Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, filii w Długim Kącie i filii w Biłgoraju
Publication date | 2014-09-02 |
End date | 2014-09-12 09:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce |
Miejscowość | Biłgoraj |
Województwo | lubelskie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 186969 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151300008, 151100002 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Filii DPS w Długim Kącie i Filii DPS w Biłgoraju 2. Zakres dostaw przewidzianych w ramach niniejszego zamówienia obejmuje 3 odrębne części: CZĘŚĆ I: dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Teodorówce, Teodorówka 1 , 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ II: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Biłgoraju, ul. Zielona 95, 23-400 Biłgoraj CZĘŚĆ III: dostawa mięsa i wędlin dla Filii DPS w Długim Kącie, Prefabet 5, 23-460 Józefów Szczegółowy zakres dostaw określony w ust.2 należy wykonać na podstawie przedmiotu zamówienia - załącznik nr.2a CZĘŚĆ I, załącznik nr2b CZĘŚĆ II, załącznik nr.2c CZĘŚĆ III Kod CPV- 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV- 15131000-5 konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV- 15131130-5 wędliny 3. Dostarczone mięso i wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości, przebadane przez placówkę weterynaryjną, produkowane oraz dostarczane z zachowaniem wymogów sanitarno epidemiologicznych i systemu HACCP. 4. Do każdej dostawy musi być dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informację dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności. 5. Produkty powinny być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy - tj.% zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp. Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce |
Ulica | Teodorówka 1 |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Biłgoraj |
Kod poczt | 23-400 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 84 6860644 |
Fax | 84 6860644 wew. 68 |
Internet | www.teodorowka.bilgo.pl |
Regon | 00029374600000 |
E mail | ksieg_dps@poczta.onet.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Adres dyn zak | www.teodorowka.bilgo.pl |
Rodzaj zam | Inny: Pomoc Społeczna |
Rodzaj zam inny | Pomoc Społeczna |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ oraz aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert. |
Wiedza | Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ. |
Potencjal | Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ. |
Zdolne | Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ. |
Sytuacja | Spełnienie warunków należy potwierdzić poprzez złożenie stosownego oświadczenia według załącznika nr 3 do SIWZ. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | Zeskanowane etykiety oferowanych produktów przetworzonych, na których będzie widoczny termin przydatności do spożycia oraz zgodnie z polską normą będą posiadały nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.teodorowka.bilgo.pl |
Spec war | Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce 23-400 Biłgoraj Teodorówka 1 |
Data skl | 12/09/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Dom Pomocy Społecznej w Teodorówce 23-400 Biłgoraj Teodorówka 1 Dział Księgowości, pokój nr 10 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |