Wytworzenie, dostawę i wydanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach posiłku szkolnego

Publication date 2014-08-12
End date 2014-08-20 11:30:00
Instytucja Gmina Kozielice
Miejscowość Kozielice
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 268530 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przetarg podzielono na 2 części
Część 1 dotyczy świadczenia usług cateringowych dla dzieci w Zespole Szkół w Kozielicach (szkoła podstawowa i gimnazjum).
Część 2 dotyczy świadczenia usług cateringowych dla dzieci w Punkcie Przedszkolnym przy Zespole Szkół w Kozielicach.

Część 1 zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach posiłku szkolnego.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie, dostawa i wydanie posiłku szkolnego uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej dla ok. 200 uczniów (Przyjmuje się, że w ciągu 2 lat po odliczeniu dni wolnych od nauki dzieci uczęszczają do szkoły przez 376 dni)
2.2. Przez posiłek, o którym mowa w pkt. 2.1. rozumie się:
porcję zupy lub drugie danie spełniające następujące minimalne warunki:
Gramatura gorącego posiłku obiadowego :
- zupa 450 ml
- drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż, makaron- min.200g
-mięso -min 80 g.
-pierogi- min 250 g
-surówka- min 100g


2.3. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225) o bezpieczeństwie żywienia oraz w przepisach wykonawczych.
Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.
Planuje się następujące zróżnicowanie posiłków: 3 razy w tygodniu- zupa +chleb , 2 razy w tygodniu- drugie danie, które uwzględnia 1 raz w miesiącu wydanie posiłku mącznego (typu: pierogi, kopytka, pyzy itp.)

Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 9.00-10.00 własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach , które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania opakowań jednorazowych do porcjowania posiłków.
Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia osoby, która wyda poporcjowane posiłki uczniom.
Wykonawca usługi na podstawie kalkulacji własnej, może dokonać sprzedaży posiłków innym osobom nie objętym niniejszym zamówieniem ( tj. uczniom, nauczycielom, pracownikom) w cenie równej jaką podał w ofercie .

Część 2 zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa dzieciom- podopiecznym Punktu Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Kozielicach całodziennego wyżywienia wedle zadeklarowanej liczby godzin przebywania dziecka w placówce. Grupa wiekowa dzieci: 3-5 lat.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa całodziennego wyżywienia dzieciom z Punktu Przedszkolnego pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku obejmując również okres wakacji. Przyjmuje się, że przez okres 2 lat wykonywania zamówienia po odliczeniu dni wolnych i świątecznych jest to 420 dni.

Poniższa tabela przedstawia wymaganą ilość posiłków dla dzieci na chwilę obecną.
Te dane mogą nieznacznie ulec zmianie od miesiąca września 2014 r. po dokonaniu naboru uzupełniającego. W związku z tym Zamawiający zastrzega sobie prawo do informowania o zmianie liczby posiłków stałych oraz zmianie liczby posiłków w razie długotrwałych nieobecności dzieci. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania informacji o ilości posiłków Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Posiłek Ilość dzieci
śniadanie 23
zupa 23
II danie 23
podwieczorek 23

2.3. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225) o bezpieczeństwie żywienia oraz w przepisach wykonawczych.
Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.
Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 8.20-8.30. własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach , które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania opakowań jednorazowych do porcjowania posiłków (kubki, talerzyki, sztućce).

Opis

Część 1zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach posiłku szkolnego.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie, dostawa i wydanie posiłku szkolnego uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej dla ok. 200 uczniów (Przyjmuje się, że w ciągu 2 lat po odliczeniu dni wolnych od nauki dzieci uczęszczają do szkoły przez 376 dni)
2.2. Przez posiłek, o którym mowa w pkt. 2.1. rozumie się:
porcję zupy lub drugie danie spełniające następujące minimalne warunki:
Gramatura gorącego posiłku obiadowego :
- zupa 450 ml
- drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż, makaron- min.200g
-mięso -min 80 g.
-pierogi- min 250 g
-surówka- min 100g


2.3. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225) o bezpieczeństwie żywienia oraz w przepisach wykonawczych.
Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.
Planuje się następujące zróżnicowanie posiłków: 3 razy w tygodniu- zupa +chleb , 2 razy w tygodniu- drugie danie, które uwzględnia 1 raz w miesiącu wydanie posiłku mącznego (typu: pierogi, kopytka, pyzy itp.)

Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 9.00-10.00 własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach , które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania opakowań jednorazowych do porcjowania posiłków.
Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia osoby, która wyda poporcjowane posiłki uczniom.
Wykonawca usługi na podstawie kalkulacji własnej, może dokonać sprzedaży posiłków innym osobom nie objętym niniejszym zamówieniem ( tj. uczniom, nauczycielom, pracownikom) w cenie równej jaką podał w ofercie .1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie i dostawa dzieciom- podopiecznym Punktu Przedszkolnego przy Zespole Szkół w Kozielicach całodziennego wyżywienia wedle zadeklarowanej liczby godzin przebywania dziecka w placówce. Grupa wiekowa dzieci: 3-5 lat.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa całodziennego wyżywienia dzieciom z Punktu Przedszkolnego pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku obejmując również okres wakacji. Przyjmuje się, że przez okres 2 lat wykonywania zamówienia po odliczeniu dni wolnych i świątecznych jest to 420 dni.

Poniższa tabela przedstawia wymaganą ilość posiłków dla dzieci na chwilę obecną.
Te dane mogą nieznacznie ulec zmianie od miesiąca września 2014 r. po dokonaniu naboru uzupełniającego. W związku z tym Zamawiający zastrzega sobie prawo do informowania o zmianie liczby posiłków stałych oraz zmianie liczby posiłków w razie długotrwałych nieobecności dzieci. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania informacji o ilości posiłków Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Posiłek Ilość dzieci
śniadanie 23
zupa 23
II danie 23
podwieczorek 23

2.3. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225) o bezpieczeństwie żywienia oraz w przepisach wykonawczych.
Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.
Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 8.20-8.30. własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach , które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Wykonawca zobowiązuje się także do dostarczania opakowań jednorazowych do porcjowania posiłków (kubki, talerzyki, sztućce).

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Kozielice
Ulica Kozielice 73
Nr domu 73
Miejscowosc Kozielice
Kod poczt 74-204
Wojewodztwo zachodniopomorskie
Tel 091 5630377 w. 36, 5630371
Fax 091 5630365
Internet www.kozielice.pl
Regon 00054158100000
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak www.bip.kozielice.pl
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam U
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 24
Wadium Przewiduje się pobranie wadium dla części 1 zamówienia w wysokości 6000,00 które należy wpłacić przed upływem terminu składania ofert tj. do 20.08.2014r. godz. 11.30 na konto Urzędu Gminy Kozielice nr 61 9387 0003 0000 1078 2000 0030 Dla części 2 zamówienia nie przewiduje się pobrania wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie uznaje się za spełniony gdy wykonawca udokumentuje: - posiadanie zarejestrowanej działalności gospodarczej;
Potencjal - posiada środek transportu, którym może przewozić żywność w odpowiednich termosach; decyzja/dokument potwierdzający z jednostki Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej Warunek określony w tym punkcie uznaje się za spełniony, gdy wykonawca przedstawi odpowiednią decyzję/dokument potwierdzający z jednostki Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej
Zdolne - zatrudnia pracowników w ilości co najmniej 5 niezbędnych do wykonania zamówienia (za pracowników uważa się także wykonawców będących osobami fizycznymi) posiadających: aktualne badania przeprowadzone dla celów sanitarno-epidemiologicznych; Warunek określony w tym punkcie uznaje się za spełniony, gdy wykonawca przedstawi odpowiednią decyzję/dokument potwierdzający z jednostki Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej
Sytuacja . w celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, należy złożyć informację banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy w wysokości min. 10 000 zł, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 Referencje od co najmniej 1 zamawiającego, u którego wykonawca wykonywał lub wykonuje usługi cateringowe na podobną skalę. Nie wymagamy referencji od firmy, która dopiero zaczęła działalność gospodarczą.
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 12 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Inne dokumenty 1. wypełniony formularz oferty wg załączonego wzoru - załącznik nr 1, 2. oświadczenie Wykonawcy potwierdzającego spełnienie wszystkich warunków określonych w art. 22 ustawy PZP oraz nie podleganiu wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 Ustawy PZP - załącznik nr 2 , 3.Projekt umowy -załącznik 3 lub 3A
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.bip.kozielice.pl
Spec war Urzad Gminy Kozielice Kozielice 73 74-204 Kozielice sekretariat pok nr 2
Data skl 20/08/2014
Godz skl 11:30
Miejsce Urzad Gminy Kozielice Kozielice 73 74-204 Kozielice sekretariat pok nr 2
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)