PRZETARG NIEOGRANICZONY O WARTOŚCI SZACUNKOWEJ PONIŻEJ KWOT OKREŚLONYCH W PRZEPISACH WYDANYCH NA PODSTAWIE ART. 11 UST. 8 USTAWY PZP NA DOSTAWY MIĘSA CZERWONEGO, WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO, TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH, DROBIU I WĘDLIN DROBIOWYCH. SPRAWA NR 129/PN/2014.
Publication date | 2014-11-28 |
End date | 2014-12-08 12:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 5286 |
Miejscowość | Krosno Odrzańskie |
Województwo | lubuskie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 391294 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151111000, 151311305 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych i drobiu i wędlin z drobiu. Zamawiajacy poddzielił zamówienie na dwie części: Część I - dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego oraz tłuszczy zwierzęcyc, Część II - dostawy drobiu i wędlin z drobiu, Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia załącznik nr 1 do SIWZ. Zamawiający odstępuje od obowiązku znakowania towarów kodem kreskowym wynikającego z Decyzji nr 3/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 03.01.2014r. w sprawie wytycznych określających wymagania w zakresie znakowania kodem kreskowym wyrobów dostarczanych do resortu obrony narodowej. KOD CPV 15111100-0, 15131130-5, 15114000-0 OpisPrzedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych.Przedmiotem zamówienia są dostawy drobiu i wędlin z drobiu. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 5286 |
Ulica | ul. Obrońców Stalingradu 10 |
Nr domu | 10 |
Miejscowosc | Krosno Odrzańskie |
Kod poczt | 66-600 |
Wojewodztwo | lubuskie |
Tel | 68 3672 404 |
Fax | 68 3672 556 |
Regon | 08051914500000 |
E mail | jw5286uzp@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Wojskowa Jednostka Budżetowa |
Rodzaj zam inny | Wojskowa Jednostka Budżetowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy, dotyczące: 1. Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2. Posiadania wiedzy i doświadczenia. 3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, że spełnienia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1) Wykonawca musi wykazać posiadanie dokumentu potwierdzającego wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.). 2) W przypadku gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, Wykonawca musi wykazać iż posiada aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) objętych przedmiotem zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17 poz. 127 z późn. zm),lub W przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadzanych do obrotu przez zakłady nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914, ze zm.). 3) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, do oferty należy załączyć aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.). 4) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca musie wykazać potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), tj.: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) objętych zamówieniem lub b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a, lub c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Formularz ofertowy załącznik nr 3 do SIWZ. 2. Oświadczenie w przedmiocie wskazania dostaw powierzonych podwykonawcom załącznik nr 4. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1) danych dotyczących stron umowy, jak zmiana nazwy, siedziby, adresu, numeru konta bankowego, osób upoważnionych jako przedstawiciele stron, itp., 2) zmian dotyczących postanowień zawartej umowy, które nie prowadzą do zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 95 |
Kryt 2 | Produkcja ekologiczna |
Kryt 2p | 5 |
Spec www | www.44wog.wp.mil.pl |
Spec war | Jednostka Wojskowa 5286 ul. Obrońców Stalingradu 10 66 - 600 Krosno Odrzańskie |
Data skl | 08/12/2014 |
Godz skl | 12:00 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa 5286 ul. Obrońców Stalingradu 10 66 - 600 Krosno Odrzańskie |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |