Dostawa artykułów mleczarskich, jaj i margaryny

Publication date 2013-12-31
End date 2014-02-10 13:30:00
Instytucja Zakład Karny nr 1
Miejscowość Wrocław
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Tłuszcze jadalne,
  • Produkty mleczarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 541982 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 155000003, 31425003, 154300001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Grupa I
1.Mleko w proszku - odtłuszczone; proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony, o barwie białej do lekko kremowej, smak i zapach typowy dla mleka pasteryzowanego; opakowania: woreczki foliowe o wadze netto do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 6 255 kg
2.Serek homogenizowany naturalny - serek twarogowy homogenizowany, bez dodatków, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: kubeczki plastikowe zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 930 kg
3.Serek homogenizowany smakowy - serek twarogowy homogenizowany, owocowy lub waniliowy, smak i zapach charakterystyczny dla wybranego owocu lub aromatu waniliowego, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: plastikowe kubeczki zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 7 030 kg
4.Ser topiony - zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%; konsystencja jednolita, smarowna i elastyczna, barwa jasnokremowa do białej; opakowania jednostkowe z folii aluminiowej w formie kostki o wadze 100g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 10 000 kg
5.Ser żółty typu Gouda- pełnotłusty (zawartość tłuszczu min. 40%), smak łagodny, barwa jasnożółta, konsystencja zwarta, jednolita; pokryty parafiną lub folią ściśle przylegającą do skórki; nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego; kształt bloków o wypukłych bokach i lekko zaokrąglonych krawędziach, waga jednostkowa 1,0 - 5,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 950 kg
6.Ser twaróg chudy - świeży ser twarogowy niedojrzewający; smak łagodny lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek, barwa biała do lekko kremowej; pakowany w papier pergaminowy lub folię oraz opakowania transportowe, kostki o wadze 0,5 - 1,5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 43 500 kg
7.Śmietana 12% - kwaszona, o jednolitej, gęstej, kremowej konsystencji, dopuszcza się lekki podstój tłuszczu, barwa jednolita, jasnokremowa; niedopuszczalne jest wystąpienie objawów fermentacji, rozwarstwienie produktu; opakowania: kubki plastikowe o poj. 0,4 litra. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 8 750 l
Grupa II
1.Jaja spożywcze - jaja kurze dezynfekowane, klasa świeżości A, kategoria wagowa L (od 63 g do 72 g); jaja czyste, bez zabrudzeń, całe, bez uszkodzeń, oznakowane; opakowania: jednostkowe - wytłaczanki kartonowe po 10 lub 30 szt., transportowe - wytłaczanki umieszczone w kartonach zbiorczych, nie więcej niż 360 szt. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 541 100 szt.
Grupa III
1.Margaryna do smarowania pieczywa - margaryna roślinna o zawartości tłuszczu minimum 39%; konsystencja jednolita, zwarta, smarowna, barwa kremowa do jasnożółtej; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; opakowanie: kostki o wadze 200 - 250 g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 73 000 kg

Opis

1.Mleko w proszku - odtłuszczone; proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony, o barwie białej do lekko kremowej, smak i zapach typowy dla mleka pasteryzowanego; opakowania: woreczki foliowe o wadze netto do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 6 255 kg
2.Serek homogenizowany naturalny - serek twarogowy homogenizowany, bez dodatków, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: kubeczki plastikowe zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 930 kg
3.Serek homogenizowany smakowy - serek twarogowy homogenizowany, owocowy lub waniliowy, smak i zapach charakterystyczny dla wybranego owocu lub aromatu waniliowego, bez obcych posmaków i zapachów, konsystencja i struktura jednolita, bez grudek; minimalna zawartość tłuszczu 3%, nie może zawierać żelatyny; opakowania: plastikowe kubeczki zamknięte platynką o wadze 150g netto. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 7 030 kg
4.Ser topiony - zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%; konsystencja jednolita, smarowna i elastyczna, barwa jasnokremowa do białej; opakowania jednostkowe z folii aluminiowej w formie kostki o wadze 100g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 10 000 kg
5.Ser żółty typu Gouda- pełnotłusty (zawartość tłuszczu min. 40%), smak łagodny, barwa jasnożółta, konsystencja zwarta, jednolita; pokryty parafiną lub folią ściśle przylegającą do skórki; nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego; kształt bloków o wypukłych bokach i lekko zaokrąglonych krawędziach, waga jednostkowa 1,0 - 5,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 950 kg
6.Ser twaróg chudy - świeży ser twarogowy niedojrzewający; smak łagodny lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek, barwa biała do lekko kremowej; pakowany w papier pergaminowy lub folię oraz opakowania transportowe, kostki o wadze 0,5 - 1,5 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 43 500 kg
7.Śmietana 12% - kwaszona, o jednolitej, gęstej, kremowej konsystencji, dopuszcza się lekki podstój tłuszczu, barwa jednolita, jasnokremowa; niedopuszczalne jest wystąpienie objawów fermentacji, rozwarstwienie produktu; opakowania: kubki plastikowe o poj. 0,4 litra. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 8 750 lJaja spożywcze - jaja kurze dezynfekowane, klasa świeżości A, kategoria wagowa L (od 63 g do 72 g); jaja czyste, bez zabrudzeń, całe, bez uszkodzeń, oznakowane; opakowania: jednostkowe - wytłaczanki kartonowe po 10 lub 30 szt., transportowe - wytłaczanki umieszczone w kartonach zbiorczych, nie więcej niż 360 szt. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 541 100 szt.Margaryna do smarowania pieczywa - margaryna roślinna o zawartości tłuszczu minimum 39%; konsystencja jednolita, zwarta, smarowna, barwa kremowa do jasnożółtej; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; opakowanie: kostki o wadze 200 - 250 g. Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 73 000 kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny nr 1
Ulica ul. Kleczkowska 35
Nr domu 35
Miejscowosc Wrocław
Kod poczt 50-211
Wojewodztwo dolnośląskie
Tel 071 3272600
Regon 00032054900000
E mail zk_1_wroclaw@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Nie
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Zakład Karny
Rodzaj zam inny Zakład Karny
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 3
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 10
Wadium 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w następujących wysokościach (odpowiednio dla każdej z części zamówienia): a)Grupa I - 7 000,00 zł b)Grupa II - 1 670,00 zł c)Grupa III - 3 000,00 zł 2. Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert w jednej lub w kilku poniższych formach: a)w pieniądzu, przelewem na nieoprocentowane konto bankowe Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu nr 09 1010 1674 0046 4613 9120 0000 z opisem Wadium do zamówienia, znak sprawy D/Kw - 220/35/13/Ż, nr grupy ........, przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu; b)w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)w gwarancjach bankowych; d)w gwarancjach ubezpieczeniowych; e)w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 Ustawy z dnia 09 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 3. Zamawiający dokona zwrotu lub zatrzyma wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy dołączą do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy;
Wiedza Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, co najmniej dwie dostawy artykułów spożywczych o wartości nie mniejszej niż: - 150 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy I, - 50 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy II, - 100 000,00 zł w przypadku Wykonawców składających ofertę na przedmioty zamówienia z grupy III, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie oraz potwierdzą, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie
Potencjal Zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ
Zdolne Zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ
Sytuacja Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedłożą następujące dokumenty: - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, - aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenia lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny Nr 1 we Wrocławiu ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 420
Data skl 10/02/2014
Godz skl 13:30
Miejsce Sekretariat Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 308
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 60
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)