Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Nr 45 w Warszawie ul. Jagiellońska 7

Publication date 2014-11-25
End date 2014-12-05 09:30:00
Instytucja Zespół Szkół Nr 45
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Maszyny biurowe i liczące, sprzęt i materiały, z wyjątkiem mebli i pakietów oprogramowania,
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Przetworzone produkty spożywcze,
  • Napoje, tytoń i produkty podobne,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego,
  • Urządzenia medyczne, farmaceutyki i produkty do pielęgnacji ciała

Szczegóły

Numer ogłoszenia 385636 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 158100009, 153000001, 30000001, 155000003, 158000006, 159000007, 154000002, 153000006, 152340007, 152415004, 152414003, 153311709, 152000000, 158942003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Szczegółowy wykaz produktów dla poszczególnych części zamówienia stanowią załączniki nr 4.1 -4.6 do niniejszej Specyfikacji. W przypadkach, gdy przedmiot zamówienia opisany jest ze wskazaniem przykładowych znaków towarowych i nazw handlowych Zamawiający uzasadnia taki stan rzeczy zaistnieniem przesłanek, o których mowa w art. 29 ust. 3 ustawy (opracowane i sprawdzone sposoby/receptury przygotowywania pełnowartościowych posiłków) i dopuszcza oferty równoważne, tzn. takie które posiadają takie same lub lepsze cechy danego produktu w odniesieniu do walorów smakowych i odżywczych, jakości, wydajności

Opis

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych: bułki, chleby pszenne i razowe, bułka tarta, pączki, drożdżówki. Podane ilości produktów są szcunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do specyfikacjiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy: warzyw i owoców krajowych, owoców cytrusowych, soków owocowo- warzywnych, jaj świeżych.
Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółówy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do SpecyfikacjiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy:produktów mleczarskich - masło, sery, mleko, śmietana, jogurty, kefiry, sery twarde i pleśniowe, desery mleczne, przyprawy, makarony, ryż, mąka, kasze, otręby, soki owocowe, sosy, dżemy, miód naturalny, koncentraty, syropy, słodycze, dżemy, owoce w puszkach itp., woda mineralna niegazowana, oleje - rzepakowy, słonecznikowy, oliwa z oliwek), ryba wędzona, tuńczyk puszkowany
Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do SpecyfikacjiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy:mięso drobiowe, mięso wieprzowe, mięso wołowe, wędliny, smalec, słonina
Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do SpecyfikacjiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy:warzywa mrożone i ryby, fasolka szparagowa, brokuł, kalafior, marchewka, szpinak, mieszanki warzywne, mieszanki owocowe i owoce mrożone, ryby, filety rybne, paluszki rybne, śledzie
Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do SpecyfikacjiPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy:naleśniki, pierogi, pyzy, kluski, kopytka, krokiety, leniwe, kartacze, uszka,de volaile z kurczaka, zrazy wołowe extra
Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Szczegółowy wykaz produktów stanowi załącznik nr 4 do Specyfikacji

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół Nr 45
Ulica ul. Jagiellońska 7
Nr domu 7
Miejscowosc Warszawa
Kod poczt 03-721
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 22 619 14 68
Fax 22 619 14 68 wew. 16
Regon 01588991500000
E mail zs45@zs45.edu.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: szkoła publiczna
Rodzaj zam inny szkoła publiczna
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Wadium nie jest wymagane
Zaliczka Nie
Uprawnienie W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 ustawy. Na podstawie złożonych wraz z ofertą oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia i będzie oparta na informacjach zawartych w dokumentach i oświadczeniach złożonych przez dostawcę. Zamawiający wymaga aby dostawca posiadał Certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadzcenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP. Nie wykazanie przez dostawcę spełnienia choćby jednego z warunków skutkować będzie wykluczeniem dostawcy z postępowania.
Wiedza jak w punkcie III.3.1
Potencjal jak w punkcie III.3.1
Zdolne jak w punkcie III.3.1
Sytuacja jak w punkcie III.3.1
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok potw 2 Tak
Inne dokumenty Certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia- tj. DZ. U. z 2010r nr 136, poz. 914 ze zm.). Zaświadczenie wystawione przez WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych z dnia 21 grudnia 2000r.- Dz.U. z 2005r. Nr 187 poz. 1577 z późn. zm) - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www zs45@zs45.edu.pl
Spec war Zespołu Szkół Nr 45 w Warszawie, ul. Jagiellońska 7
Data skl 05/12/2014
Godz skl 09:30
Miejsce Zespół Szkół Nr 45 03-721 Warszawie ul. Jagiellońska 7
Termin D
Okres data do 31/12/2015
Czy uniewaznienie Nie
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)