Dostawa artykułów mleczarskich, jaj i margaryny
Publication date | 2013-12-31 |
End date | 2014-02-10 13:30:00 |
Instytucja | Zakład Karny nr 1 |
Miejscowość | Wrocław |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 541982 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 31425003, 154300001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Grupa I 1.Mleko w proszku - odtłuszczone; proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony, o barwie białej do lekko kremowej, smak i zapach typowy dla mleka pasteryzowanego; opakowania: woreczki foliowe o wadze netto do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 6 255 kg 2.Serek homogenizowany naturalny - serek twarogowy homogenizowany, bez dodatków, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: kubeczki plastikowe zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 930 kg 3.Serek homogenizowany smakowy - serek twarogowy homogenizowany, owocowy lub waniliowy, smak i zapach charakterystyczny dla wybranego owocu lub aromatu waniliowego, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: plastikowe kubeczki zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 7 030 kg 4.Ser topiony - zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%; konsystencja jednolita, smarowna i elastyczna, barwa jasnokremowa do białej; opakowania jednostkowe z folii aluminiowej w formie kostki o wadze 100g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 10 000 kg 5.Ser żółty typu Gouda- pełnotłusty (zawartość tłuszczu min. 40%), smak łagodny, barwa jasnożółta, konsystencja zwarta, jednolita; pokryty parafiną lub folią ściśle przylegającą do skórki; nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego; kształt bloków o wypukłych bokach i lekko zaokrąglonych krawędziach, waga jednostkowa 1,0 - 5,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 950 kg 6.Ser twaróg chudy - świeży ser twarogowy niedojrzewający; smak łagodny lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek, barwa biała do lekko kremowej; pakowany w papier pergaminowy lub folię oraz opakowania transportowe, kostki o wadze 0,5 - 1,5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 43 500 kg 7.Śmietana 12% - kwaszona, o jednolitej, gęstej, kremowej konsystencji, dopuszcza się lekki podstój tłuszczu, barwa jednolita, jasnokremowa; niedopuszczalne jest wystąpienie objawów fermentacji, rozwarstwienie produktu; opakowania: kubki plastikowe o poj. 0,4 litra. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 8 750 l Grupa II 1.Jaja spożywcze - jaja kurze dezynfekowane, klasa świeżości A, kategoria wagowa L (od 63 g do 72 g); jaja czyste, bez zabrudzeń, całe, bez uszkodzeń, oznakowane; opakowania: jednostkowe - wytłaczanki kartonowe po 10 lub 30 szt., transportowe - wytłaczanki umieszczone w kartonach zbiorczych, nie więcej niż 360 szt. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 541 100 szt. Grupa III 1.Margaryna do smarowania pieczywa - margaryna roślinna o zawartości tłuszczu minimum 39%; konsystencja jednolita, zwarta, smarowna, barwa kremowa do jasnożółtej; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; opakowanie: kostki o wadze 200 - 250 g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 73 000 kg Opis1.Mleko w proszku - odtłuszczone; proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony, o barwie białej do lekko kremowej, smak i zapach typowy dla mleka pasteryzowanego; opakowania: woreczki foliowe o wadze netto do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 6 255 kg2.Serek homogenizowany naturalny - serek twarogowy homogenizowany, bez dodatków, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: kubeczki plastikowe zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 930 kg 3.Serek homogenizowany smakowy - serek twarogowy homogenizowany, owocowy lub waniliowy, smak i zapach charakterystyczny dla wybranego owocu lub aromatu waniliowego, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: plastikowe kubeczki zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 7 030 kg 4.Ser topiony - zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%; konsystencja jednolita, smarowna i elastyczna, barwa jasnokremowa do białej; opakowania jednostkowe z folii aluminiowej w formie kostki o wadze 100g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 10 000 kg 5.Ser żółty typu Gouda- pełnotłusty (zawartość tłuszczu min. 40%), smak łagodny, barwa jasnożółta, konsystencja zwarta, jednolita; pokryty parafiną lub folią ściśle przylegającą do skórki; nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego; kształt bloków o wypukłych bokach i lekko zaokrąglonych krawędziach, waga jednostkowa 1,0 - 5,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 950 kg 6.Ser twaróg chudy - świeży ser twarogowy niedojrzewający; smak łagodny lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek, barwa biała do lekko kremowej; pakowany w papier pergaminowy lub folię oraz opakowania transportowe, kostki o wadze 0,5 - 1,5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 43 500 kg 7.Śmietana 12% - kwaszona, o jednolitej, gęstej, kremowej konsystencji, dopuszcza się lekki podstój tłuszczu, barwa jednolita, jasnokremowa; niedopuszczalne jest wystąpienie objawów fermentacji, rozwarstwienie produktu; opakowania: kubki plastikowe o poj. 0,4 litra. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 8 750 lJaja spożywcze - jaja kurze dezynfekowane, klasa świeżości A, kategoria wagowa L (od 63 g do 72 g); jaja czyste, bez zabrudzeń, całe, bez uszkodzeń, oznakowane; opakowania: jednostkowe - wytłaczanki kartonowe po 10 lub 30 szt., transportowe - wytłaczanki umieszczone w kartonach zbiorczych, nie więcej niż 360 szt. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 541 100 szt.Margaryna do smarowania pieczywa - margaryna roślinna o zawartości tłuszczu minimum 39%; konsystencja jednolita, zwarta, smarowna, barwa kremowa do jasnożółtej; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; opakowanie: kostki o wadze 200 - 250 g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 73 000 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny nr 1 |
Ulica | ul. Kleczkowska 35 |
Nr domu | 35 |
Miejscowosc | Wrocław |
Kod poczt | 50-211 |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 071 3272600 |
Regon | 00032054900000 |
E mail | zk_1_wroclaw@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Nie |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Zakład Karny |
Rodzaj zam inny | Zakład Karny |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 10 |
Wadium | 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w następujących wysokościach (odpowiednio dla każdej z części zamówienia): a)Grupa I - 7 000,00 zł b)Grupa II - 1 670,00 zł c)Grupa III - 3 000,00 zł 2. Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert w jednej lub w kilku poniższych formach: a)w pieniądzu, przelewem na nieoprocentowane konto bankowe Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu nr 09 1010 1674 0046 4613 9120 0000 z opisem Wadium do zamówienia, znak sprawy D/Kw - 220/35/13/Ż, nr grupy ........, przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu; b)w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)w gwarancjach bankowych; d)w gwarancjach ubezpieczeniowych; e)w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 Ustawy z dnia 09 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 3. Zamawiający dokona zwrotu lub zatrzyma wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy dołączą do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy; |
Wiedza | Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, co najmniej dwie dostawy artykułów spożywczych o wartości nie mniejszej niż: - 150 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy I, - 50 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy II, - 100 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy III, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie oraz potwierdzą, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie |
Potencjal | Zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ |
Zdolne | Zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ |
Sytuacja | Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedłożą następujące dokumenty: - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenia lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.zp.sw.gov.pl |
Spec war | Zakład Karny Nr 1 we Wrocławiu ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 420 |
Data skl | 10/02/2014 |
Godz skl | 13:30 |
Miejsce | Sekretariat Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 308 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 60 |
Czy uniewaznienie | Nie |