RZP - 18/13 dostawy artykułów spożywczych: jaj, warzyw i owoców przetworzonych, dżemu owocowego, miodu naturalnego, kremu czekoladowo - orzechowego, oleju, cukru, kawy zbożowej, herbaty ekspresowej, napoju herbacianego, kakao, makaronu, mąki pszennej i ziemniaczanej, płatków kukurydzianych, płatków kukurydzianych z miodem i orzechami, kulek zbożowych czekoladowych, kaszy gryczanej i perłowej, ryżu, fasoli grubej, grochu, przypraw i przypraw korzennych, sosów.
| Publication date | 2013-12-23 |
| End date | 2014-01-09 09:00:00 |
| Instytucja | Szkoła Policji w Słupsku |
| Miejscowość | Słupsk |
| Województwo | pomorskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 534748 / 2013 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 31425003, 153310007, 153314252, 153314702, 153311352, 153311314, 153324008, 153322965, 153322903, 153322941, 153322903, 158422004, 158316008, 154112004, 158310002, 158410005, 158620008, 158641003, 158600004, 158511009, 156121002 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Jaja świeże w ilości : minimalnej 500 szt. , maksymalnej 48 000 szt. Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości : minimalnej 1 660 kg, maksymalnej 16 630 kg.Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości: minimalnej 250 kg maksymalnej 1 320 kg. Miód naturalny w ilości : minimalnej 100 kg , maksymalnej 1 080 kg. Olej w ilości : minimalnej 500 l , maksymalnej 4 200 l. Cukier biały kryształ w ilości : minimalnej 500 kg, maksymalnej 4 800 kg. Kakao, kawa zbożowa, herbata ekspresowa, napój herbaciany w ilości : minimalnej 170 kg, maksymalnej 1 420 kg. Makaron w ilości : minimalnej 250 kg, maksymalnej 3 240 kg. Produkty zbożowe w ilości : minimalnej 480 kg, maksymalnej 5 780 kg. Warzywa strączkowe suche w ilości : minimalnej 200 kg, maksymalnej 2 280 kg.Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości : minimalnej 200 l, 1 022 kg, 5 szt., maksymalnej l 900 l, 9 680 kg.OpisJaja konsumpcyjne - CPV- 03142500-3 (duże - L) pakowane w zgrzewki po 30 szt., waga zgrzewki nie mniejsza niż 2 kgWarzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości : minimalnej 1 660 kg, maksymalnej 16 630 kg. Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości: minimalnej 250 kg maksymalnej 1 320 kg. Miód naturalny w ilości : minimalnej 100 kg , maksymalnej 1 080 kg. Olej w ilości : minimalnej 500 l, maksymalnej 4 200 l. Cukier biały kryształ w ilości: minimalnej 500 kg, maksymalnej 4 800 kg. Kakao, kawa zbożowa, herbata ekspresowa, napój herbaciany w ilości : minimalnej 170 kg, maksymalnej 1 420 kg. Makaron w ilości : minimalnej 250 kg, maksymalnej 3 240 kg. Produkty zbożowe w ilości : minimalnej 480 kg, maksymalnej 5 780 kg.Warzywa strączkowe suche w ilości : minimalnej 200 kg, maksymalnej 2 280 kg. Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości : minimalnej 200 l, 1 022 kg, 5 szt., maksymalnej l 900 l, 9 680 kg |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Szkoła Policji w Słupsku |
| Ulica | ul. Kilińskiego 42 |
| Nr domu | 42 |
| Miejscowosc | Słupsk |
| Kod poczt | 76-200 |
| Wojewodztwo | pomorskie |
| Tel | 59 8417558 |
| Fax | 059 8417559 |
| Internet | www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl |
| Regon | 77070295800000 |
| E mail | zzp@slupsk.szkolapolicji.gov.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Inny: Szkoła Policji |
| Rodzaj zam inny | Szkoła Policji |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 2 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2014 |
| Wadium | Zamawiający nie żąda wniesienia wadium. |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | W zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku dotyczącego posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, Wykonawcy zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) winni posiadać wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej. Wykonawca stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ww. ustawy. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji administracyjnej o wpisie do rejestru zakładów oraz dokumentu potwierdzającego wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP. |
| Wiedza | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
| Potencjal | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
| Zdolne | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
| Sytuacja | Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 2 | Tak |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Zamawiający na wniosek Wykonawcy dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w poniższym zakresie: 1)w trakcie realizacji zamówienia, nie częściej niż raz w kwartale dopuszcza się możliwość zmiany cen towaru wyłącznie na podstawie wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał, ogłoszonego przez Prezesa GUS w komunikacie opublikowanym w Monitorze Polskim, 2)zmiany poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy, wyszczególnionego i opisanego w załączniku nr 1 do umowy, z chwilą zaprzestania lub wstrzymania jego produkcji, zmiany nazwy asortymentu, czego Wykonawca nie mógł przewidzieć w dniu zawarcia umowy, na inny asortyment przy zachowaniu jego parametrów zgodnych z opisem zawartym w załączniku nr 1 do umowy. |
| Kryt cena | A |
| Spec www | www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl |
| Spec war | Szkoła Policji w Słupsku,76-200 Słupsk, ul. Kilińskiego 42, Zespół ds. Zamówień Publicznych, nr tel. 59 84 17 558, fax. 59 84 17 559 |
| Data skl | 09/01/2014 |
| Godz skl | 09:00 |
| Miejsce | Szkoła Policji w Słupsku,76-200 Słupsk, ul. Kilińskiego 42, Kancelaria Jawna Wydziału Prezydialnego |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |