Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Baranowie w 2015 roku
Publication date | 2014-11-24 |
End date | 2014-12-03 10:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkolno-Przedszkolny w Baranowie |
Miejscowość | Baranów |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 243267 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 12420005, 11213001, 153310007, 151130003, 151311202, 151120006, 152000000, 150000008, 156000004, 158300005, 153310007, 158720001, 158910000, 154000002, 155000003, 158100009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje dostawę artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Baranowie z siedzibą: 24-105 Baranów, ul. Szkolna 2. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Baranowie przy ul. Szkolnej 2 Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane w następujący sposób: Dostawa dla poszczególnych części asortymentowych w ustalony dzień w godz. 7.30 - 14.30 dla: 1) jaja - raz w tygodniu, 2) warzywa - dwa razy w tygodniu, 3) mięso i wędliny - dwa razy w tygodniu, 4) drób - raz w tygodniu, 5) ryby - 2 razy w miesiącu 6) różne artykuły spożywcze - raz w tygodniu, zioła, przyprawy korzenne, zupy i buliony, cukier i produkty pokrewne - dwa razy w miesiącu, 7) oleje i tłuszcze- dwa razy w miesiącu, 8) produkty mleczarskie - raz w tygodniu, 9) pieczywo i wyroby piekarskie - codziennie od poniedziałku do piątku w godz.5.30 do 7.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu w ramach każdej z części. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 zadań ( 9 części), które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i załącznikami do SIWZ. Zadanie Nr 1 Dostawa jaj kurzych - dużych Zadanie Nr 2 Dostawa warzyw Zadanie Nr 3 Dostawa mięsa i wędlin Zadanie Nr 4 Dostawa mięsa drobiowego Zadanie Nr 5 Dostawa ryb Zadanie Nr 6 Dostawa różnych artykułów spożywczych, produktów z przemiału ziarna i skrobi, cukru i produktów pokrewnych, warzyw przetworzonych, makaronów i ziół, przypraw i przypraw korzennych, zup i bulionów. Zadanie Nr 7 Dostawa olejów i tłuszczy Zadanie Nr 8 Dostawa produktów mleczarskich Zadanie Nr 9 Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich OpisDostawa jaj dużych kurzych - 5000 szt.Dostawa: Ziemniaki (dobra odmina jadalna )Ziemniaki młode Pietruszka Seler Burak ćwikłowy Marchew Cebula Papryka Pomidory Pieczarki Ogórki szklarniowe: węże lub gruntowy Sałata Por Kapusta biała Kapusta pekińska Kapusta czerwona Cebula czerwona Jabłka słodkie Szczypior Kapusta kiszona Kiszony ogórek Cytryna Rzodkiewka Mandarynka BananyDostawa: Mięso wieprzowe II Łopatka b/k wieprz. Szynka b/k wieprz. Schab b/k wieprz. Karkówka b/k wieprz. Słonina bez skóry Podgardle bez skóry Szynka wieprzowa Kiełbasa szynkowa, Kiełbasa krakowska Parówki śląskie z szynki typu Sokołów lub Tarczyński Kiełbasa zwyczajna Szynka z piersi indyka typu złocista Boczek wędzony Kiełbasa zwyczajna biała Żeberka wołowe Polędwica typu sopockaDostawa: Udko(nóżka z kurczka) bez kości Kurczak Filet z kurczaka Filet z indyka Porcje rosołowe (korpusy ze skrzydłami)Dostawa: Sola filet (25% glazury) Dorsz filet SHPDostawa: Groch łuskany Fasola Piękny Jaś Szczaw konserwowy Koncentrat pomidorowy 30% typu Łowicz, Pudliszki lub równoważny Koncentrat buraczany Dżem wiśniowy, truskawkowy, brzoskwiniowy, ananasowy niskosłodzony z kawałkami owoców Chrzan Mąka pszenna typ 500 Mąka ziemniaczana Kasza manna Kasza jęczmienna mazurska, wiejska Kasza gryczana palona Ryż długaziarnity Płatki kukurydziane Sól warzona jodowana Cukier 1kg Ketchup łagodny bez konserwantów Musztarda łagodna Majonez Krem czekoladowy typu nutella lub równoważny Kakao rozpuszczalne Herbata ekspresowa typu Lipton lub równoważna Herbata owocowa Konserwa rybna makrela w oleju Papryka słodka Kwas cytrynowy spożywczy Przyprawa warzywna typu Vegeta natur Ryż Sos sałatkowy koperkowy typu Knorr lub równoważny Sos sałatkowy ogrodowy typu Knorr lub równoważny Sos myśliwski Sos Bolognese Sos pomidorowy, typu Knorr lub rownoważny Sos pieczeniowy Majonez do sałatek Pieprz czarny Pieprz ziołowy Primerba bazyliowa , prowansalska, czosnkowa Majeranek Liść laurowy liście Ziele angielskie Koper suszony Natka pietruszki suszona Żurek Syrop owocowy:, malinowy, wiśniowy, cytrynowy, truskawkowy, brzoskwiniowy,owoce leśne i inne. Makaron polski typu Lubella Makaron włoski typu Knorr Rama cremefine profi 31% Kukurydza konserwowa Fasola czerwona Ogórek konserwowy Kalafior mrożony Groszek zielony mrożony Fasolka szparagowa mrożona: zielona, żółta Brukselka mrożona Brokuł mrożony Bazylia Cebula suszona mielona Curry Czosnek granulowany Gałka muszkatołowa mieszanka Jałowiec Kardamon Kminek mielony Kolendra mielona Kurkuma Liść laurowy mielony Oregano Papryka ostra mielona Pieprz biały ziarno Tymianek Ziele angielskie mielone Pieprz cayenne Zioła prowansalskie Pomidory suszone w oleju z ziołami Ocet winny biały Ocet balsamiczny Truskawka mrożona Szpinak mrożony Lubczyk suszonyDostawa: Olej uniwersalny rzepakowy Masło roślinne Olej do sałatek z bazyliąDostawa: Mleko 25% UHT Śmietana 18% Twaróg półtłusty Ser żółty edamski Jogurt owocowy różne smaki: truskawka, jagoda,brzoskwinia, malina Masło 82% tłuszczuDostawa: Chleb Bułeczki Bułeczki Bułka tarta Bułka grahamka Chleb żytni na zakwasie Chleb razowy |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Szkolno-Przedszkolny w Baranowie |
Ulica | ul. Szkolna 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Baranów |
Kod poczt | 24-105 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 883 49 65 |
Fax | 81 883 49 65 |
Internet | zsp.gminabaranow.pl |
Regon | 06109044100000 |
E mail | biadun.ludmila@gminabaranow.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Adres dyn zak | nie dotyczy |
Rodzaj zam | Inny: samorządowa placówka oświatowa |
Rodzaj zam inny | samorządowa placówka oświatowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 9 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. |
Wiedza | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. |
Potencjal | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy - w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie należy podać nazwy (firmy) oraz dokładne adresy wszystkich wykonawców składających ofertę wspólną (wg załącznika nr 1); Informacja o części zamówienia, której wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć do wykonania podwykonawcy (wg załącznika nr 5). Uwaga! Umowa o podwykonawstwo musi mieć zapisy zgodne ze sposobem realizacji przedmiotu zamówienia określonym w niniejszej SIWZ, w przeciwnym razie zamawiający zgłosi zastrzeżenia lub sprzeciw. Pisemne zobowiązanie (lub inny dokument) podmiotów opisanych w pkt. V.3 SIWZ do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia - o ile dotyczy. Dokumenty dotyczące tzw. podmiotów zagranicznych opisane w pkt. VI.3 SIWZ - o ile dotyczy. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych (dotyczy również wspólników spółki cywilnej). Treść pełnomocnictwa musi rozstrzygać, czy ustanowiony pełnomocnik jest uprawniony do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, czy również do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna także identyfikować wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, jak również wskazywać ustanowionego pełnomocnika. Pełnomocnictwo do występowania w imieniu wykonawcy, w przypadku gdy dokumenty składające się na ofertę podpisuje osoba nieuprawniona do reprezentowania wykonawcy (zgodnie z odpisem z Krajowego Rejestru Sądowego lub z zaświadczeniem o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej). Pełnomocnictwa, o których mowa powyżej powinny być przedstawione w formie oryginału lub poświadczonej za zgodność z oryginałem kopii przez osoby wystawiające pełnomocnictwo, notariusza lub osoby, których uprawnienie do reprezentacji wynika z dokumentu rejestracyjnego (ewidencyjnego) wykonawcy, zgodnie ze sposobem reprezentacji określonym w tych dokumentach. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w III.4.3., zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiedniego kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Do specyfikacji istotnych warunków zamówienia załączony jest projekt umowy (załącznik Nr 6 do SIWZ), stanowiący jej integralną część. Zamawiający z wybranym Wykonawcą zawrze umowę odrębnie dla jednej, kilku lub dotyczącą wszystkich części postępowania. Zmiany postanowień umowy zawarte są w załączonym do SIWZ projekcie umowy. Zamawiający przewiduje następujące rodzaje i warunki zmiany treści umowy: 1) zmniejszenie zakresu przedmiotu zamówienia, gdy jego wykonanie w pierwotnym zakresie nie leży w interesie Zamawiającego, 2) zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia, w przypadku: a) działania siły wyższej, uniemożliwiającego wykonanie umowy w określonym pierwotnie terminie, b) gdy zachowanie pierwotnie określonego terminu nie leży w interesie Zamawiającego, c) zaistnienia niesprzyjających warunków atmosferycznych, uniemożliwiających wykonywanie dostaw artykułów żywnościowych; d) przerwy w dostawie prądu, wody, trwającej ponad 7 dni, e) wydłużenia terminów dostaw z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, f) konieczności wykonania dodatkowych badań i ekspertyz, 4) zmiana stawki i kwoty podatku VAT oraz wynagrodzenia brutto w przypadku zaistnienia okoliczności określonych w § 4 ust.6 umowy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 90 |
Kryt 2 | Kryterium smaku |
Kryt 2p | 10 |
Spec www | zsp.gminabaranow.pl; bip.gminabaranow.pl |
Spec war | Zespół Szkolno - Przedszkolny, ul. Szkolna 2, 24-105 Baranów - sekretariat - tel: 81 8834965, fax 81 8834965, e-mail: zsp@gminabaranow.pl. |
Data skl | 03/12/2014 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Zespół Szkolno - Przedszkolny, ul. Szkolna 2, 24-105 Baranów - sekretariat |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |