Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych II
Publication date | 2013-12-10 |
End date | 2013-12-19 10:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół Gastronomicznych |
Miejscowość | Białystok |
Województwo | podlaskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 509838 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 154000002, 153300000, 158000006, 159000003, 152000000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
PAKIET 1A Ryby świeże, przetworzone oraz śledzie PAKIET 2A Oleje i tłuszcze roślinne PAKIET 3A Owoce i warzywa przetworzone PAKIET 4A Produkty cukiernicze w gastronomii PAKIET 5A Cukier, kawa, herbata, słodycze, napoje, alkohol Opisłosoś świeży filet kg 17łosoś wędzony - plastry kg 5,5 pstrąg świeży patroszony kg 39 szczupak świeży patroszony kg 9 śledź małosolny kg 50 śledź marynowany kg 8 tuńczyk w puszce ( w oleju w kawałkach, lub w sosie własnym w kawałkach) szt. 17Olej uniwersalny, rzepakowy, rafinowany, o zawartości tłuszczu 10 g , pakowany w 1 litrowych butelkach L 1042 Margaryna francuska typu PUFF PASTRY 80 % tłuszczu, pakowana po 2 kg (w bloku) Kg 250 Margaryna kremowa do sporządzania deserów, mas i kremów oraz wykwintnych wyrobów cukierniczych, 80 % tłuszczu, pakowana 10 kg (w bloku) Kg 160 Margaryna do ciast i ciasteczek 80 % tłuszczu, pakowana po 10 kg (w bloku) Kg 1300 Masło roślinne , pakowane 0.25 kg lub 0,5 kg Kg 2,5ananasy w lekkim syropie - plastry, w puszce, pakowana 0,34 kg szt. 168 brzoskwinie w lekkim syropie, w puszce, połówki, pakowana 0.82 kg szt. 283 chipsy ziemniaczane kg 1,3 chrzan konserwowy, tarty, pakowany od 0,18 kg do 0.29 kg kg 37,8 dżem z czarnej porzeczki, niskosłodzony , pakowany 0,27 kg kg 32 fasola biała konserwowa, puszka 0,4 kg kg 2,90 fasola czerwona konserwowa, puszka 0,4 kg kg 7,2 groszek konserwowy - puszka 0,4 kg kg 47,5 kapusta kiszona, pakowana od 1,0 kg do 5 kg kg 564 Ketchup łagodny (1L) kg 49 kiełki sojowe puszka 0,4 kg kg 6,7 koncentrat buraczany ( zagęszczony sok z buraków ćwikłowych) 0,33 ml (szklane butelki) L 9 koncentrat pomidorowy 30 % , pakowany w szklanych opakowaniach - 1 kg kg 140 kukurydza w puszce, min 55% surowca, pakowana 0,4 kg szt. 312 Mandarynki w syropie, puszka, małe opakowania kg 3,4 marmolada cukiernicza twarda o smaku wieloowocowym , pakowana w wiadrach platikowych 25 kg kg 330 Mieszanka bakaliowa kandyzowana ANANAS MIX kg 43 ogórki kiszone, opakowanie 0,5 kg do 5 kg kg 398 ogórki konserwowe, całe, pasteryzowane, pakowane w szklanych słoikach, min. 0,87 kg kg 164 ogórki małosolne, pakowane w plastikowych wiaderkach max.5 kg kg 32 oliwki konserwowe (ciemne/jasne) bez pestek, w słoikach szklanych, pakowane od 0,9 kg do 1,8 kg kg 8,7 papryka konserwowana, marynowana - ćwiartki, w szklanych słoikach, pakowana od 0,9 kg do 1,8 kg kg 144 pieczarki marynowane, całe, pakowane w słoikach szklanych od 0,76 do 1 kg kg 14,5 pomidory suszone w oleju, pakowane od 0,67 kg do 1 kg kg 1 pomidory w puszce , całe, bez skórki pakowane 0,4 kg kg 1,6 seler marynowany, krojony (seler sałatka), w szklanych słoikach, pakowany 0,27 kg do 0,4 kg kg 2,3 skórka pomarańczowa kandyzowana, pakowana 0,1 kg kg 12,20 soki owocowe -syropy, różne smaki, zawartość węglowodanów w 100 ml powinna wynosić 8,14 g, pakowany w szklanych butelkach 0,42 ml L 23,5 sos spaghetti z kawałkami warzyw, zawierający w składzie : pomidory, cebulę w 10 % , syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, przecier jabłkowy, olej rzepakowy, bialko sojowe, pakowany w słoikach szklanych 0,52 kg kg 29,39 szczaw konserwowy, cięty, pakowany w szklanych słoikach 0,9 kg kg 22 wiśnie i czereśnie kandyzowane, pakowane 2 kg kg 2 żurawina do mięsa w słoikach szklanych 0,28 kg kg 2,3budyń śmietankowy )opakowania cateringowe min. 1 kg- max. 5 kg) kg 30 cukier waniliowy (opakowania cateringowe min. 1 kg - max. 5 kg) kg 23 esencja luzem (opakowania cateringowe min. 0,8 L - mx. 1 L ) L 1,8 galaretka owocowa, cytrynowa (opakowania cateringowe min. 1 kg- max. 5 kg) kg 53 masa kajmakowa, klasyczna 777, (opakowania cateringowe 13 kg) kg 181 kakao extra ciemne, o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12% tłuszczu), o składzie zawierającym soję, gluten i mleko , pakowane 0,15 kg kg 28,5 kisiel różne smaki (opakowania cateringowe min. 1 kg, max. 5 kg) kg 10 masa cukiernicza TICCINOMASA (biała) - 2,5 kg kg 55 miód sztuczny, wielokwiatowy (opakowania cateringowe 5 kg) kg 83 nadzienie - jabłka prażone, kostka, zawierające 85 g owoców w 100 g produktu oraz zawierające 0.17 g cukru w 100 g produktu, (opakowania cateringowe 11 kg) kg 231 nadzienie o smaku jagodowym, zawierające w swym składzie owoce jagodowe, przecier jabłkowy, cukier i skrobię, w 100 g produktu 100 g owoców kg 117 Wiśnie w żelu (drążone 60% owoców w składzie) (opakowania cateringowe 3,2 kg) kg 42 polewa kakaowa ciemna, zawierająca cukier, tłuszcz roślinny, utwardzony, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (8%) , błonnik kakaowy, serwatkę w proszku(mleka), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, sól /opakowania cateringowe 20 kg/ kg 170 Biała czekolada zestalona, zawartość tłuszczu 32,61 %, rozdrobnienie 25 µm, (opakowania cateringowe 1 kg lub 5 kg) kg 8,2 Masy dekoracyjne do powlekania i dekoracji tortów PETTINICE (białe i kolorowe) (opakowania cateringowe min. 1 kg, max.5 kg) kg 73 pomada wodna do wykańczania wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego (opakowania cateringowe 15 kg) kg 74 proszek do pieczenia (opakowania cateringowe 5 kg) kg 22 soda oczyszczona 9opakowania cateringowe 1 kg) kg 7,6 kremowa śmietanka błyskawiczna w proszku, pakowana 0,06 kg szt. 32 wafle tortowe suche, prostokątne , pakowane 146 g szt. 560 Wiórki kokosowe , białe, drobno mielone (opakowania cateringowe 5kg) kg 62 żelatyna wieprzowa, spożywcza naturalna (opakowania cateringowe min. 1 kg max. 2 kg) kg 2 Neutralny środek żelujący w proszku, nadający połysk, przezroczysty, nadający się do mrożenia, odporny na działanie kwasów z możliwością wielokrotnego podgrzewania., bez zawartości cukru (opakowania cateringowe 2 kg) kg 12cukier biały, paczkowany (1kg) kg 1800 cukier kostka biała - 1 kg kg 54 cukier puder z glukozą - 10 kg kg 200 Posypka kolorowa o smaku owocowym (na barwnikach bezazowych) - 1 kg kg 3 pomadki mleczne typu KRÓWKA - opakowania 4 kg kg 31 cukierki typu TOFFI czekoladowe opakowania 3 kg kg 31 czekolada gorzka - opakowania 0,1 kg kg 2,6 herbata expresowa z zawieszką opakowanie min. 50 saszetek szt. 1916 kawa cappuccino waniliowe, opakowania 1 kg kg 1 kawa naturalna, mielona 250 g (typ ziaren - Arabica, głębokim smakiem i silnym aromatem nie gorsza niż Jacobs Kronung) kg 1,5 kawa rozpuszczalna, liofilizowana(typ ziaren - Arabica, głębokim smakiem i silnym aromatem nie gorsza niż Jacobs Kronung) , otrzymana w 100 % z ziaren kawy, nie gorsza niż Jacobs Kronung kg 14,4 napoje gazowane kolorowe min. 0,2 max. 2 L typu L 1545 napoje niegazowane kolorowe - pojemność 2 litry L 1709 soki owocowe, 100 % soku w produkcie(jabłkowe, grejpfrutowe, pomarańczowe), nektary z czarnej porzeczki - opakowanie kartonowe 1 L L 606 Spirytus rektyfikowany 95 % - 0,5 L L 1 wino czerwone, wytrawne - o,75 L L 0,75 woda mineralna gazowana i niegazowana min. 0,5 L max. 6 L L 2850 Wódka czysta 40 % L 6 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Szkół Gastronomicznych |
Ulica | ul. Knyszyńska 12 |
Nr domu | 12 |
Miejscowosc | Białystok |
Kod poczt | 15-702 |
Wojewodztwo | podlaskie |
Tel | 85 6513854 |
Fax | 85 6513405 |
Internet | http://www.zsg.bialystok.pl/ |
Regon | 00018559000000 |
E mail | zsgastro@poczta.onet.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Adres dyn zak | zsgastro@poczta.onet.pl |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 5 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Zaliczka | Nie |
Wiedza | Zamawiający uzna, iż wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt 3, poprzez złożenie przez wykonawcę oświadczenia wynikającego z art. 44 ustawy (wzór - zał. od nr 1 do 14, stosownie dla właściwego PAKIETU) i tym samym wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert świadczył dostawy minimum trzem podmiotom w zakresie objętym zamówieniem. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | Ponadto do oferty należy dołączyć następujące informacje i dokumenty: a)formularz ofertowy (wzór - zał. od nr 1A do 5A, stosownie dla właściwego PAKIETU - FORMULARZ OFERTOWY W TRYBIE PRZETARGU NIEOGRANICZONEGO); b)pełnomocnictwo do podpisywania oferty oraz do podpisywania zobowiązań w imieniu wykonawcy/konsorcjum (np. jeśli ofertę podpisuje osoba/osoby nie figurujące w odpisie z właściwego rejestru); c)listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w przypadku gdy Wykonawca należy do grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy; Złożenie przez wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów lub nierzetelnych oświadczeń mających istotne znaczenie dla prowadzonego postępowania jest karalne. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. 2 lit. b-f, może przedłożyć równoważne dokumenty określone Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 poz. 231).tj. dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, Na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółka cywilna, konsorcjum), każdy z wykonawców składa oddzielnie dokumenty wymienione w ppkt 2. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie terminu realizacji zamówienia w przypadku powstania okoliczności których nie można było wcześniej przewidzieć, a które uniemożliwiają realizację zamówienia w pożądanym terminie oraz w przypadku zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem. |
Kryt cena | A |
Spec www | http://www.zsg.bialystok.pl/ |
Spec war | Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Knyszyńska 12 , 15-702 Białystok |
Data skl | 19/12/2013 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Knyszyńska 12 , 15-702 Białystok, pokój BIURA CKP |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |