DOSTAWY MROŻONYCH WARZYW I OWOCÓW
Publication date | 2013-12-13 |
End date | 2013-12-30 11:00:00 |
Instytucja | Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 518218 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153311709, 158960005 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy mrożonych warzyw i owoców. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu asortymentowo cenowym stanowiącym załącznik nr, 1 do SIWZ. 1.Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914, Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych Dz. U. z 2007 r., Nr 137, poz. 966 ze zm. 2.Wymagania dotyczące znakowania i opakowania. Opakowania jednostkowe torby foliowe, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, zabezpieczające produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania transportowe pudła tekturowe lub worki wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Do każdego pojemnika powinna być dostarczona etykieta zawierająca następujące dane, nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy, producenta, adres, warunki przechowywania, oznaczenia partii produkcyjnej, masę netto oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. 3.Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem spełniającym wymagania sanitarne zawarte w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 4.Okres przydatności każdej dostarczonej partii towaru nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Szpital Kliniczny im. Ks. Anny Mazowieckiej |
Ulica | ul. Karowa 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 00-315 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 5966160 |
Fax | 022 5966474, 8279354 |
Internet | www.szpitalkarowa.pl |
Regon | 00137222900000 |
E mail | zam.pub@poczta.szpitalkarowa.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Zaliczka | Nie |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | Dokumenty na potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego: 1. Oświadczenie Wykonawcy, że oferowany towar jest dobrej jakości oraz spełnia wymagania określone Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914); 2. Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP; - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 73 ust 1 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład, którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; 3. Zaświadczenie (pozytywna opinia lub decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej bądź Inspekcji Weterynaryjnej, iż środki transportu do przewozu artykułów spożywczych spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914). |
Inne dokumenty | W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo powinno być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający będzie uprawniony w zakresie swoich potrzeb do zmiany ilości w poszczególnych rodzajach asortymentu określonego w załączniku nr 1 do umowy, polegających na pomniejszeniu ilości jednego rodzaju asortymentu i powiększeniu ilości innego rodzaju asortymentu nie więcej jednak niż o 20%. Zmiany, o których mowa w zdaniu pierwszym nie mogą powodować zwiększenia łącznej wartości brutto umowy o, której mowa w § 3 ust. 1. W przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy, zmiana stawki VAT mająca wpływ na cenę brutto następuje z dniem urzędowej zmiany stawki, przy czym cena netto pozostanie niezmienna. Zmiana ta nie wymaga dokonywania zmian w treści niniejszej umowy w formie aneksu. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.szpitalkarowa.pl |
Spec war | Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej - Dział Zamówień Publicznych, Warszawa ul. Karowa 2 |
Data skl | 30/12/2013 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej - Dział Zamówień Publicznych, Warszawa ul. Karowa 2 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |