Dostawa produktów mleczarskich - numer Zp/pn/50/2014
Publication date | 2014-09-11 |
End date | 2014-09-19 09:00:00 |
Instytucja | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Miejscowość | Dęblin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 193943 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 154311009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1) przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich do magazynów stołówki studenckiej i bufetu Zamawiającego; 2) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz ofertowy zawarty w Dziele II niniejszej specyfikacji - Formularz cenowy; 3) główny przedmiot zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 - produkty mleczarskie; 15431100-9 - margaryna 4) Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami a w szczególności z: a) Ustawa z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 Nr 17, poz. 127 późn. zm.); b) Ustawa z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Ulica | ul. Dywizjonu 303 35 |
Nr domu | 35 |
Miejscowosc | Dęblin |
Kod poczt | 08-521 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 551 74 53 |
Fax | 81 551 74 52 |
Internet | www.wsosp.pl |
Regon | 06005921600000 |
E mail | zp@wsosp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Uczelnia publiczna |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Wiedza | Do potwierdzenia: - oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty; - wykazem wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dowodów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie. Należy wykazać co najmniej dwie dostawy produktów mleczarskich na kwotę nie mniejszą niż 120 000,00 zł brutto każda (wg wzoru stanowiącego zał. Nr 3 do oferty) |
Potencjal | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Zdolne | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Sytuacja | Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 1 do oferty, że Wykonawca może ubiegać się o zamówienie i spełnia wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 3 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | decyzję administracyjną o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień -/lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień |
Inne dokumenty | a. formularz oferty; b. wszystkie dokumenty i oświadczenia wymienione w punkcie 7 SIWZ; c. szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - formularz cenowy; d. pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowę o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy; e. pełnomocnictwo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.wsosp.pl |
Spec war | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, ul. 2 Pułku Kraków 22, pok. nr 4, 08-521 Dęblin |
Data skl | 19/09/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie, 08-521 Dęblin, ul. Dywizjonu 303 bud.35 (Pałac Jabłonowskich), kancelaria jawna - pok. nr 116 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Dok grup kap 1 | Tak |