Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu

Publication date 2014-12-02
End date 2014-12-12 10:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Zabrze
Województwo śląskie
Branża
  • Kawa, herbata i podobne produkty,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Różne produkty spożywcze i produkty suszone,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 249789 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158700007, 158600004, 158900003, 32200009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

V. Opis części zamówienia, jeżeli Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych:
Zamawiający informuje, iż dopuszcza składanie ofert częściowych (liczba części - 3), wykaz części:
Część I : Przyprawy sypkie, w płynie i używki
Część II: Koncentraty zup i sosów
Część III: Rośliny strączkowe i soja

Część I - Przyprawy sypkie, w płynie i używki:

1. Czosnek mielony -25 kg
2. Liść laurowy -15 kg
3. Majeranek -30 kg
4. Papryka mielona czerwona , smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, opak. 500-1000 g -20 kg
5. Pieprz naturalny czarny mielony 80 kg
6. Przyprawa typu jarzynka- 450 kg
7. Przyprawa do gulaszu - 100 kg
8. Przyprawa do mięsa mielonego - 105 kg
9. Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g - ilośc 2100 kg
10. Ziele angielskie- 25 kg
11. Cukier waniliowy luzem - 4 kg
12. Cynamon -10 kg
13. Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez grudek i zlepów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka per-gaminowa lub z tworzywa sztucznego od 100-500 g- ilość 30 kg
14. Przyprawa do bigosu -60 kg
15. Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarep-ska, opak. 1-10 kg - ilość 365 kg
16. Kawa zbożowa -170 kg
17. Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy - ilość 370 kg
18. Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów - ilości 1600 litrów
19. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowanego alko-holu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płynna, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 1 litr .- 175 litrów

Część II - Koncentraty zup i sosów:

1. Rosół z kury -350 kg
2. Zupa barszcz czerwony - 220 kg
3. Zupa grzybowa-220 kg
4. Zupa żurek w proszku- 220 kg
5. Sos cygański- 160 kg
6. Sos grzybowy - 180 kg
7. Sos pieczarkowy - 160 kg
8. Sos pieczeniowy - 180 kg

Część III -Rośliny strączkowe i soja:

1. Kostka sojowa - 50 kg
2. Schab sojowy - 150 kg
3. Fasola drobna -700 kg
4. Fasola biała duża - 800 kg
5. Groch łuszczony - 1000 kg
6. Groch cały - 800 kg
7. Granulat sojowy - 145 kg


Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30.
Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb.
Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu, oraz znakowanie na partii jak również na poszczególnych produktach.
Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres
trwania umowy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa.
Minimalny oczekiwany okres zapłaty wynosi 14 dni od dnia otrzymania faktury.

Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.

Opis

Część I - Przyprawy sypkie, w płynie i używki:

1. Czosnek mielony -25 kg
2. Liść laurowy -15 kg
3. Majeranek -30 kg
4. Papryka mielona czerwona , smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, opak. 500-1000 g -20 kg
5. Pieprz naturalny czarny mielony 80 kg
6. Przyprawa typu jarzynka- 450 kg
7. Przyprawa do gulaszu - 100 kg
8. Przyprawa do mięsa mielonego - 105 kg
9. Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g - ilośc 2100 kg
10. Ziele angielskie- 25 kg
11. Cukier waniliowy luzem - 4 kg
12. Cynamon -10 kg
13. Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez grudek i zlepów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka per-gaminowa lub z tworzywa sztucznego od 100-500 g- ilość 30 kg
14. Przyprawa do bigosu -60 kg
15. Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarep-ska, opak. 1-10 kg - ilość 365 kg
16. Kawa zbożowa -170 kg
17. Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy - ilość 370 kg
18. Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów - ilości 1600 litrów
19. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowanego alko-holu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płynna, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 1 litr .- 175 litrówCzęść II - Koncentraty zup i sosów:

1. Rosół z kury -350 kg
2. Zupa barszcz czerwony - 220 kg
3. Zupa grzybowa-220 kg
4. Zupa żurek w proszku- 220 kg
5. Sos cygański- 160 kg
6. Sos grzybowy - 180 kg
7. Sos pieczarkowy - 160 kg
8. Sos pieczeniowy - 180 kgCzęść III -Rośliny strączkowe i soja:

1. Kostka sojowa - 50 kg
2. Schab sojowy - 150 kg
3. Fasola drobna -700 kg
4. Fasola biała duża - 800 kg
5. Groch łuszczony - 1000 kg
6. Groch cały - 800 kg
7. Granulat sojowy - 145 kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Janika 12
Nr domu 12
Miejscowosc Zabrze
Kod poczt 41-806
Wojewodztwo śląskie
Tel 0-32 373 66 30
Fax 0-32 373 66 66
Regon 00032102300000
E mail zk_zabrze@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodzaj zam inny Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 3
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Zaliczka Nie
Uprawnienie Spełnia/nie spełnia
Wiedza Spełnia/nie spełnia
Potencjal Spełnia/nie spełnia
Zdolne Spełnia/nie spełnia
Sytuacja Spełnia/nie spełnia
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty Pełnomocnictwo
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp): - zmiana osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych, - zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy. - zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy a są one korzystne dla Zamawiającego.
Kryt cena B
Kryt 1p 80
Kryt 2 termin płatności
Kryt 2p 20
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny w Zabrzu , ul. Janika 12, 41-806 Zabrze
Data skl 12/12/2014
Godz skl 10:00
Miejsce Zakład Karny w Zabrzu , ul. Janika 12, 41-806 Zabrze
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)