Dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup, grzybów suszonych i owoców suszonych.
Publication date | 2014-09-09 |
End date | 2014-09-22 10:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 4228 |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 192283 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158712738, 158712501, 158712305, 158712707, 158711201, 158900003, 158915005, 158700007, 158930004, 153224101, 158980009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup, grzybów suszonych i owoców suszonych. Przedmiot zamówienia obejmuje 3 grupy produktów tj.: GRUPA I - przyprawy przetworzone, sosy, zupy: sos grzybowy, sos myśliwski, sos boloński, barszcz czerwony - instant, żurek, majonez jednoporcjowy, majonez, musztarda jednoporcjowa, musztarda, ketchup jednoporcjowy, ketchup, przyprawa do mięsa, przyprawa do ryb, przyprawa do drobiu, przyprawa uniwersalna, ocet, kwasek cytrynowy, cynamon, bulion drobiowy, rosół wołowy, bazylia, oregano, żelatyna spożywcza, przyprawa do zup w płynie, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, rozmaryn, czosnek, papryka chili, carry, szałwia, koperek suszony, natka pietruszki suszona, kolendra, sos do sałatek, zioła prowansalskie, drożdże, GRUPA II - owoce suszone: jabłka suszone, śliwki suszone, morele suszone GRUPA III - grzyby suszone 3Każda z 3 grup produktów dostarczana będzie do 6 obszarów dostaw, dlatego zakres zamówienia obejmuje 18 zadań OpisDostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup tj:1 Barszcz czerwony - 80 kg 2 Żurek 250 kg 3 Majonez jednoporcjowy 800 kg 4 Majonez 100 kg 5 Musztarda jednoporcjowa 1 200 kg 6 Musztarda 200 kg 7 Ketchup jednoporcjowy 800 kg 8 Ketchup 100 kg 9 Przyprawa do mięsa 150 kg 10 Przyprawa do ryb kg 60 kg 11 Przyprawa do drobiu 60 kg 12 Przyprawa uniwersalna 300 kg 13 Ocet 400 l 14 Kwasek cytrynowy 40 kg 15 Cynamon 20 kg 16 Bulion drobiowy 60 kg 17 Rosół wołowy 60 kg 18 Bazylia 24 kg 19 Oregano 24 kg 20 Żelatyna spożywcza 10 kg 21 Przyprawa do zup w płynie 450 kg 22 Koncentrat pomidorowy 800 kg 23 Liśc laurowy 20 kg 24 Majeranek 40 kg 25 Ziele angielskie 40 kg 26 Rozmarym 15 kg 27 Czosnek 10 kg 28 Papryka chili 24 kg 29 Carry 15 kg 30 Szałwia 5 kg 31 Koperek suszony 5 kg 32 Natka pietruszki suszona 5 kg 33 Kolendra 5 kg 34 Sos do sałatek 5 kg 35 Zioła prowansalskie 10 kg 36 Drożdże 20 kgDostawa przypraw przetworzonych, sosów, zup tj: 1 Barszcz czerwony - 100 kg 2 Żurek 300 kg 3 Majonez jednoporcjowy 372 kg 4 Majonez 240 kg 5 Musztarda jednoporcjowa 280 kg 6 Musztarda 140 kg 7 Ketchup jednoporcjowy 160 kg 8 Ketchup 80 kg 9 Przyprawa do mięsa 92 kg 10 Przyprawa do ryb 20 kg 11 Przyprawa do drobiu 60 kg 12 Przyprawa uniwersalna 680 kg 13 Ocet 60 l 14 Kwasek cytrynowy 4 kg 15 Cynamon 1 kg 16 Rosół wołowy 100 kg 17 Bazylia 12 kg 18 Oregano 6 kg 19 Żelatyna spożywcza 2 kg, 20 Przyprawa do zup w płynie 500 kg, 21 Koncentrat pomidorowy 520 kg, 22 Liśc laurowy 8 kg, 23 Majeranek 36 kg, 24 Ziele angielskie 48 kg, 25 Rozmarym 1 kg, 26 Czosnek 1 kg, 27 Papryka chili 2 kg, 28 Carry 2 kg, 29 Szałwia 1 kg, 30 Koperek suszony 4 kg, 31 Natka pietruszki suszona 4 kg, 32 Kolendra 1 kg, 33 Sos do sałatek 1 kg, 34 Zioła prowansalskie 1 kg, 35 Drożdże 1kg.Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup, tj: 1 Sos grzybowy 21kg, 2 Sos myśliwski 21 kg, 3 Sos boloński 21 kg, 4 Barszcz czerwony - instant 52 kg, 5 Żurek 32 kg, 6 Majonez jednoporcjowy 360 kg, 7 Majonez 100 kg, 8 Musztarda jednoporcjowa 590 kg, 9 Musztarda 50 kg, 10 Ketchup jednoporcjowy 590 kg, 11 Ketchup 50 kg, 12 Przyprawa do mięsa 75 kg, 13 Przyprawa do ryb 47 kg, 14 Przyprawa do drobiu 62 kg, 15 Przyprawa uniwersalna 88 kg, 16 Ocet 170 l, 17 Kwasek cytrynowy 33 kg, 18 Cynamon 2 kg, 19 Bulion drobiowy 160 kg, 20 Rosół wołowy 120 kg, 21 Bazylia 27 kg, 22 Oregano 27 kg, 23 Przyprawa do zup w płynie 420 kg, 24 Koncentrat pomidorowy kg 400 kg, 25 Liśc laurowy 35 kg, 26 Majeranek 43 kg, 27 Ziele angielskie 41 kg, 28 Rozmarym 4 kg, 29 Czosnek 8 kg, 30 Papryka chili 8 kg, 31 Carry 4 kg, 32 Koperek suszony 2 kg, 33 Natka pietruszki suszona 2 kg, 34 Kolendra 1kg, 35 Sos do sałatek 5 kg, 36 Zioła prowansalskie 16 kg.Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj: 1 Sos grzybowy 275 kg, 2 Sos myśliwski 270 kg, 3 Sos boloński 80 kg, 4 Barszcz czerwony - instant 460 kg, 5 Żurek 800 kg, 6 Majonez jednoporcjowy 900 kg, 7 Majonez 390 kg, 8 Musztarda jednoporcjowa 950 kg, 9 Musztarda 60 kg, 10 Ketchup jednoporcjowy 1 000 kg, 11 Ketchup 100 kg, 12 Przyprawa do mięsa 115 kg, 13 Przyprawa do ryb 80 kg, 14 Przyprawa do drobiu 80 kg, 15 Przyprawa uniwersalna 360 kg, 16 Ocet 285 l, 17 Kwasek cytrynowy 130 kg, 18 Cynamon 20 kg, 19 Bulion drobiowy 280 kg, 20 Rosół wołowy 400 kg, 21 Bazylia 10 kg, 22 Oregano 10 kg, 23 Przyprawa do zup w płynie 1 000 kg, 24 Koncentrat pomidorowy 2 200 kg, 25 Liśc laurowy 12 kg, 26 Majeranek 26 kg, 27 Ziele angielskie 18 kg, 28 Rozmarym 2 kg, 29 Czosnek 12 kg, 30 Papryka chili 2 kg, 31 Carry 2 kg, 32 Szałwia 2 kg, 33 Koperek suszony 8 kg, 34 Natka pietruszki suszona 4 kg, 35 Kolendra 6 kg, 36 Sos do sałatek 4 kg, 37 Zioła prowansalskie 2 kg 38 Drożdże 2 kg.Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj: 1 Sos grzybowy 20 kg, 2 Sos myśliwski 20 kg, 3 Sos boloński 20 kg, 4 Barszcz czerwony - instant 300 kg, 5 Żurek 400 kg, 6 Majonez jednoporcjowy 400 kg, 7 Majonez 100 kg, 8 Musztarda jednoporcjowa 1 200 kg, 9 Musztarda 150 kg, 10 Ketchup jednoporcjowy 1 100 kg, 11 Ketchup 100 kg, 12 Przyprawa do mięsa 40 kg, 13 Przyprawa do ryb 30 kg, 14 Przyprawa do drobiu 30 kg, 15 Przyprawa uniwersalna 30 kg, 16 Ocet 300 l, 17 Kwasek cytrynowy 1kg, 18 Cynamon 10 kg, 19 Bulion drobiowy 400 kg, 20 Rosół wołowy 200 kg, 21 Bazylia 6 kg, 22 Oregano 3 kg, 23 Przyprawa do zup w płynie 800 kg, 24 Koncentrat pomidorowy 400 kg, 25 Liśc laurowy 10 kg, 26 Majeranek 15 kg, 27 Ziele angielskie 12 kg, 28 Rozmarym 5 kg, 29 Czosnek 10 kg, 30 Papryka chili 10 kg, 31 Carry 10 kg, 32 Szałwia 2 kg, 33 Koperek suszony 5 kg, 34 Natka pietruszki suszona 5 kg, 35 Kolendra 5 kg, 36 Sos do sałatek 10 kg, 37 Zioła prowansalskie 10 kg, 38 Drożdże 1 kg.Dostawa przypraw przetworzonych, sosów zup tj: 1 Sos grzybowy 55 kg, 2 Sos myśliwski 65 kg, 3 Sos boloński 40 kg, 4 Barszcz czerwony - instant 195 kg, 5 Żurek 230 kg, 6 Majonez jednoporcjowy 260 kg, 7 Majonez 200 kg, 8 Musztarda jednoporcjowa 460 kg, 9 Musztarda 80 kg, 10 Ketchup jednoporcjowy 430 kg, 11 Ketchup 80 kg, 12 Przyprawa do mięsa 140 kg, 13 Przyprawa do ryb 36 kg, 14 Przyprawa do drobiu 75 kg, 15 Przyprawa uniwersalna 240 kg, 16 Ocet 240 l, 17 Kwasek cytrynowy 36 kg, 18 Cynamon 7 kg, 19 Bulion drobiowy 120 kg, 20 Rosół wołowy 140 kg, 21 Bazylia 13 kg, 22 Oregano 3 kg, 23 Żelatyna spożywcza 15 kg, 24 Przyprawa do zup w płynie 610 kg, 25 Koncentrat pomidorowy 650 kg, 26 Liśc laurowy 25 kg, 27 Majeranek 46 kg, 28 Ziele angielskie 48 kg, 29 Rozmarym 11 kg, 30 Czosnek 161 kg, 31 Papryka chili 12 kg, 32 Carry 11 kg, 33 Szałwia 11 kg, 34 Koperek suszony 11 kg, 35 Natka pietruszki suszona 11 kg, 36 Kolendra 11kg, 37 Sos do sałatek 51 kg, 38 Zioła prowansalskie 12kg, 39 Drożdże 11kg.Dostawa owoców suszonych tj: 1 Jabłka suszone 100 kg, 2 Śliwki suszone 100 kg, 3 Morele suszone 100 kg.Dostawa owoców suszonych tj: Śliwki suszone 8 kg.Dostawa owoców suszonych, tj: 1 Jabłka suszone 1 kg, 2 Śliwki suszone 6 kg, 3 Morele suszone 2 kg.Dostawa owoców suszonych tj: 1. Śliwki suszone - 100 kg.Dostawa owoców suszonych tj: 1 Jabłka suszone 10 kg, 2 Śliwki suszone 10 kg, 3 Morele suszone 10 kg.Dostawa owoców suszonych tj: 1 Jabłka suszone 2 kg, 2 Śliwki suszone 2 kg.Dostawa grzybów suszonych w ilości 30 kg.Dostawa grzybów suszonych w ilości 20 kg.Dostawa grzybów suszonych w ilości 4 kg.Dostawa grzybów suszonych w ilości 80 kg.Dostaw grzybów suszonych w ilości 20 kg.Dostawa grzybów suszonych w ilości 20 kg. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 4228 |
Ulica | ul. Montelupich 3 |
Nr domu | 3 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 30-901 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 12 455 75 53 |
Fax | 12 455 75 53 |
Internet | www.3rblog.wp.mil.pl |
Regon | 12139041500000 |
E mail | jw4228przetargi@gmail.com |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Wojskowa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Wojskowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 18 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy |
Wiedza | Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy |
Potencjal | Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy |
Zdolne | Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy |
Sytuacja | Ocena spełniania przez wykonawcę tego warunku dokonana zostanie w oparciu o treść oświadczenia, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia powyższy warunek, jeżeli wraz z ofertą złoży oświadczenie, w którego treści potwierdzi, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Wypełniony druk OFERTA, W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie należy podać nazwy (firmy) oraz dokładne adresy wszystkich wykonawców składających ofertę wspólną. 2. Wypełniony formularz cenowy w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje. 3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa: a) dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. z aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpisu z właściwego rejestru). b) dla ustanowionego pełnomocnika, do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy - dotyczy wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. W przypadku złożenia kopii pełnomocnictwa, musi być ona potwierdzona za zgodność z oryginałem notarialnie. Wszystkie dokumenty wymagane przez zamawiającego muszą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustaw, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.3rblog.wp.mil.pl |
Spec war | Jednostka Wojskowa 4228, 30-901 Kraków, ul. Montelupich 3, bud. 28, pok 24- Sekcja Zamówień Publicznych. |
Data skl | 22/09/2014 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa 4228, 30-901 Kraków, ul. Montelupich 3, bud. 28 - kancelaria jawna. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą: 1.Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej) 2. Aktualny, potwierdzony w 2014 roku dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.: a) certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą, lub b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, lub c) protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 26 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia do umowy zmian. Warunki zmiany umowy: 1) Na pisemny wniosek Zamawiającego dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych towarów (środków spożywczych) określonych w ilościach zawartych w umowie przy zachowaniu następujących warunków: a) zmiana wynika z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy; b) zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto. 2) W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT),bądź zmiany zakwalifikowania danego produktów zakresie PKWiU, która wpływa na wartość należnego podatku VAT, na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy. 3) Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS .Celem waloryzacji jest tylko i wyłącznie urealnienie cen zakupu przedmiotu niniejszej umowy. 4) Waloryzacja jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków: a) złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę, przy czym każda ze stron ma prawo do dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść; b) upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, c) zmiany wskaźnika przekraczającej 6 punktów procentowych, 5) Waloryzację przeprowadza się w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej, w odniesieniu do cen z grudnia 2014r. , dla odpowiednich grup żywności. 6) Zmiana cen wskutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takowej informacji. |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |