Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych.
Publication date | 2014-04-22 |
End date | 2014-05-05 09:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Stargard Szczeciński |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 135884 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 11121006, 11211112, 11211129, 11211136, 11212405, 11212704, 11214108, 11214201, 11313210, 11211002, 11330008, 11313148, 11212302, 11313320, 11212120, 11212304, 153310007, 153311424 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Ziemniaki, klasa I, zamawiane całorocznie - w tym ziemniaki młode zamawiane w okresie od 1 lipca; - 70000 kg 2. Buraki ćwikłowe świeże, klasa I,zamawiane całorocznie - 6000 kg 3. Marchew świeża, klasa I, zamawiana całorocznie; - 18000 kg 4. Cebula świeża, klasa I, zamawiana całorocznie; - 7500 kg 5. Pomidor świeży, klasa I, zamawiany od 15 czerwca do 31 listopada; - 1200 kg 6. Ogórek świeży, klasa I, zamawiany od 1 czerwca do 31 listopada; -1200 kg 7. Sałata masłowa, klasa I, zamawiana od 1 maja do 30 listopada; -400 kg 8. Kapusta biała, klasa I, zamawiana całorocznie - w tym kapusta młoda w okresie od 1 czerwca do 31 sierpnia; - 2200 kg 9. Kalafior, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 31 listopada; - 400 kg 10. Jabłka, klasa I, zamawiane całorocznie; -5 000 kg 11. Pietruszka korzeń, klasa I, zamawiana całorocznie; -8200 kg 12. Seler korzeń, klasa I, zamawiany całorocznie; -9500 kg 13. Por, klasa I, zamawiany całorocznie - 6200 kg 14. Kapusta czerwona, klasa I, zamawiana całorocznie; -800 kg 15. Kapusta pekińska, klasa I, zamawiana całorocznie; -1100 kg 16. Koper zielony, świeży, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 31 sierpnia - 150 kg 17. Gruszki zamawiane całorocznie; -800 kg 18-Truskawki, klasa I, zamawiane od 1 czerwca do 15 sierpnia; - 100 kg 19. Papryka świeża, klasa I, zamawiana od 1 sierpnia do 31 listopada; - 200 kg 20. Botwina świeża, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 15 sierpnia; - 100 kg 21. Brzoskwinie świeże krajowe, klasa I, zamawiane od 15 sierpnia do 31 października; -150 kg 22. Fasolka szparagowa świeża, klasa I, zamawiana od 15 lipca do 15 października; - 400 kg 23. Brokuł, klasa I, zamawiany całorocznie; - 300 kg 24. Szczypior , klasa I, zamawiane całorocznie; - 200 kg 25. Ogórek kiszony, zamawiany całorocznie - w tym ogórek małosolny w okresie od 15 czerwca do 15 sierpnia, - 1500 kg 26. Kapusta kiszona, zamawiana całorocznie; - 7000 kg Opis1. Ziemniaki, klasa I, zamawiane całorocznie - w tym ziemniaki młode zamawiane w okresie od 1 lipca; (ziemniaki jadalne, czyste, suche, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, jednoodmianowe, odmiany uniwersalne, prawidłowo wykształcone, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku, bulwy o regularnym kształcie regularnym owalno okrągłym, typowym dla danej odmiany, oczka płytkie, skórka gładka, o dobry smaku, o miąższu średnio zwartym, nie rozsypującym się i niezmieniającym koloru po ugotowaniu, bez uszkodzeń mechanicznych, o średnicy min. 6 cm (ziemniaki młode - średnica min. 4 cm), opakowanie jednorazowe 10 - 30 kg,) - 70000 kg2. Buraki ćwikłowe świeże, klasa I, zamawiane całorocznie; buraki ćwikłowe świeże, bez liści, czyste, suche, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, jednoodmianowe, prawidłowo wykształcone, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku, bulwy o regularnym kształcie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o średnicy od 5 cm do 9 cm, opakowanie jednorazowe 15 - 30 kg, - 6000 kg 3. Marchew świeża, klasa I, zamawiana całorocznie; (marchew świeża, zdrowa, czysta, sucha, myta, bez naci, odpowiednio dojrzała, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, prawidłowo wykształcona, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o regularnym kształcie, średnicy od 3 cm do 4 cm mierzone w najszerszym miejscu, długości do 10 cm do 20 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg.) - 18000 kg 4. Cebula świeża, klasa I, zamawiana całorocznie; (cebula zdrowa, czysta, sucha, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, wystarczająco rozwinięta, zwarta i jędrna, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w pozostałym okresie bez szczypioru, o średnicy od 5 cm do 8 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 15 kg).- 7500 kg 5. Pomidor świeży, klasa I, zamawiany od 15 czerwca do 31 listopada; (pomidor świeży, zdrowy, czysty, dobrej jakości, o średnicy min. 5 cm, o maks. wadze jednej sztuki 130g, odpowiednio dojrzałe, bez objawów zwiędnięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez uszkodzeń mechanicznych, odgnieceń, pęknięć, o jednolitym zabarwieniu miąższu, dostawy w opakowaniach od 15 kg)- 1200 kg 6. Ogórek świeży, klasa I, zamawiany od 1 czerwca do 31 listopada; (ogórek świeży, suchy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, zdrowy, czysty, bez objawów zwiędnięcia i zgnicia, bez obcych zapachów i smaków, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o regularnym kształcie, prosty, ogórek rosnący pod osłonami o wadze od 250g i długości od 25 cm, ogórek gruntowy o wadze od 80g do 130g, opakowanie jednorazowe do 15 kg).-1200 kg 7. Sałata masłowa, klasa I, zamawiana od 1 maja do 30 listopada; (sałata świeża, czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, cała, bez żadnych ubytków, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchni, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięta, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, o masie główki od 150g do 300g, opakowanie do 15 kg). -400 kg 8. Kapusta biała, klasa I, zamawiana całorocznie - w tym kapusta młoda w okresie od 1 czerwca do 31 sierpnia; (kapusta głowiasta biała, zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 1,2 kg do 3 kg, kapusta młoda - o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg).- 2200 kg 9. Kalafior, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 31 listopada; (kalafior świeży, zdrowy, bez uszkodzeń i ubytków, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie , bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, o barwie białej, kremowej lub kości słoniowej, wolny od takich uszkodzeń jak plamy, przerośnięcia róży listkami, odgniecenia, bez liści, o średnicy min. 15 cm, w opakowaniu do 15 kg).- 400 kg 10. Jabłka, klasa I, zamawiane całorocznie; (jabłka słodko winne, miękkie, suche, soczyste, zdrowe, czyste, dojrzałe, bez objawów zepsucia lub innych zmian, wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o regularnym kształcie, o wadze jednej sztuki od 130g do 170g, opakowanie - skrzynka od 10kg do 20kg,) -5 000 kg 11. Pietruszka korzeń, klasa I, zamawiana całorocznie; (pietruszka, zdrowa, czysta, sucha, myta i wysuszona, bez naci, odpowiednio dojrzała, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez ordzawień skórki, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu pędów kwiatostanowych, bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, prawidłowo wykształcona, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, na przekroju: biała lub biało kremowa, o regularnym kształcie, średnicy od 2 cm do 4 cm mierzone w najszerszym miejscu, długości do 10 cm do 20 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg).-8200 kg 12. Seler korzeń, klasa I, zamawiany całorocznie; (seler czysty, zdrowy, czysty, suchy, myty i wysuszony, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, bez ordzawień skórki, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu pędów kwiatostanowych, prawidłowo wykształcony, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez pustych miejsc w środku,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, korzeń prawidłowo wykształcony, na przekroju: biały lub biało kremowy, o regularnym kształcie, średnicy od 10 cm do 15 cm, w okresie od 1 lipca do 15 sierpnia dopuszczalny seler z nacią o średnicy korzenia od 7 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg).-9500 kg 13. Por, klasa I, zamawiany całorocznie;(por czysty, zdrowy, suchy, bez objawów zwiędnięcia, zaparzeń, zmarznięcia i zgnicia, o świeżym wyglądzie, bez obcych zapachów i smaków, bez oznak świadczących o wyrastaniu w pęd nasienny, prawidłowo wykształcony, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o dobrej jakości część biała pora powinna stanowić co najmniej połowę długości całkowitej pora, średnicy od 4 cm, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 30 kg.)- 6200 kg 14. Kapusta czerwona, klasa I, zamawiana całorocznie; (kapusta głowiasta czerwona, zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg).-800 kg 15. Kapusta pekińska, klasa I, zamawiana całorocznie; (kapusta pekińska, zdrowa, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń mrozowych, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, prawidłowo wykształcona, główki przycięte na poziomi najniższego liścia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, główki o wadze od 0,8kg do 1,2 kg, opakowanie jednorazowe od 10 kg do 20 kg).-1100 kg 16. Koper zielony, świeży, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 31 sierpnia;( świeży, czysty, z korzeniem, nie wyrośnięty, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam, pożółkłych i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, opakowanie do 1 kg,) - 150 kg 17. Gruszki zamawiane całorocznie; (gruszki słodkie, dojrzałe, soczyste, suche, zdrowe, czyste, dojrzałe, bez objawów zepsucia lub innych zmian, wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o wadze jednej sztuki od 130g do 170g, opakowanie - skrzynka od 10kg do 20kg,) -800 kg 18-Truskawki, klasa I, zamawiane od 1 czerwca do 15 sierpnia; (truskawki świeże , zdrowe, czyste, dojrzałe, nieodgniecione, bez oznak pleśni lub zgnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez plami ziemi, o świeżym wyglądzie nie myte, owoc suchy, bez innych zapachów i smaków, kształt typowy dla danej odmiany, z szypułkami, bez uszkodzeń o średnicy min 2 cm, opakowanie skrzynka do 10 kg).- 100 kg 19. Papryka świeża, klasa I, zamawiana od 1 sierpnia do 31 listopada; (papryka świeża, zdrowa bez uszkodzeń, czysta, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, kolorowa w proporcjach 1/3 zielona, 1/3 czerwona, 1/3 żółta, opakowanie jednorazowe do 10 kg,) - 200 kg 20. Botwina świeża, klasa I, zamawiany od 1 lipca do 15 sierpnia; (cała, zdrowa , czysta, o świeżym wyglądzie, bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, bez nadmiernego zawilgotnienia, bez obcych zapachów i smaków, wystarczająco rozwinięta i odpowiednio dojrzała, bez żółtawych, zdrewniałych liści, jednolita pod względem pochodzenia i odmiany, średnica korzenia od 3 cm do 5 cm, w opakowaniu jednorazowym do 5 kg)- 100 kg 21. Brzoskwinie świeże krajowe, klasa I, zamawiane od 15 sierpnia do 31 października; (całe, zdrowe, bez objawów gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów i/lub smaków, dobrej jakości, posiadające cechy charakterystyczne dla danej odmiany, miąższ całkowicie zdrowy, soczysty, słodki, średnica brzoskwini od 7cm do 8 cm, opakowanie - skrzynka do 15 kg) -150 kg 22. Fasolka szparagowa świeża, klasa I, zamawiana od 15 lipca do 15 października; (świeża, jędrna, czysta - bez objawów gnicia i śladów pleśni, młoda i delikatna, wolna od szkodników, wolna od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, sucha - pozbawiona wilgoci zewnętrznej, bezwłóknista, bez przezroczystej skórki, jeżeli występują nasiona to powinny być małe i miękkie, bez obcych zapachów, w opakowaniu jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, grubość strąków do 1 cm, dostarczana w opakowaniach do 15 kg) - 400 kg 23. Brokuł, klasa I, zamawiany całorocznie; (całe, zdrowe, bez objawów zepsucia lub innych zmiana, czyste, o świeżym wyglądzie, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolne od obcych zapachów i smaków, posiadające cechy charakterystyczne dla danej odmiany, jędrne i zwarte, wolne od wad takich jak plamy lub ślady zmarznięcia, pąki róży muszą być zupełnie zamknięte, łodyga musi być wystarczająco miękka i niezdrewniała, bez iści wyrastających ponad różę, o wadze 1 szt. - od 400g do 600g) - 300 kg 24-Szczypior , klasa I, zamawiane całorocznie; (świeży, czysty, z cebulą charakterystyczną dla odmian z przeznaczeniem na szczypior, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam, pożółkłych i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, nie wyrośnięty, w opakowaniu do 10 kg) - 200 kg1. Ogórek kiszony, zamawiany całorocznie - w tym ogórek małosolny w okresie od 15 czerwca do 15 sierpnia, ogórek kiszony o dobrym smaku i zapachu, twardy, bez objawów gnicia i innego zepsucia, bez pleśni, wolny od obcych zapachów i smaków, ogórek kiszony o gramaturze do 120g, ogórek małosolny o gramaturze do 80g, opakowanie do 80 kg, waga liczona po odsączeniu. - 1500 kg 2. Kapusta kiszona, zamawiana całorocznie; kapusta kwaszona o dobrym smaku, zapachu, bez objawów gnicia i innego zepsucia, bez pleśni, wolna od obcych zapachów i smaków, drobno szatkowana, opakowanie do 120 kg, waga liczona po osączeniu. - 7000 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny |
Ulica | Al. Żołnierza 42 |
Nr domu | 42 |
Miejscowosc | Stargard Szczeciński |
Kod poczt | 73-110 |
Wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Tel | 091 5763160 |
Internet | www. sw.gov.pl |
Regon | 00032042000000 |
E mail | dkw_stargard_szczecinski@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Zakład Karny |
Rodzaj zam inny | Zakład Karny |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Zaliczka | Nie |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 95 |
Kryt 2 | Działania podjete przez wykonawcę ujęte w art. 29 ust.4 Ustawy Pzp |
Kryt 2p | 5 |
Spec www | www.gov.pl |
Spec war | W sekretariacie siedziby zamawiajacego: Zakład Karny, Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński. |
Data skl | 05/05/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | W sekretariacie siedziby zamawiajacego: Zakład Karny, Al. Żołnierza 42, 73-110 Stargard Szczeciński. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |