Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa i przetworów mięsnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2015 roku. Sygn. 81 ŻYW 14.
Publication date | 2014-09-22 |
End date | 2014-10-02 13:30:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 3811 |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 313902 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151100002, 151110009, 151111000, 151120006, 151311305, 151311350, 151314009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych: mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, mięsa drobiowego oraz wędlin z mięsa drobiowego przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania tj. na teren miasta Krakowa do kompleksu wojskowego Rząska, ul. Krakowska 2 w 2015 roku. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 4 części tj. Część I - mięso czerwone Część II - wędliny z mięsa czerwonego Część III - mięso drobiowe Część IV - wędliny z mięsa drobiowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 1 stanowi załącznik nr 13 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 2 stanowi załącznik nr 14 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 3 stanowi załącznik nr 15 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 4 stanowi załącznik nr 16 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia niniejszej umowy nie więcej niż 20 % o czym zobowiązany będzie powiadomić Wykonawcę pisemnie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia ilości danego artykułu, kosztem innego w granicach nieprzekraczających ogólnej ceny ofertowej. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 3811 |
Ulica | Rząska, ul. Krakowska 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 30-901 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | +48 12 4555059; 4555116 |
Fax | +48 12 4555059, +48 12 4555103 |
Internet | http://www.35wog.mil.pl/ |
Regon | 12150664500000 |
E mail | szp@35wog.mil.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Budżetowa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Budżetowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 4 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 29/12/2015 |
Wadium | cześć nr 1 w kwocie - 4 500,00 zł (słownie zł: cztery tysiące pięćset) cześć nr 2 w kwocie - 3 400,00 zł (słownie zł: trzy tysiące czterysta) cześć nr 3 w kwocie - 1 000,00 zł (słownie zł: tysiąc) cześć nr 4 w kwocie - 170,00 zł (słownie zł: sto siedemdziesiąt) |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | a) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) b) aktualny potwierdzony w 2014 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.b.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.b.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.b.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Wiedza | W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną do wykonania zamówienia wiedzę i doświadczenie, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: a) Zamawiający uzna, iż Wykonawca spełnia warunek udziału w postępowaniu jeśli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 55 tyś. zł (pięćdziesiąt pięć tysięcy złotych) dla części pierwszej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 40 tyś. zł (czterdzieści tysięcy złotych) dla części drugiej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 12 tyś. zł (dwanaście tysięcy złotych) dla części trzeciej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 2 tyś. zł (dwa tysiące złotych) dla części czwartej dot. mięsa lub wędlin; z podaniem ich wartości, przedmiotu realizacji dostawy, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których te dostawy zostały wykonane (załącznik nr 10 do SIWZ). b) Do wykazu wykonanych lub wykonywanych dostaw Wykonawca musi dołączyć dowody (poświadczenia) potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert. c) Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. poświadczeń to składa oświadczenie zawarte w załączniku nr 8 do SIWZ. |
Potencjal | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Zdolne | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Sytuacja | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 5 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 | W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną do wykonania zamówienia wiedzę i doświadczenie, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: a) Zamawiający uzna, iż Wykonawca spełnia warunek udziału w postępowaniu jeśli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 55 tyś. zł (pięćdziesiąt pięć tysięcy złotych) dla części pierwszej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 40 tyś. zł (czterdzieści tysięcy złotych) dla części drugiej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 12 tyś. zł (dwanaście tysięcy złotych) dla części trzeciej dot. mięsa lub wędlin; co najmniej jedną dostawę na kwotę co najmniej 2 tyś. zł (dwa tysiące złotych) dla części czwartej dot. mięsa lub wędlin; z podaniem ich wartości, przedmiotu realizacji dostawy, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których te dostawy zostały wykonane (załącznik nr 10 do SIWZ). b) Do wykazu wykonanych lub wykonywanych dostaw Wykonawca musi dołączyć dowody (poświadczenia) potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert. c) Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. poświadczeń to składa oświadczenie zawarte w załączniku nr 8 do SIWZ. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | a) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) b) aktualny potwierdzony w 2014 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.b.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.b.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.b.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | http://www.35wog.mil.pl/przetargi-rok/2014 |
Spec war | Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków |
Data skl | 02/10/2014 |
Godz skl | 13:30 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków Kancelaria jawna, budynek nr 1, pokój nr 120 (piętro I) w godzinach 8.00 - 11.00 i 13.00 - 15.00 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |