54/SM/2014 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY ROŚLINNYCH
Publication date | 2014-11-24 |
End date | 2014-12-04 10:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa Nr 1155 Kraków - Balice |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 384206 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 154122001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych, zwanych dalej towarem, dla Jednostki Wojskowej 1155 Kraków - Balice. Szczegółowy zakres niniejszego zamówienia został określony w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia SIWZ w zał. nr 5 A - B do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa - zadanie nr 1 - 2 oraz w zał. nr 6 do SIWZ - Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z uwzględnieniem podziału zakresu zamówienia na dwa zadania: Zadanie nr 1 - dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko; Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do Jednostki Wojskowej 1155 w m. Balice; Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty na dowolną liczbę zadań, przy czym oferty dotyczące poszczególnych zadań muszą być kompletne. OpisZadanie nr 1 - dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do WOSZK w Zakopanem w m. KościeliskoZadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do Jednostki Wojskowej 1155 w m. Balice |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa Nr 1155 Kraków - Balice |
Ulica | Kraków 50 |
Nr domu | 50 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 30-901 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 012 6396250 |
Fax | 012 6396269 |
Internet | www.8bltr.wp.mil.pl (Zamówienia publiczne - w oparciu o PZP) |
Regon | 35013887100000 |
E mail | balice@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Wojskowa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Wojskowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Zaliczka | Nie |
Niepelnosprawne | Nie |
Wadium | Nie dotyczy |
Uprawnienie | Wykonawca wykaże składając ofertę, że posiada aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności; W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego w pkt VI. A ppkt. 2 SIWZ. Oceniając spełnienie warunku udziału w postępowaniu w zakresie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, zamawiający będzie brał pod uwagę dokumenty dostarczone przez wykonawcę zgodnie z pkt. VI.A ppkt 2 SIWZ |
Wiedza | Wykonawca wykaże składając ofertę, że wykonał lub wykonuje w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostawy produktów mleczarskich z podaniem ich, wartości, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te były wykonane oraz załączy dowody czy dostawy te zostały lub są wykonywane należycie; Dowodami dotyczącymi dostaw, określającymi czy dostawy te zostały wykonane należycie, są poświadczenia, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych, poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, a przypadku gdy wykonawca z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze nie jest w stanie uzyskać poświadczenia - inne dokumenty. W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego w pkt VI. A ppkt. 3 SIWZ. Spełnieniem przez wykonawcę warunku udziału w postępowaniu w zakresie posiadania wiedzy i doświadczenia będzie wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy produktów mleczarskich o wartości nie mniejszej niż: Dla zadania nr 1-Dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko: 80 000,00 zł Dla zadania nr 2 - Dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do Jednostki Wojskowej 1155 w m. Balice: 50 000,00 zł każda dostawa. W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 2 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy produktów mleczarskich o wartości nie mniejszej niż 50.000,00 złotych każda. W przypadku składania oferty na wszystkie zadania, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 80.000,00 złotych |
Potencjal | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy |
Zdolne | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 5 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 | Wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy produktów mleczarskich o wartości nie mniejszej niż: Dla zadania nr 1-Dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko: 80 000,00 zł Dla zadania nr 2 - Dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy roślinnych do Jednostki Wojskowej 1155 w m. Balice: 50 000,00 zł każda dostawa. W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 2 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy produktów mleczarskich o wartości nie mniejszej niż 50.000,00 złotych każda. W przypadku składania oferty na wszystkie zadania, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 80.000,00 złotych |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1.Druk Oferta, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - Oferta. 2.Prawidłowo wypełniony zał. nr 5 A - B do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa - zadanie nr 1 - 2 w zakresie zadań, których realizację Wykonawca oferuje 3.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy towaru spełniają wymagania określone przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty aktualny, dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) w jednej z następujących form:Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zamawiający ma prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów (produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych) określonych w zał. nr 5 A - B do SIWZ przy zachowaniu następujących warunków: zmiana wynika z potrzeb, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto, zmiana wynika z nieprzyznania środków finansowych na realizacje przedmiotu zamówienia. 2. Wszystkie ceny jednostkowe netto określone w ofercie będą obowiązywały do upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, tj. do końca miesiąca maja 2015r., bez możliwości waloryzacji. Po tym okresie, na pisemny wniosek zamawiającego lub wykonawcy, ceny jednostkowe neto mogą być waloryzowane według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, opublikowanego przez GUS, nie częściej jednak niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy, po upływie pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, przy zmianie wskaźnika przekraczającej 5 punktów procentowych. 3. Zmiana osób przewidzianych do współpracy nie wymaga aneksu, lecz pisemnej notyfikacji |
Kryt cena | A |
Spec www | www.8bltr.wp.mil.pl (zamówienia publiczne - w oparciu o PZP) |
Spec war | Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15, w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze) począwszy od dnia 24.11.2014r |
Data skl | 04/12/2014 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15 - kancelaria jawna w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze) |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |