Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Gminnego Zespołu Szkół w Michałowie w okresie 01.11.2014 - 31.10.2016 r

Publication date 2014-09-24
End date 2014-10-03 10:00:00
Instytucja Gminny Zespół Szkół w Michałowie
Miejscowość Michałowo
Województwo podlaskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 316226 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Gminnego Zespołu Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, gm. Michałowo, pow. białostocki, woj. Podlaskie. Dostawy odbywać się będą w okresie od 01.11.2014 do 31.10.2016 r. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 6 części:
Część Nr 1. - artykuły ogólnospożywcze, kod CPV 15.00.00.00-8
Część Nr 2. - warzywa i owoce, kod CPV 15.30.00.00-1
Część Nr 3. - mięso (świeże, nie mrożone), kod CPV 15.10.00.00-9
Część Nr 4. - mrożonki, kod CPV 15.22.10.00-3
Część Nr 5. - pieczywo, kod CPV 15.81.00.00-9
Część Nr 6. - nabiał, kod CPV 15.50.00.00-3.
Szczegółowy wykaz asortymentu oraz wielkości zamówienia zamieszczony jest w załącznikach od Nr 2.1 do Nr 2.6 do SIWZ . Ilość asortymentu podana w załączniku stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 24 miesięcy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niezrealizowania przedmiotu zamówienia w ilości i zakresie określonym w załącznikach stosownie do rzeczywistych potrzeb co oznacza, iż faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy.
Dostawa produktów odbywać się będzie po uprzednim telefonicznym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Zamówiony towar należy dostarczać w wyznaczonym terminie wskazanym przez Zamawiającego.
Dostawca zobowiązuję się do bezpłatnego dostarczania artykułów na miejsce, własnym samochodem dostawczym przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innych aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Dostarczane produkty powinny być dopuszczone do sprzedaży, muszą nosić nazwę producenta na opakowaniach zbiorczych i opakowaniach jednostkowych oraz powinny być pierwszego gatunku.
Dostarczane produkty muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia (dłuższym niż 3 mieś. w chwili dostawy) i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości w obowiązującym systemie HCCP

Opis

Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno- epidemiologicznymiWarzywa i Owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczychProdukty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty , czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologicznePrzetworzone produkty mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadającymi stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymiPieczywo, świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atest. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymiNabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gminny Zespół Szkół w Michałowie
Ulica ul. Sienkiewicza 21
Nr domu 21
Miejscowosc Michałowo
Kod poczt 16-050
Wojewodztwo podlaskie
Tel 85 718 95 15
Fax 85 718 95 15
Internet www.gzsmich.pl
Regon 20068379000000
E mail janbojko@wp.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/10/2016
Wadium nie wymagane
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ
Wiedza Wymaga się przedstawienia wykazu wykonanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat. wzór stanowi załącznik nr 5 do SIWZ.
Potencjal Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ
Zdolne Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ
Sytuacja Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Inne dokumenty 1) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ; 2) kalkulacja cenowa z wykorzystaniem wzoru - załączniki od Nr 2.1 do Nr 2.6 do SIWZ; 3) informacja i lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ; 4) oświadczenie o nie powierzeniu całości ani części zamówienia podwykonawcom z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 7 do SIWZ; 5) zaakceptowany wzór umowy stanowiący załącznik nr 8 do SIWZ.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zgodnie z art.144 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia istotnej zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w następujących okolicznościach: 1)zmiany wysokości podatku VAT, jeżeli w okresie obowiązywania umowy nastąpi zmiana przepisów podatkowych, 2)jeżeli konieczność wprowadzenia takiej zmiany wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ.
Kryt cena A
Spec www http://bip.ug.michalowo.wrotapodlasia.pl/GZS/
Spec war Gminny Zespół Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, 16-050 Michałowo, pokój kierownika stołówki
Data skl 03/10/2014
Godz skl 10:00
Miejsce Gminny Zespół Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, 16-050 Michałowo, sekretariat szkoły - pokój nr 20
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)