dostawa produktów żywnościowych
Publication date | 2013-12-14 |
End date | 2013-12-23 15:30:00 |
Instytucja | Zespół Szkół w Legionowie |
Miejscowość | Legionowo |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 272401 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151120006, 152200006, 154000002, 155000003, 156000004, 158110006, 153000001, 31425003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Dostawa artykułów spożywczych dla uczniów Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa rodzajowo-ilościowe osiem ofert częściowych: - oferta częściowa nr 1 - obejmuje produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne , - oferta częściowa nr 2 - obejmuje drób, - oferta częściowa nr 3 - obejmuje oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - oferta częściowa nr 4 - pieczywo, - oferta częściowa nr 5 - produkty mleczarskie, - oferta częściowa nr 6 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - oferta częściowa nr 7 - owoce, warzywa i podobne produkty, - oferta częściowa nr 8 - świeże jaja. Terminy dostaw, asortyment i ilość określona zostanie każdorazowo w pisemnym zamówieniu, które może być doręczone Wykonawcy za pomocą faxu, mailem lub w zamówieniu telefonicznym składanym przez Zamawiającego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała sukcesywnie ściśle według wskazań Zamawiającego. 2. Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w szkołach, w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, szczególnie wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Producent (wytwórca) oferowanych artykułów żywnościowych winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm i tak: mięso surowe temp. 2-40 C - 48 godzin, wędliny drobnorozdrobnione temp. 2-40 C - 4-6 dni, wędzonki temp. 2-40 C - 7-8 dni, podrobowe 2-40 C - 72 godziny, homogenizowane 2-40 C - do 4 dni. 3. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia Opisprodukty zwierzęce, mięso i produkty mięsneobejmuje dróboleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowychpieczywoprodukty mleczarskieryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonkiowoce, warzywa i podobne produktyświeże jaja |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Szkół w Legionowie |
Ulica | ul. Zegrzyńska 3 |
Nr domu | 3 |
Miejscowosc | Legionowo |
Kod poczt | 05-119 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 7745950 |
Fax | 022 7745950 |
Regon | 01522698800000 |
E mail | G4leg@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: placówka oświatowa |
Rodzaj zam inny | placówka oświatowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 8 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Tak |
Zam uzupelniajace | w miarę posiadanych środków finansowych do 20% wartości zamówienia |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2014 |
Wadium | nie jest wymagane |
Zaliczka | Nie |
Wiedza | Za spełnienie warunku niezbędnego doświadczenia Zamawiający uzna wykazanie się przez Wykonawcę odpowiednim doświadczeniem tj. w ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej jedną dostawą artykułów żywnościowych do magazynów na wybrany poniżej asortyment: - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne , - drób, - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - pieczywo, - produkty mleczarskie, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - owoce, warzywa i podobne produkty, - świeże jaja. Wymagana kwota dostaw odpowiadających przedmiotowi zamówienia poniżej 14 000 euro brutto w ciągu roku kalendarzowego dla każdego asortymentu w poszczególnych ofertach częściowych |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | W celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają określonym normom, Zamawiający żąda oświadczenia Wykonawcy, że posiada atesty na dostarczane produkty (HACCP) |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zgodnie z art. 144 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w zakresie ofert częściowych dotyczące: 1) sezonowej obniżki cen Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić aktualne ceny przy najbliższej dostawie, 2) wzrostu cen o wskaźnik inflacji opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny po przynajmniej kwartalnej dostawie |
Kryt cena | A |
Spec www | http://g4legionowo.prv.pl BIP zakładka Przetargi |
Spec war | Siedziba zamawiającego w Sekretariacie, pokój nr 1 na parterze w cenie 30,00 PLN po uprzednim uzgodnieniu tel. (22) 774 59 50 |
Data skl | 23/12/2013 |
Godz skl | 15:30 |
Miejsce | Sekretariat, pokój nr 1 na parterze Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3, 05-119 Legionowo |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |