DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO, WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO ORAZ TŁUSZCZÓW ZWIERZĘCYCH, Nr sprawy 106/2014

Publication date 2014-11-24
End date 2014-12-02 10:30:00
Instytucja Akademia Obrony Narodowej
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 243279 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 151100002, 151300008, 154100005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Wołowina ekstra kg 2000,
Polędwica wołowa kg 110,
Karkówka wieprzowa b/k kg 1900,
Łopatka wieprzowa b/k kg 3600,
Schab wieprzowy b/k kg 4500,
Żeberka wieprzowe kg 1500,
Szynka wieprzowa b/k kg 4100,
Golonka b/k tylna kg 1500,
Ozory wieprzowe kg 450,
Polędwiczki wieprzowe kg 500,
Boczek surowy kg 350,
Wątroba wieprzowa kg 1000,
Kości wieprzowe schabowe kg 5500,
Flaki wołowe krojone mrożone kg 650,
Płuca wieprzowe kg 250,
Serca wieprzowe kg 600,
Pasztetowa kg 350,
Pasztet popularny kg 350,
Salceson włoski kg 350,
Salceson ozorkowy kg 300,
Kaszanka z kaszy gryczanej kg 600,
Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna kg 650,
Kiełbasa myśliwska kg 700,
Kiełbasa jałowcowa kg 700,
Kiełbasa parówkowa specjalna kg 400,
Kiełbasa wiejska kg 1000,
Kiełbasa salami kg 700,
Parówki specjalne kg 700,
Mortadela specjalna kg 450,
Kiełbasa biała parzona specjalna kg 800,
Kiełbasa podlaska specjalna kg 550,
Kiełbasa wojskowa specjalna kg 550,
Kiełbasa śląska specjalna kg 1000,
Kiełbasa toruńska specjalna kg 800,
Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 1000,
Kiełbasa krakowska parzona specjalna kg 550,
Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna kg 550,
Kiełbasa krakowska sucha specjalna kg 550,
Kiełbasa krakowska sucha specjalna paczkowana kg 200,
Kiełbasa żywiecka kg 800,
Kabanosy kg 200,
Szynka noga Podkomorzego kg 200,
Baleron kg 1300,
Ogonówka kg 500,
Baleron paczkowany kg 200,
Polędwica wędzona wieprzowa kg 800,
Szynka wędzona kg 800,
Szynka gotowana kg 800,
Szynka mielona kg 800,
Szynka konserwowa kg 800,
Boczek wędzony parzony b/k kg 800,
Boczek wędzony b/k kg 300,
Smalec wieprzowy kg 1000,
Słonina świeża kg 550,

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Akademia Obrony Narodowej
Ulica al. Gen. A. Chruściela 103
Nr domu 103
Miejscowosc Warszawa
Kod poczt 00-910
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 022 6813780
Fax 022 6813175
Internet www.aon.edu.pl
Regon 01157424400000
E mail i.lopacinska@aon.edu.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Uczelnia publiczna
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców, każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 13000,00 zł (słownie: trzynaście tysięcy złotych)
Zaliczka Nie
Uprawnienie warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada: - aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.).
Wiedza Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę zawierającą w swym przedmiocie dostawę produktów mięsa czerwonego i wędlin z mięsa czerwonego, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 500.000,00 zł brutto, z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa ta została wykonana, oraz załączy dowody, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.
Potencjal Wykonawca musi wykazać dysponowanie, co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu zamówienia; Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu realizacji zamówienia z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 3 Tak
Inne dokumenty W zakresie potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; - aktualna decyzja administracyjna wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.). W zakresie dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego: - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej -Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule -Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie
Kryt cena B
Kryt 1p 60
Kryt 2 Jakość
Kryt 2p 40
Spec www www.aon.edu.pl
Spec war Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój nr 129. Koszt siwz - 30,60 zł. i koszty przesyłki. Siwz pobrana ze strony internetowej Zamawiającego jest bezpłatna
Data skl 02/12/2014
Godz skl 10:30
Miejsce Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 pokój 210a (II piętro)
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)