Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Samorządowym Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4
Publication date | 2013-12-27 |
End date | 2014-01-08 13:00:00 |
Instytucja | Gmina Brwinów |
Miejscowość | Brwinów |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 536466 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151120006, 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Samorządowym Przedszkolu nr 1 w Brwinowie w podziale na części: Część 1 - Dostawa drobiu do stołówki przedszkolnej w Samorządowym Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4 zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. CPV 15112000-6 Drób Mięso i produkty drobiowe powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, plombowane lub metkowane, czyste i nieuszkodzone. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.30 rano. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Faktura za dostarczony towar i dowód dostawy będzie dostarczany wraz z towarem. Część 2 - Dostawa mięsa i wędlin do stołówki przedszkolnej w Samorządowym Przedszkolu nr 1 w Brwinowie przy ul. Lilpopa 4 zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym. CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1) mięsa: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.00 rano, 2) wędlin krojonych: 1-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00 rano. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Faktura za dostarczony towar i dowód dostawy będzie dostarczany wraz z towarem. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji: - dla Części 1 - załącznik nr 1/1 - dla Części 2 - załącznik nr 1/2 3. Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych, jednostkowych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. 4. Ilość każdorazowo dostarczanych artykułów żywnościowych i częstotliwość dostaw będzie wskazywana przez Zamawiającego faksem, drogą elektroniczną lub w formie pisemnej z maksymalnym 3-dniowym wyprzedzeniem przed wymaganą dostawą. Sprzedawca zobowiązuje się dostarczać każdorazowo zamawianą faktyczną ilość artykułów w terminie wskazanym w zamówieniu. Dostarczone artykuły nie zamawiane (tj. opakowania zbiorcze czy hurtowe, niezgodne z przedmiotem zamówienia) nie będą przez Zamawiającego przyjmowane. W sytuacji, gdy Wykonawca nie będzie dysponował określonym towarem, zobowiązany jest do powiadomienia o tym Zamawiającego co najmniej jeden dzień przed terminem dostawy i uzgodnić z Zamawiającym produkt zamienny, spośród produktów wymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym. 5. Dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą w dniach od poniedziałku do piątku z częstotliwością określoną w pkt.1 odpowiednio dla każdej części. 6. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo dostarczać zamówioną część przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo, że zamawiane ilości artykułów żywnościowych mogą ulec zmniejszeniu o 20% w stosunku do przewidzianych ilości w formularzach asortymentowo-cenowych. 8. Zamawiający przewiduje prawo opcji. W razie konieczności Zamawiający przyznaje sobie prawo do zwiększenia zamówienia na artykuły żywnościowe do 15% ilości podanych w formularzach asortymentowo-cenowych. 9. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (teks jednolity: Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 577, z późn. zm.). 10. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru (dostarczone artykuły są niekompletne, niezgodne ze specyfikacją, posiadają wady albo ślady zewnętrznego uszkodzenia, lub w innych uzasadnionych przypadkach) reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie i Zamawiający wskaże w protokole odbioru przyczyny odmowy odbioru oraz wyznaczy nowy termin dostarczenia artykułów. OpisMięso i produkty drobiowe powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, plombowane lub metkowane, czyste i nieuszkodzone. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.30 rano. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Faktura za dostarczony towar i dowód dostawy będzie dostarczany wraz z towarem.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCP. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1) mięsa: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.00 rano, 2) wędlin krojonych: 1-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00 rano. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Faktura za dostarczony towar i dowód dostawy będzie dostarczany wraz z towarem. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Gmina Brwinów |
Ulica | ul. Grodziska 12 |
Nr domu | 12 |
Miejscowosc | Brwinów |
Kod poczt | 05-840 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 7382567 |
Fax | 7295940 |
Internet | www.przetargi.brwinow.pl |
E mail | h.bak@brwinow.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 30/06/2014 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | działalność stanowiąca przedmiot zamówienia nie wymaga posiadania szczególnych uprawnień wynikających z przepisów prawa |
Wiedza | Zamawiający nie określa szczególnych wymagań. |
Potencjal | Zamawiający nie określa szczególnych wymagań. |
Zdolne | Zamawiający nie określa szczególnych wymagań. |
Sytuacja | Zamawiający nie określa szczególnych wymagań. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zgodnie z art.144 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia istotnej zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w następujących okolicznościach: 1) zmiany wysokości podatku VAT, jeżeli w okresie obowiązywania umowy nastąpi zmiana przepisów podatkowych, 2) jeżeli konieczność wprowadzenia takiej zmiany wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.przetargi.brwinow.pl |
Spec war | URZĄD GMINY BRWINÓW, 05-840 BRWINÓW UL. KOŚCIUSZKI 4A, pokój nr 22, Zespół ds. zamówień publicznych |
Data skl | 08/01/2014 |
Godz skl | 13:00 |
Miejsce | URZĄD GMINY BRWINÓW, 05-840 BRWINÓW, UL. GRODZISKA 12, Biuro Obsługi Interesanta - pokój nr 7. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |