Dostawa wyposażenia, pomocy oraz drobnego sprzętu do prowadzenia zajęć praktycznych z zakresu sztuki kulinarnej w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00.
Publication date | 2012-08-28 |
End date | 2012-09-05 10:00:00 |
Instytucja | |
Miejscowość | Olsztyn |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 318966 / 2012 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 420000006, 392000004, 397000009, 391370001 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem niniejszego postępowania jest dostawa wyposażenia, pomocy oraz drobnego sprzętu do prowadzenia zajęć praktycznych z zakresu sztuki kulinarnej w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w Załączniku nr 2 do SIWZ. 4. W przypadku wskazania w opisie przedmiotu zamówienia nazw własnych, patentów, pochodzenia lub wskazania parametrów technicznych wskazujących na produkt konkretnego producenta Zamawiający zgodnie z treścią art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych wg parametrów technicznych i cech jakościowych opisanych szczegółowo w Załączniku nr 2 do SIWZ. OpisI. Piec konwekcyjno-parowy z wyposażeniem, podstawą oraz zmiękczaczem wody1. Piec konwekcyjno-parowy: - 1 sztuka a) Pojemność: 7 x GN 2/3 b) Mycie automatyczne za pomocą proszku c) Program odkamieniania za pomocą proszku odkamieniającego d) Funkcja pokazująca zużycie energii w Kw e) Menu w języku polskim f) System serwisowo diagnostyczny w języku polskim g) Licznik przepracowanych godzin h) Powiadomienie o okresowym przeglądzie w języku polskim i) Skrócona instrukcja obsługi w języku polskim wyświetlana na wyświetlaczu LCD j) System rozpoznający ilość włożonej potrawy do pieca oraz wybór efektu końcowego k) Wymiary (szer. x wys. x gł.): 683 x 575 x 644 mm, +/- 20 mm l) Higieniczna komora z zaokrąglonymi rogami m) Podwójna szyba drzwi n) Dwustopniowe otwieranie drzwi o) Automatyczne mycie i 4-punktowa sonda termiczna p) Obustronne obroty wentylatora do równomiernego pieczenia q) Podstawa ze stali nierdzewnej z prowadnicami na pojemniki GN 2. Podstawa pod piec GN 2/3 ze stali nierdzewnej. - 1 sztuka Kompatybilna z piecem wyspecyfikowanym w pkt. 1 3. Zmiękczacz automatyczny do wody - 1 sztuka a) Zmiękczanie wody w ekspresach, zmywarkach i piecach konwekcyjno-parowych b) Regeneracja za pomocą soli niejodowanej tabletkowanej c) Regeneracja odbywa się automatycznie w zaprogramowane dni o ustawionej godzinie d) Pojemnik na 10 kg soli 4. Pojemnik gastronomiczny GN 2/3 perforowany - 2 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 2 cm b) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC c) Wykonany ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm d) Perforowany - pełna perforacja również narożników e) Wzmocnione krawędzie f) Możliwość stosowania pokryw ze stali nierdzewnej 5. Pojemnik gastronomiczny GN 2/3 perforowany - 2 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 4 cm b) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC c) Wykonany ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm d) Perforowany - pełna perforacja również narożników e) Wzmocnione krawędzie f) Możliwość stosowania pokryw ze tali nierdzewnej 6. Pojemnik gastronomiczny GN 2/3 - 4 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 2 cm b) Pojemność: 1,4 l c) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC d) Wykonany ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm e) Wzmocnione krawędzie f) Możliwość stosowania pokryw ze stali nierdzewnej 7. Pojemnik gastronomiczny GN 2/3 - 2 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 4 cm b) Pojemność: 3,2 l c) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC d) Wykonany ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm e) Wzmocnione krawędzie f) Możliwość stosowania pokryw ze stali nierdzewnej 8. Pojemnik gastronomiczny GN 2/3 - 2 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 6,5 cm b) Pojemność: 5,8 l c) Możliwość stosowania wysokich temperaturach od -20oC do 300oC d) Wykonany ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm e) Wzmocnione krawędzie f) Możliwość stosowania pokryw ze stali nierdzewnej 9. Pokrywa z uszczelką silikonową - 1 sztuka a) Wymiary: 35,2 x 32,5 cm b) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC c) Wykonana ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm 10. Ruszt płaski - 2 sztuki a) Wymiary: 35,2 x 32,5 x 0,5 cm b) Możliwość stosowania w wysokich temperaturach od -20oC do 300oC c) Sztywny ruszt wykonany ze stali nierdzewnej o średnicy 6 mm II. Piec piekarniczo-cukierniczy z wyposażeniem, garownikiem oraz zmiękczaczem wody 11. Piec piekarniczo-cukierniczy - 1 sztuka a) Pojemność: 5 x 400/ 600 mm b) Sterowanie garownika w piecu c) Obroty wentylatora dwustronne d) Możliwość wytwarzania pary przy funkcji gorącego powietrza e) 12 programów z odrębnymi przyciskami f) 3-stopniowa regulacja intensywności nawilżania komory g) System intensywnego nawilżania h) Higieniczna komora pieczenia z zaokrąglonymi wewnętrznymi rogami 12. Garownik - 1 sztuka a) kompatybilny z piecem wyspecyfikowanym w pkt. 11 b) Garownik do rozrostu ciasta c) Możliwość podglądu garowanych produktów poprzez dwuskrzydłowe szklane drzwi 13. Zmiękczacz automatyczny do wody - 1 sztuka a) Zmiękczanie wody w ekspresach, zmywarkach i piecach konwekcyjno-parowych b) Regeneracja za pomocą soli niejodowanej tabletkowanej c) Regeneracja odbywa się automatycznie w zaprogramowane dni o ustawionej godzinie d) Pojemnik na 10 kg soli 14. Blacha cukiernicza emaliowana - 4 sztuki a) Wymiary: 40 x 60 x 1,2 cm 15. Blacha cukiernicza emaliowana - 2 sztuki a) Wymiary: 40 x 60 x 4 cm 16. Stalowa blacha do pieczenia - 2 sztuki a) Ukośne krawędzie b) Czarna stal c) Wysokie przewodnictwo ciepła d) Powierzchnia blachy musi posiadać mikroskopijne nierówności, które utworzą warstwę powietrza między ciastem a blachą e) Bardzo mocna - nie ulega zniekształceniom f) Długość: 60 cm g) Szerokość: 40 cm h) Wysokość: 1 cm 17. Profesjonalny ruszt cukierniczy ze stali nierdzewnej - 2 sztuki a) Rama i pręty środkowe o średnicy 5 mm b) Długość: 60 cm c) Szerokość: 40 cm 18. Forma oksydowana do wypieku pizzy - 4 sztuki a) Wykonana z blachy o grubości 0,6 mm b) Wymiary: - Średnica: 28 cm - Wysokość: 2,5 cm1. Garnek satynowy z pokrywką, ze stali nierdzewnej, wielowarstwowe dno - 1 sztuka a) Śr.: 200 mm b) Wys.: 200 mm c) Pojemność: 6,3 l 2. Garnek satynowy z pokrywką, ze stali nierdzewnej, wielowarstwowe dno - 1 sztuka a) Śr.: 240 mm b) Wys.: 110 mm c) Pojemność: 5 l 3. Garnek satynowy z pokrywką, ze stali nierdzewnej, wielowarstwowe dno - 3 sztuki a) Śr.: 240 mm b) Wys.: 110 mm c) Pojemność: 3,3 l 4. Garnek satynowy z pokrywką, ze stali nierdzewnej, wielowarstwowe dno - rondel - 2 sztuki a) Śr.: 160 mm b) Wys.: 95 mm c) Pojemność: 1,9 l 5. Rondel do sosów satynowy z pokrywką, ze stali nierdzewnej, wielowarstwowe dno - 4 sztuki a) Śr.: 240 mm b) Wys.: 65 mm c) Pojemność: 1,2 l 6. Patelnia aluminiowa do naleśników - 4 sztuki a) Zapobiegająca przywieraniu i odporna na zarysowania b) 3-warstwowa powłoka teflonowa lub równoważna c) Można smażyć z niewielką ilością tłuszczu d) Epoksydowane stalowe rączki o wysokiej wytrzymałości termicznej e) Śr.: 254/220 f) Wys.: 17 mm 7. Patelnia trójwarstwowa z wysokopolerowanej stali nierdzewnej, z pokrywką - 4 sztuki a) wymiary patelni: - śr.: 240 mm - wys.: 50 mm b) wymiary pokrywki: - śr.: 240 mm 8. Patelnia żeliwna uniwersalna - 2 sztuki a) Oksydowana powierzchnia zapobiegająca rdzewieniu b) Można używać w piekarnikach i piecach c) Do bezpośredniego podawania na stół d) Rączka ze stali nierdzewnej e) Śr.: 280 mm f) Wys.: 50 mm g) Długość: 563 mm h) Masa: 3,1 kg 9. Nóż kuchenny ze stali chromowo-molibdenowej - 8 sztuk a) Twardość: 54-56 HRC b) Można myć w zmywarce i wyparzać c) Rękojeść ergonomiczna wykonana z polipropylenu d) Długość: 210 mm 10. Nóż do obierania ze stali chromowo-molibdenowej - 8 sztuk a) Twardość: 54-56 HRC b) Można myć w zmywarce i wyparzać c) Rękojeść ergonomiczna wykonana z polipropylenu d) Długość: 100 mm 11. Obieraczka do warzyw - 8 sztuk a) Ostrze dwustronne ze stali nierdzewnej 12. Tarka ze stali nierdzewnej - 4 sztuki sześciokątna a) Wys.: 190 mm 13. Dzbanek miarka ze stali nierdzewnej - 4 sztuki a) Podziałka wewnątrz dzbanka b) Poj.: 0,5 l 14. Dzbanek miarka ze stali nierdzewnej - 4 sztuki a) Podziałka wewnątrz dzbanka b) Poj.: 1,0 l 15. Chochla monoblok standard - 4 sztuki a) Ze stali nierdzewnej b) Śr.: 60 mm c) Poj.: 0,06 l 16. Stolnica z bambusa - 8 sztuk a) Wymiary: 500 x 700 mm 17. Talerz płytki biały typu ARCOROC - 18 sztuk a) Śr.: 270 mm 18. Talerz deserowy biały typu ARCOROC - 30 sztuk a) Śr.: 195 mm 19. Talerz płytki kwadratowy z białej porcelany - 6 sztuk a) Wzmocnione ranty b) Wytrzymała powłoka szklana c) Przystosowany do mycia w zmywarkach d) Wymiary: 295 x 255 x 29 mm 20. Pojemnik GN z białej porcelany - 6 sztuk a) Możliwość stosowania w temp. do 260oC b) Wymiary: 325 x 265 x 65 mm 21. Patera do ciasta - 4 sztuki a) Ze stali nierdzewnej b) Na podstawie c) Śr.: 330 mm d) Wys.: 50 mm 22. Worek do wyciskania z bawełny - do dekoracji ciast - 1 sztuka a) Dł.: 40 mm 23. Worek do wyciskania z nylonu - do dekoracji ciast - 1 sztuka a) Dł.: 400 mm 24. Końcówka do wyciskania stalowa - do dekoracji ciast - 2 sztuki a) Okrągła b) Śr.: 3 mm 25. Końcówka do wyciskania stalowa - do dekoracji ciast - 2 sztuki a) Gwiazda b) Śr.: 5 mm 26. Końcówka do wyciskania stalowa - do dekoracji ciast - 2 sztuki a) Róża b) Śr.: 6 mm 27. Blender barowy z zapasowym dzbankiem - 1 zestaw a) Dwie prędkości 17 000/ 21 000 obr./min. b) Pojemnik 1,3 l z poliwęglanu w komplecie c) Pokrywa z otworem d) Funkcja plus e) Urządzenie nie przeznaczone do pracy ciągłej f) Wymiary: 180 x 2000 x 415 mm g) Moc: 0,38 Kw h) Dzbanek zapasowy do blendera z poliwęglanu - 1 sztuka 28. Sokowirówka - 1 sztuka a) Liczba ustawień prędkości: 2 b) Pojemność zbiornika na sok: 1,25 l c) Pojemność zbiornika na miąższ: 1 l d) Sitko ze stali nierdzewnej e) Zabezpieczenie przed włączeniem przy zdjętej pokrywie f) Stopki antypoślizgowe g) Kolor: inox h) Moc całkowita: 1000 W 29. Waza do zupy z białej porcelany - 4 sztuki a) Poj.: 2,5 l b) Z pokrywą c) Wzmocnione ranty d) Wytrzymała powłoka szklana e) Przystosowana do mycia w zmywarkach f) Przystosowana do użytkowania w kuchence mikrofalowej 30. Sosjerka z białej porcelany - 8 sztuk a) Poj.: 0,4 l b) Wzmocnione ranty c) Wytrzymała powłoka szklana d) Przystosowana do mycia w zmywarkach e) Przystosowana do użytkowania w kuchence mikrofalowej 31. Półmisek owalny z białej porcelany - 6 sztuk a) Wymiary: 295 x 224 mm b) Wzmocnione ranty c) Wytrzymała powłoka szklana d) Przystosowana do mycia w zmywarkach e) Przystosowana do użytkowania w kuchence mikrofalowej 32. Bulionówka ze spodkiem typu ARCOROC - biała - 30 zestawów a) bulionówka: - poj.: 0,3 l, - wys. 52 mm b) spodek: - śr.: 160 mm - wys.: 16 mm 33. Szklanka żaroodporna bez uszka CARE - 11 sztuk a) kwadratowa podstawa b) pojemność: 290 ml 34. Maselniczka szklana - 15 sztuk a) wymiary: 164 x 118 x 55 mm 35. Tortownica okrągła ze stali węglowej z powłoką nieprzywierającą - 4 sztuki a) śr.: 260 mm b) wys.: 70 mm |