Dostawy wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych do Jednostki Wojskowej 4220 Ustka w 2014 r.

Publication date 2014-09-11
End date 2014-09-19 10:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4220
Miejscowość Ustka
Województwo pomorskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 302412 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 151311006, 151311305, 151315000, 151311350
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy wędlin z mięsa czerwonego i wędlin drobiowych szczegółowo opisane w załączniku do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia - Załącznik nr 1. Termin realizacji zamówienia - od dnia zawarcia umowy do dnia 31.12.2014 r.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4220
Ulica Lędowo-Osiedle 1N
Nr domu 1N
Miejscowosc Ustka
Kod poczt 76-271
Wojewodztwo pomorskie
Tel 59 8151377
Fax 59 8151578
Internet www.6wog.wp.mil.pl
Regon 22051541000000
E mail zp_6wog@wp.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Wojskowa jednostka budżetowa
Rodzaj zam inny Wojskowa jednostka budżetowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2014
Wadium Wadium nie wymaga się.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Warunek zostanie spełniony gdy Wykonawca dołączy do oferty: - obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.), lub - obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 t.j.), lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) oraz Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Wiedza Na potwierdzenie spełniania tego warunku Zamawijacy wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Potencjal Na potwierdzenie spełniania tego warunku Zamawijacy wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych
Zdolne Na potwierdzenie spełniania tego warunku Zamawijacy wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych
Sytuacja Na potwierdzenie spełniania tego warunku Zamawijacy wymaga złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, zamawiający żąda potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w jednej z następujących form: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 t.j.), oraz należy przedłożyć oświadczenie, że zaoferowany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom zamieszczonym w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (zawarte w formularzu cenowym).
Inne dokumenty - Obowiązująca decyzja administracyjna właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.), lub - obowiązująca decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 t.j.), lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730). W przypadku, gdy Wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów - pisemne (w oryginale) zobowiązanie podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Pzp dopuszcza wprowadzenie zmian do zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy oraz określa warunki tych zmian poprzez dopuszczenie możliwości zmian umowy w formie pisemnego aneksu dotyczącego: 1. Zmiany wartości brutto umowy na pisemny wniosek Wykonawcy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatkowej podatku od towarów i usług (VAT) dotyczącej zakresu przedmiotu zamówienia. 2. Zmiany osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego z przyczyn losowych. 3. Zmiany terminu realizacji zamówienia na wniosek jednej ze stron z przyczyn od niej niezależnych.
Kryt cena A
Spec www www.6wog.wp.mil.pl
Spec war Jednostka Wojskowa 4220, Lędowo - Osiedle 1N, 76 - 271 Ustka, budynek nr 29 pok. nr 110
Data skl 19/09/2014
Godz skl 10:00
Miejsce Jednostka Wojskowa 4220, Lędowo - Osiedle 1N, 76 - 271 Ustka, budynek nr 25 pok. nr 9
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)