narodowej.Karp świeży tusza kg 350, Pstrąg świeży patroszony kg 350, Morszczuk mrożony filet kg 500, Mintaj mrożony filet kg 500, Śledzie solone matjasy kg 500, Makrela wędzona tusza kg 300, Śledź marynowany kg 400, Śledź po kaszubsku kg 500, Filet z łososia świeżego kg 150, Filet z sandacza mrożony kg 50, Filet z soli mrożony kg 60,Paluszki krabowe Surimi kg 10, Węgorz wędzony kg 20, Kawior czerwony 150g kg 10,Kawior czarny 150g kg 20
Konserwa szprot w oleju 110-200g kg 200, Konserwa szprot w pomidorach 10-200g kg 200, Krewetki mrożone tygrysie 400-500g kg 20, Krewetki w zalewie kg 20, Łosoś wędzony kg 100 |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Akademia Obrony Narodowej
|
Ulica |
al. Gen. A. Chruściela 103
|
Nr domu |
103
|
Miejscowosc |
Warszawa
|
Kod poczt |
00-910
|
Wojewodztwo |
mazowieckie
|
Tel |
022 6813780
|
Fax |
022 6813175
|
Internet |
www.aon.edu.pl
|
Regon |
01157424400000
|
E mail |
i.lopacinska@aon.edu.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Uczelnia publiczna
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Zaliczka |
Nie
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Data zak |
31/12/2014
|
Wadium |
Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 1500,00 PLN
|
Uprawnienie |
warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225 oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: ocena spełniania warunku, nastąpi na podstawie dokumentów, o którym mowa w rozdziale VII ust. 2 pkt 1 metodą spełnia, nie spełnia
|
Wiedza |
Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał lub nadal wykonuje w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 50000,00 zł brutto, z podaniem wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorcy, oraz załączy dokument potwierdzający, że dostawa ta została wykonana należycie np. referencje lub inne dokumenty potwierdzające.
|
Potencjal |
Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie.
|
Zdolne |
Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja |
Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie.
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 5 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 6 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 7 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Dok podm zag 3 |
Tak
|
Dok podm zag 4 |
Tak
|
Dok podm zag 5 |
Tak
|
Dok potw 3 |
Tak
|
Inne dokumenty |
w odniesieniu do zaświadczenia niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule Ceny w gospodarce narodowej - miesięczne, ulegnie zmianie o co najmniej 5 procent w stosunku do cen obowiązujących w umowie
|
Kryt cena |
A
|
Spec www |
www.aon.edu.pl
|
Spec war |
AON 00-910 Warszawa al. Chruściela 103 bud. nr 4 pok. 128. Koszt siwz - 9,00 zł. za +koszty wysyłki. Siwz można pobrać bezpłatnie na stronie internetowej Zamawiającego
|
Data skl |
18/11/2013
|
Godz skl |
10:00
|
Miejsce |
Akademia Obrony Narodowej 00-910 Warszawa al. gen. A Chruściela 103 bud. nr 101 pok. 210a (II piętro)
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|