Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2015

Publication date 2014-11-27
End date 2014-12-11 10:30:00
Instytucja Szkoła Podstawowa Nr 5
Miejscowość Mińsk Mazowiecki
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Przetworzone produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 246467 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151000009, 151100002, 151110009, 151130003, 151120006, 152200006, 153000001, 153300000, 158000006, 158940001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2014. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakiety z całym asortymentem, wymienione w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 83 ust. 2 i 3 ustawy Pzp. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych podzielonych na 6 pakietów: Pakiet 1 - dostawa mięsa i jego wyrobów /CPV 15100000-9, 15110000-2, 15111000-9/, Pakiet 2 - dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich /CPV 15112000-6, 15112100-7/, Pakiet 3 - dostawa ryb /CPV 15220000-6/, Pakiet 4 - dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/, Pakiet 5 - dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15300000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000/, Pakiet 6 - dostawa produktów garmażeryjnych. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

Opis

Sukcesywne prowadzenie dostaw mięsa i jego wyrobów określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 1 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnegoSukcesywne prowadzenie dostaw drobiu i wyrobów drobiarskich określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 2 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnegoSukcesywne prowadzenie dostaw ryb określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 3 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnegoSukcesywne prowadzenie dostaw świeżych warzyw i owoców określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 4 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnegoSukcesywne prowadzenie dostaw różnych produktów spożywczych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 5 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnegoSukcesywne prowadzenie dostaw produktów garmażeryjnych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 6 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Szkoła Podstawowa Nr 5
Ulica ul. Małopolska 11
Nr domu 11
Miejscowosc Mińsk Mazowiecki
Kod poczt 05-300
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 0-25 758 29 57
Fax 0-25 759 65 34
Internet www.sp5minskmaz.edu.pl
Regon 00058444900000
E mail sp5@post.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Szkoła Podstawowa, jednostaka samorządu terytorialnego
Rodzaj zam inny Szkoła Podstawowa, jednostaka samorządu terytorialnego
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 02/01/2015
Zaliczka Nie
Uprawnienie Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: 1. w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia tego warunku dotyczącego posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, wykonawcy zgodnie z art. 61 i 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn.zm.); 2. Wykonawca stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 w/w ustawy. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz dokumentu potwierdzającego wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP.
Wiedza Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków w postępowaniu.
Potencjal Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków w postępowaniu.
Zdolne Dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, Zamawiający wymaga by złożył oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Sytuacja Dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, Zamawiający wymaga by złożył oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Inne dokumenty 1. Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn.zm.); 2. Oświadczenie potwierdzające wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP. Jeżeli wykonawca stosuje system HACCP dołącza certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. 3. Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno - epidemiologicznych. 4. Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 5.Wypełniony formularz asortymentowo-cenowy - załącznik nr 2 (pakiet 1- pakiet 6)
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www http://sp5.biposwiata.pl/
Spec war Szkoła Podstawowa nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim, ul. Małopolska 11, 05-300 Mińsk Mazowiecki, Kancelaria szkoły
Data skl 11/12/2014
Godz skl 10:30
Miejsce Szkoła Podstawowa nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim, ul. Małopolska 11, 05-300 Mińsk Mazowiecki, Kancelaria szkoły
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)