DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO, WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO ORAZ TŁUSZCZÓW ZWIERZĘCYCH, Nr sprawy 106/2014
Publication date | 2014-11-24 |
End date | 2014-12-02 10:30:00 |
Instytucja | Akademia Obrony Narodowej |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 243279 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151100002, 151300008, 154100005 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Wołowina ekstra kg 2000, Polędwica wołowa kg 110, Karkówka wieprzowa b/k kg 1900, Łopatka wieprzowa b/k kg 3600, Schab wieprzowy b/k kg 4500, Żeberka wieprzowe kg 1500, Szynka wieprzowa b/k kg 4100, Golonka b/k tylna kg 1500, Ozory wieprzowe kg 450, Polędwiczki wieprzowe kg 500, Boczek surowy kg 350, Wątroba wieprzowa kg 1000, Kości wieprzowe schabowe kg 5500, Flaki wołowe krojone mrożone kg 650, Płuca wieprzowe kg 250, Serca wieprzowe kg 600, Pasztetowa kg 350, Pasztet popularny kg 350, Salceson włoski kg 350, Salceson ozorkowy kg 300, Kaszanka z kaszy gryczanej kg 600, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna kg 650, Kiełbasa myśliwska kg 700, Kiełbasa jałowcowa kg 700, Kiełbasa parówkowa specjalna kg 400, Kiełbasa wiejska kg 1000, Kiełbasa salami kg 700, Parówki specjalne kg 700, Mortadela specjalna kg 450, Kiełbasa biała parzona specjalna kg 800, Kiełbasa podlaska specjalna kg 550, Kiełbasa wojskowa specjalna kg 550, Kiełbasa śląska specjalna kg 1000, Kiełbasa toruńska specjalna kg 800, Kiełbasa zwyczajna specjalna kg 1000, Kiełbasa krakowska parzona specjalna kg 550, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna kg 550, Kiełbasa krakowska sucha specjalna kg 550, Kiełbasa krakowska sucha specjalna paczkowana kg 200, Kiełbasa żywiecka kg 800, Kabanosy kg 200, Szynka noga Podkomorzego kg 200, Baleron kg 1300, Ogonówka kg 500, Baleron paczkowany kg 200, Polędwica wędzona wieprzowa kg 800, Szynka wędzona kg 800, Szynka gotowana kg 800, Szynka mielona kg 800, Szynka konserwowa kg 800, Boczek wędzony parzony b/k kg 800, Boczek wędzony b/k kg 300, Smalec wieprzowy kg 1000, Słonina świeża kg 550, |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Akademia Obrony Narodowej |
Ulica | al. Gen. A. Chruściela 103 |
Nr domu | 103 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 00-910 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 6813780 |
Fax | 022 6813175 |
Internet | www.aon.edu.pl |
Regon | 01157424400000 |
E mail | i.lopacinska@aon.edu.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Uczelnia publiczna |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców, każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 13000,00 zł (słownie: trzynaście tysięcy złotych) |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada: - aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.). |
Wiedza | Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę zawierającą w swym przedmiocie dostawę produktów mięsa czerwonego i wędlin z mięsa czerwonego, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 500.000,00 zł brutto, z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa ta została wykonana, oraz załączy dowody, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie. |
Potencjal | Wykonawca musi wykazać dysponowanie, co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu zamówienia; Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu realizacji zamówienia z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 7 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Dok potw 3 | Tak |
Inne dokumenty | W zakresie potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; - aktualna decyzja administracyjna wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.). W zakresie dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego: - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej -Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule -Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 60 |
Kryt 2 | Jakość |
Kryt 2p | 40 |
Spec www | www.aon.edu.pl |
Spec war | Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój nr 129. Koszt siwz - 30,60 zł. i koszty przesyłki. Siwz pobrana ze strony internetowej Zamawiającego jest bezpłatna |
Data skl | 02/12/2014 |
Godz skl | 10:30 |
Miejsce | Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 pokój 210a (II piętro) |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |