Dostawa ryb i przetworów rybnych do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76

Publication date 2013-12-17
End date 2013-12-27 09:30:00
Instytucja Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach
Miejscowość Kielce
Województwo świętokrzyskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 523606 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 152000000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia: dostawa ryb i przetworów rybnych do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, według ilości i asortymentu określonego w załączniku nr 1A.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1A formularz cenowy.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie, faksem lub za pomocą poczty elektronicznej przez upoważnionego pracownika Zamawiającego z minimum jednodniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach
Ulica ul. Piekoszowska 36A
Nr domu 36A
Miejscowosc Kielce
Kod poczt 25-723
Wojewodztwo świętokrzyskie
Tel 41 344 37 30
Fax 41 344 37 30
Regon 26035068400000
E mail e.suslo@mkc.mopr.kielce.pl
Internet www.bip.kielce.eu/web/guest/422
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu Wykonawca złoży podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Pzp (wzór załącznik nr 2 do SIWZ),
Wiedza O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw ryb i przetworów rybnych. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże się realizacją co najmniej jednej lub dwóch dostaw ryb i przetworów rybnych o łącznej ich wartości nie mniejszej niż 60 000,00 zł brutto
Potencjal O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. dysponują, co najmniej dwoma samochodami przystosowanymi do przewozu przedmiotu zamówienia oraz ważną decyzję wydaną przez organ dopuszczającą środek transportu do przewozu przedmiotu zamówienia. Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu Wykonawca złoży podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 pkt.1 - 4 (wzór załącznik nr 2 do SIWZ)
Zdolne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Pzp (wzór załącznik nr 2 do SIWZ)
Sytuacja O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, tj.: posiadają opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100 000,00 zł.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że: 1) oferowany przedmiot zamówienia spełnia wszystkie wymagane przepisami normy i parametry dotyczące tego rodzaju towaru oraz, że jest dopuszczony do obrotu na terenie Polski - wzór załącznik nr 7 do SIWZ, 2) wdraża i stosuje dobrą praktykę higieniczną i produkcyjną zgodnie z systemem HACCP oraz wdraża system HACCP - wzór załącznik nr 8 do SIWZ.
Inne dokumenty Pełnomocnictwo, jeżeli Wykonawca ustanawia pełnomocnika do podpisania oferty i dokumentów w ofercie (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Wzór zobowiązania - Załącznik nr 4. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia wraz z oświadczeniem w sprawie zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonaniu zamówienia (wzór oświadczenia - Załącznik nr 4A).
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.bip.kielce.eu/web/guest/422
Spec war Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach, 25-723 Kielce, ul. Piekoszowska 36a
Data skl 27/12/2013
Godz skl 09:30
Miejsce Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach, 25-723 Kielce, ul. Piekoszowska 36a
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)