Artykuły spożywcze
Publication date | 2014-04-18 |
End date | 2014-04-29 12:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Nysie |
Miejscowość | Nysa |
Województwo | opolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 85909 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 32000003, 153000001, 154000002, 156000004 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie. Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 1 Tłuszcze roślinne 1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400 2. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800 Część 2 Mąka - kasze 1.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700 2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600 3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800 6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . 10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30. Część 3 Makarony 1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700 Część 4 Zupy 1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365 2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 Część 5 Warzywa suszone 1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 150 2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 Część 6 Warzywa przetworzone 1.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650 5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.800 9.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, 10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, 11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, 12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7, 13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7, Cześć 7 Przyprawy 1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180 5.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 6.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 7.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 9.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 10.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 11.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 12.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20 14.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4 15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480 17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720 18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 360 Cześć 8 Różne artykuły spożywcze 1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360 2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700 Opis1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l zg. z PN. kl/gat. I, l 2.4002. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.8001.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700 2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600 3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300 5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800 6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 . 10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10, 12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3, 13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30.1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200 2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.7001.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365 2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400 4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1001. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 150 2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100 3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 201.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500 2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450 4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 650 5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600 7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300 8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.800 9.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7, 10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7, 11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 7, 12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7, 13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45 3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180 5.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,, kg 20 6.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20 7.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 9.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 10.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20 11.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10 12.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20 13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20 14.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4 15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480 17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720 18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 3601.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360 2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000 4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500 5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny w Nysie |
Ulica | ul. Kościuszki 4a |
Nr domu | 4a |
Miejscowosc | Nysa |
Kod poczt | 48-300 |
Wojewodztwo | opolskie |
Tel | 077 4332471 |
Internet | www.sw.gov.pl |
Regon | 00032020700000 |
E mail | zk_nysa@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka sektora finansów publicznych |
Rodzaj zam inny | Jednostka sektora finansów publicznych |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 8 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia |
Wiedza | Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia |
Potencjal | Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia |
Zdolne | Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia |
Sytuacja | Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | Oprócz oświadczenia i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w pkt. III.3.1 do III.3.5 i dokumentów określonych w pkt. III.4 wykonawca przedkłada: aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów lub innych dokumentów rejestrowych; wypełnione formularze ofertowe według danych zawartych w załącznikach nr 5a,5b,5c,5d,5e,5f,5g,5h do SIWZ; podpisany/parafowany projekt umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązuje się do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu) których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z innymi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówienia, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału podmiotu przy wykonaniu zamówienia. W przypadku gdy podmioty te będą brały udział w realizacji zamówienia zobowiązane są złożyć dokumenty wymienione w pkt III.4. Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia/ przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze(konsorcja, spółki cywilne). W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymagania określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w pkt. III.3, III.4, przy czym dokumenty wymienione w pkt. III.3.1 do III.3.5 składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie, natomiast dokumenty wymienione w pkt III.4 winny być złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów na wniosek jednej ze stron złożony nie później niż 14 dni przed wprowadzeniem zmian. Możliwość zmiany ceny wymienionej w § 1 pkt. 4 umowy może nastąpić, nie wcześniej jednak niż po 3 miesiącach licząc od dnia podpisania umowy, nie częściej niż raz na kwartał i nie więcej niż o wartość wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ustalonego przez Prezesa GUS za poprzedni kwartał. Zamawiający dopuszcza również możliwość zmiany cen artykułów w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.zp.sw.gov.pl |
Spec war | Zakład Karny 48- 300 Nysa ul. Kościuszki 4a Dział Kwatermistrzowski lub na stronie internetowej:www.zp.sw.gov.pl |
Data skl | 29/04/2014 |
Godz skl | 12:00 |
Miejsce | Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |