Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych w roku 2014 - edycja 2

Publication date 2014-03-19
End date 2014-03-27 08:45:00
Instytucja Powiatowy Park Rozwoju Sp. z o.o.
Miejscowość Wieliczka
Województwo małopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 92552 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 151000009, 151315000, 33110002, 152290009, 153311008, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1/.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem do siedziby Zamawiającego, tj. Kampusu Wielickiego, zlokalizowanego w Wieliczce, przy ul. Piłsudskiego 105.
Przedmiot będzie realizowany w VI częściach:
Część I - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne przetworzone,
Część II - produkty drobiowe i produkty drobiowe przetworzone
Cześć III - ryby, ryby mrożone i przetwory z ryb
Część IV- warzywa i owoce świeże,
Część V - jaja,
Część VI - produkty mrożone

2/. Wykonawca do transportu artykułów żywnościowych zobowiązany jest zapewnić środek transportu zgodny z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2010 r., Nr 136. poz. 914 ze zm.).
Zamawiający wymaga aby Wykonawca dostarczał;
a.produkty, które są dopuszczone do sprzedaży,
b.artykuły niewskazujące oznak nieświeżości lub zepsucia,
c.produkty świeże, o dobrym smaku, odpowiednim okresie do spożycia,
d.asortyment w zamkniętych, nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowane informacje o nazwie środka spożywczego (skład), informacje w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze ,litrażu,ilości sztuk,
e.produkty pierwszego gatunku,
f.produkty nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach,
g. produkty czyste, bez ziemi, piachu i brudu (dotyczy roślin okopowych: ziemniaki, marchew, seler, burak itp.),
h.produkty w pojemnikach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością
3/. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia.
UWAGA: Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym systemem HACCP (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących).
4/.Szczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowy z podziałem na poszczególne części. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych równoważnych.
5/.Za produkt równoważny w stosunku do opisanego wyrobu może być uznany produkt, który łącznie spełnia następujące cechy: posiada wagę netto (bez opakowania przynajmniej taką sama jak produkt zaoferowany, posiada dokładnie takie same komponenty co produkt oferowany występujące w porównywalnych proporcjach. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia równoważności produktu.
6/. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp.
Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych - który zamawiający na pewno zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony wg realnych potrzeb Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać.
7/. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.
8/. Koszty przewozu mm opakowania i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca a Zamawiający zapewni odbiór produktów w siedzibie Zamawiającego. Warunki transportu produktów będą odpowiadały zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP).
9/.Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości.
Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
10/.W okresie trwania umowy Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przedstawić:
a. decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego, będącego przedmiotem zamówienia,
b.Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP.
11/.Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
12/.Wykonawca ma obowiązek uznania uzasadnionej reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika

Opis

Szczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowySzczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowySzczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowySzczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowySzczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowySzczegółowy opis zamówienia określono w załączniku E do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz asortymentowo-cenowy

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Powiatowy Park Rozwoju Sp. z o.o.
Ulica ul. Dembowskiego 2
Nr domu 2
Miejscowosc Wieliczka
Kod poczt 32-020
Wojewodztwo małopolskie
Tel 12 289 19 24
Fax 12 289 19 24
Internet www.powiatowyparkrozwoju.pl
Regon 12239538900000
E mail powiatowyparkrozwoju@interia.eu
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: spółka komunalna
Rodzaj zam inny spółka komunalna
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2014
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Opis oferowanych produktów w zakresie wybranej części, zgodnie z załącznikiem F do SIWZ W opisie należy podać szczegółowe informacje, zawierające: nazwę producenta, symbol lub informacje o braku powyższych danych. Opis musi zawierać wszystkie elementy uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia, sporządzonym przez Zamawiającego- załącznik E do oferty, przedstawione w sposób umożliwiający porównanie parametrów zaoferowanego produktu z wymaganiami, określonymi przez Zamawiającego. Nie dopuszcza się zastosowania zapisów zgodnie z SIWZ, zgodnie z formularzem, jak wyżej itp. b. próbki w przypadku zaoferowania produktów równoważnych. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny obowiązany jest zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując w kolumnie przeznaczonej na opis dodatkowo produkt równoważny
Inne dokumenty Pełnomocnictwo - do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana, jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.powiatowyparkrozwoju.pl
Spec war Powiatowy Park Rozwoju sp. z o.o., ul. Dembowskiego 2, 32-020 Wieliczka, pok. nr 16
Data skl 27/03/2014
Godz skl 08:45
Miejsce Powiatowy Park Rozwoju spółka z o.o. - sekretariat Starostwa Powiatowego w Wieliczce, ul. Dembowskiego 2, 32-020 Wieliczka, pok. nr 12
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)