Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do Centralnego Ośrodka Szkolenia Straży Granicznej w Koszalinie. Dostawa następujących wyrobów: chleb zwykły krojony w folii, chleb mieszany krojony w folii, chleb razowy krojony w folii, bułki pszenne zwykłe, bułki grahamki, rogal maślany, drożdżówki z nadzieniem, pączki drożdżowe, chałka drożdżowa, placek drożdżowy, makowiec, sernik, babka w polewie, piernik w polewie, jabłecznik, keks, ciasto jogurtowe, ciastko francuskie z nadzieniem, bułka tarta, w ogólnej ilości do 34550 kg |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego
|
Ulica |
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92
|
Nr domu |
92
|
Miejscowosc |
Koszalin
|
Kod poczt |
75-531
|
Wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Tel |
94 34 44 062, 94 34 44 900
|
Fax |
94 34 44 700
|
Internet |
www.cos.strazgraniczna.pl
|
Regon |
33037474200000
|
E mail |
zamowienia.cos@strazgraniczna.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
|
Rodzaj zam inny |
państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zak |
31/12/2014
|
Wadium |
Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia w oparciu o treść złożonego oświadczenia.
|
Wiedza |
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia w oparciu o treść złożonego oświadczenia.
|
Potencjal |
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia w oparciu o treść złożonego oświadczenia.
|
Zdolne |
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia w oparciu o treść złożonego oświadczenia.
|
Sytuacja |
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na zasadzie spełnia/ nie spełnia w oparciu o treść złożonego oświadczenia.
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Inne dokumenty |
Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914); lub certyfikat HACCP. Potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do WIJHARS właściwą ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (podstawa prawna: art 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000r., tj.: Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.). Obowiązująca decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zarwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (podstawa prawna: art 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień; lub decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie art 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005r. Nr 31, poz. 265 (podstawa prawna: art 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2010r. Nr 135, poz. 914).
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, zmiana adresu siedziby firmy Wykonawcy i Zamawiającego, zmian osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, zmiana numerów telefonu Wykonawcy i Zamawiającego, zmiana numeru NIP Wykonawcy i Zamawiającego, zmiana numeru REGON Wykonawcy i Zamawiającego, zmiana konta bankowego Wykonawcy, zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, np.: VAT, przepisy branżowe dla przedmiotu zamówienia, zmiany ilościowe przedmiotu zamówienia w poszczególnych asortymentach, nie wpływające na zmianę ceny. Warunkiem dokonania zmian, o których mowa powyżej, jest złożenie wniosku przez stronę inicjującą zmianę, zawierającego: opis propozycji zmiany, uzasadnienie zmiany, obliczenie kosztów zmiany zgodnie z zasadmi określonymi w umowie, jeżeli zmiana będzie miała wpływ na wynagrodzenie Wykonawcy.
|
Kryt cena |
A
|
Spec www |
www.cos.strazgraniczna.pl
|
Spec war |
Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego, 75-531 Koszalin ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, budynej nr 3, pokój nr 11
|
Data skl |
19/12/2013
|
Godz skl |
11:00
|
Miejsce |
Siedziba Zamawiającego, Koszalin ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, Kancelaria Jawna, czynna w dni robocze w godzianach: 7:30 - 11:00 i 13:00 - 15:30
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|