dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego (ryb, wyrobów garmażeryjnych, jaj) tłuszczów roślinnych.
Publication date | 2014-10-06 |
End date | 2014-10-20 09:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa Nr 5350 |
Miejscowość | Świętoszów |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 329324 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 31425003, 152210003, 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 4 zadania: Zadanie Nr 1 - Dostawa ryb; Zadanie Nr 2 - Dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych; Zadanie Nr 3 - Dostawa olei i tłuszczów roślinnych; Zadanie Nr 4 - Dostawa jaj spożywczych AL; OpisDowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem do magazynów zamawiającego - odbiorców na wyłączny koszt i ryzyko wykonawcy.Częstotliwość dostaw- zadanie nr 1- ryby- 3 razy w tygodniu w godz. 8.00-9.00. po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z magazynierem.Częstotliwość dostaw- zadanie nr 2- produkty garmażeryjne chłodzone- 3 razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) w godz. 8.00-9.00. po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z magazynierem.Częstotliwość dostaw- zadanie nr 3- oleje i tłuszcze roślinne- 3 razy w tygodniu w godz. 8.00- 9.00. po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z magazynierem.Częstotliwość dostaw- zadanie nr 4- jaja spożywcze- 3 razy w tygodniu w godz. 8.00-9.00. po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z magazynierem. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa Nr 5350 |
Ulica | ul. Sztabowa 1 |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Świętoszów |
Kod poczt | 59-726 |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 75 735 62 79 |
Fax | 75 735 62 19 |
Internet | www.43wog.wp.mil.pl |
Regon | 02150908400000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: jednostka wojskowa |
Rodzaj zam inny | jednostka wojskowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 4 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | Zamawiający odstępuje od żądania wniesienia wadium przez przystępujących do przetargu. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca: opracował, wdrożył i stosuje system HACCP; spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności; |
Wiedza | Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, wykaz wykonanych (jedna) w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych - również wykonywanych, głównych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączenia dowodów czy zostały wykonane należycie. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Zadanie nr 1- ryby minimum 75% wartości oferty brutto; Zadanie nr 2- produkty garmażeryjne chłodzone minimum 75% wartości oferty brutto; Zadanie nr 3- oleje i tłuszcze roślinne minimum 75% wartości oferty brutto; Zadanie nr 4 - jaja spożywcze minimum 75% wartości oferty brutto; Dowodami potwierdzającymi czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty są: poświadczenie (np. referencje), z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw, poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; oświadczenie Wykonawcy- jeżeli Wykonawca z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia; Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, jeżeli podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie załącznik nr 4 zostały wcześniej wykonane lub są wykonywane na rzecz Zamawiającego. |
Potencjal | Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca posiada samochody, którymi będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadające wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004 r. (higiena środków spożywczych - załącznik nr 2 do rozporządzenia); |
Sytuacja | Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że: posiada opłaconą polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, na kwotę minimum: zadanie nr 1- 150 000,00 zł, zadanie nr 2- 140 000,00, zadanie nr 3- 30 000,00, zadanie nr 4- 30 000,00 zł. jeżeli Wykonawca zamierza składać ofertę na więcej niż jedno zadanie wystarczającym będzie udokumentowanie, iż posiada aktualną opłaconą polisę OC o najwyższej wartości. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 16 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Inne dokumenty | 1. decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności (dotyczy przedsiębiorców produkujących i lub wprowadzających do obrotu żywność). W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców - oświadczenie w tym zakresie o treści: Oświadczam (-y), iż realizujący dostawy podwykonawca (-y) zarówno w produkcji jak i w obrocie oferowanego asortymentu posiada decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi 2. aktualny dokument - organu upoważnionego do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzający, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został opracowany, wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi). W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców - oświadczenie w tym zakresie o treści: Oświadczam (-y), iż realizujący dostawy podwykonawca (-y) zarówno w produkcji jak i w obrocie oferowanego asortymentu opracował (-li), wdrożył (-li) i stosuje (-ą) system HACCP - dotyczy zakładów produkcyjnych lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza wprowadzenie następujących zmian do treści zwartej umowy: 1) Dopuszczalne są wszelkie zmiany nieistotne rozumiane w ten sposób, że wiedza o ich wprowadzeniu na etapie postępowania o zamówienie nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o zamówienie ani na wynik postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 2) Przewiduje się możliwość zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której, dokonano wyboru wykonawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takiej zmiany wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w ogłoszeniu o zamówieniu lub Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia 3) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany, w szczególności terminu realizacji zamówienia, gdy zaistnieje inna, nie możliwa do przewidzenia w momencie zawarcia umowy okoliczność prawna, ekonomiczna lub techniczna, za którą żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania umowy zgodnie ze SIWZ. 4) W razie zaistnienia zdarzeń/okoliczności niezależnych od stron, które uniemożliwiałyby terminowe wykonanie zobowiązań, strony zobowiązują się do wspólnego określenia nowego terminu realizacji przedmiotu umowy. 5) Z zastrzeżeniem ust. 1 zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy, jeżeli wystąpi co najmniej jedna z niżej wymienionych okoliczności: - działania siły wyższej, - z powodów braków lub błędów w opisie przedmiotu zamówienia, -ze względu na niemożliwe do przewidzenia zmiany technologiczne, -nastąpi zmiana przepisów, których rygorem objęty jest przedmiot umowy, -likwidacja, poprawa, sprostowanie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy -wystąpi zmiana Wykonawcy w przypadkach sukcesji generalnej następującej w wyniku dozwolonego przekształcenia podmiotu bądź dziedziczenia oraz przypadkach szczególnej sukcesji z mocy prawa (np. łączenie, dzielenie, przekształcenie spółek). Wszystkie powyższe postanowienia stanowią katalog zmian na które zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody i nie rodzą żadnego roszczenia w stosunku do Zamawiającego. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.43wog.wp.mil.pl |
Spec war | Jednostka Wojskowa Nr 5350 - bud. Nr 13, II piętro, pok. nr 213, ul. Marszowa 1, 59-726 Świętoszów |
Data skl | 20/10/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa Nr 5350 -budynek 13, I Piętro Kancelaria Jawna pok.110 ul. Marszowa 1, 59-726 Świętoszów |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |