Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Gminnego Zespołu Szkół w Michałowie w okresie 01.11.2014 - 31.10.2016 r
Publication date | 2014-09-24 |
End date | 2014-10-03 10:00:00 |
Instytucja | Gminny Zespół Szkół w Michałowie |
Miejscowość | Michałowo |
Województwo | podlaskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 316226 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Gminnego Zespołu Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, gm. Michałowo, pow. białostocki, woj. Podlaskie. Dostawy odbywać się będą w okresie od 01.11.2014 do 31.10.2016 r. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 6 części: Część Nr 1. - artykuły ogólnospożywcze, kod CPV 15.00.00.00-8 Część Nr 2. - warzywa i owoce, kod CPV 15.30.00.00-1 Część Nr 3. - mięso (świeże, nie mrożone), kod CPV 15.10.00.00-9 Część Nr 4. - mrożonki, kod CPV 15.22.10.00-3 Część Nr 5. - pieczywo, kod CPV 15.81.00.00-9 Część Nr 6. - nabiał, kod CPV 15.50.00.00-3. Szczegółowy wykaz asortymentu oraz wielkości zamówienia zamieszczony jest w załącznikach od Nr 2.1 do Nr 2.6 do SIWZ . Ilość asortymentu podana w załączniku stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 24 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo niezrealizowania przedmiotu zamówienia w ilości i zakresie określonym w załącznikach stosownie do rzeczywistych potrzeb co oznacza, iż faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Dostawa produktów odbywać się będzie po uprzednim telefonicznym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Zamówiony towar należy dostarczać w wyznaczonym terminie wskazanym przez Zamawiającego. Dostawca zobowiązuję się do bezpłatnego dostarczania artykułów na miejsce, własnym samochodem dostawczym przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innych aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Dostarczane produkty powinny być dopuszczone do sprzedaży, muszą nosić nazwę producenta na opakowaniach zbiorczych i opakowaniach jednostkowych oraz powinny być pierwszego gatunku. Dostarczane produkty muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia (dłuższym niż 3 mieś. w chwili dostawy) i spełniać obowiązujące normy kontroli jakości w obowiązującym systemie HCCP OpisArtykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Transport powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno- epidemiologicznymiWarzywa i Owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczychProdukty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty , czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologicznePrzetworzone produkty mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadającymi stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymiPieczywo, świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atest. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymiNabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Gminny Zespół Szkół w Michałowie |
Ulica | ul. Sienkiewicza 21 |
Nr domu | 21 |
Miejscowosc | Michałowo |
Kod poczt | 16-050 |
Wojewodztwo | podlaskie |
Tel | 85 718 95 15 |
Fax | 85 718 95 15 |
Internet | www.gzsmich.pl |
Regon | 20068379000000 |
E mail | janbojko@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 6 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/10/2016 |
Wadium | nie wymagane |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ |
Wiedza | Wymaga się przedstawienia wykazu wykonanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat. wzór stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. |
Potencjal | Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ |
Zdolne | Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ |
Sytuacja | Wymaga się oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy pzp. wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Inne dokumenty | 1) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ; 2) kalkulacja cenowa z wykorzystaniem wzoru - załączniki od Nr 2.1 do Nr 2.6 do SIWZ; 3) informacja i lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ; 4) oświadczenie o nie powierzeniu całości ani części zamówienia podwykonawcom z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 7 do SIWZ; 5) zaakceptowany wzór umowy stanowiący załącznik nr 8 do SIWZ. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zgodnie z art.144 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia istotnej zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w następujących okolicznościach: 1)zmiany wysokości podatku VAT, jeżeli w okresie obowiązywania umowy nastąpi zmiana przepisów podatkowych, 2)jeżeli konieczność wprowadzenia takiej zmiany wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ. |
Kryt cena | A |
Spec www | http://bip.ug.michalowo.wrotapodlasia.pl/GZS/ |
Spec war | Gminny Zespół Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, 16-050 Michałowo, pokój kierownika stołówki |
Data skl | 03/10/2014 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Gminny Zespół Szkół w Michałowie, ul. Sienkiewicza 21, 16-050 Michałowo, sekretariat szkoły - pokój nr 20 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |