Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 stycznia 2015 do 31 grudnia 2015 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w Domu Pomocy Społecznej, 33 - 101 Tarnów, ul. Czarna Droga 48

Publication date 2014-12-04
End date 2014-12-16 12:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej
Miejscowość Tarnów
Województwo małopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Urządzenia do nadawania audycji,
  • Radiolatarnie,
  • Aparatura nadawcza wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 397696 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 156000004, 158000006, 153314001, 153321005, 158100009, 155000003, 151000009, 152000000, 32120000, 32211007, 32212008, 32213009, 32221107, 32223006, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w okresie od 2 stycznia 2015 do 31 grudnia 2015 dla potrzeb zbiorowego żywienia osób korzystających z kuchni w
Domu Pomocy Społecznej ; 33 - 101 Tarnów ;ul. Czarna Droga 48. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: CPV 15500000-3, 03140000-4, 15810000-9, 15200000-0, 15100000-9, 15300000-1, 15000000-8. W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania:
Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce (15600000, 15800000, 15331400, 15332100)
Zadanie nr 2 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie (15810000)
Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie (15500000)
Zadanie nr 4 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (15100000)- drób
Zadanie nr 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne (15100000)
Zadanie nr 6 - Ryby przetworzone i konserwowe, mrożonki warzywne (15200000, 15331170)
Zadanie nr 7 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne 03212000,03221100, 03221200, 03221300, 03222110, 03222300)
Zadanie nr 8 - Jajka (03142500)
Definicje:
Zadanie nr 1 - produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników (chrząszcze, larwy motyli), opakowania nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Opakowania jednostkowe mąk i kasz 1kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 2 - wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Chleb winien być świeży. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę i datę przydatności do spożycia.
Zadanie nr 3 - wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy - nie krótszy niż 10 dni.
Zadanie nr 4 - produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy nie krótszy niż 3 dni.
Zadanie nr 5 - produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Termin ważności w dniu dostawy nie krótszy niż 3 dni na mięso a wędliny nie krótszy 14 dni.
Zadanie nr 6 - wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu.
Zadanie nr 7- produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu.
Zadanie nr 8 - jaja świeże, klasa A, rozmiar L, gramatura 63-73g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym w dniu dostawy niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu.
Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy Kodeks Cywilny.
Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego /załącznikach od nr 1 do nr 8 do siwz/, który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiających.
Zamawiający nie są zobowiązani do zamówienia podanych w załączniku ilości.
Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania umowy.
Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiających telefonicznie lub fax na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą.
Terminarz dostaw:
Dostawy towarów poszczególnych zadań muszą odbywać się w wyznaczonych dniach i godzinach.
Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych; różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce -dostawy 1 raz w tygodniu tj. czwartek w godz.800-1200
Zadanie nr 2 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.630-730
Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.700-1000
Zadanie nr 4 i 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 2 razy w tygodniu tj. poniedziałek, piątek w godz.700-1200
Zadanie nr 6 - Ryby przetworzone i konserwowe -dostawy 1 raz w tygodniu tj. wtorek, w godz.800-1200
Zadanie nr 7 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1200
Zadanie nr 8 - Jajka -dostawy 1 razy w tygodniu tj. wtorek w godz.700-1200.
Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do właściwego magazynu Zamawiającego.
Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę.
Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu.

Opis

Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZPieczywo, świeże wyroby piekarskie - szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZProdukty mleczarskie - szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZProdukty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, drób - szczegółowe ilości podano w załączniu nr 1 do SIWZProdukty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZRyby przetworzone i konserwowe, mrożonki warzywne - szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZZiemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne - szczegółowe ilości podano w załączniku nr 1 do SIWZJajka - szczegółowe ilości podano w załaczniku nr 1 do SIWZ

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Dom Pomocy Społecznej
Ulica ul. Czarna Droga 48
Nr domu 48
Miejscowosc Tarnów
Kod poczt 33-101
Wojewodztwo małopolskie
Tel 0-14 633-02-15
Fax 0-14 633-02-15
Regon 00031269100000
E mail dps.2@umt.tarnow.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Organizacyjna Gminy Miasta Tarnowa
Rodzaj zam inny Jednostka Organizacyjna Gminy Miasta Tarnowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 8
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 02/01/2015
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna za spełniony warunek jeśli Wykonawca przedłoży aktualny odpis z rejestru.
Wiedza Zamawiający uzna za spełniony warunek jeśli Wykonawca przedłoży wypełniony dokument - załącznik nr 4 do SIWZ
Potencjal Zamawiający uzna za spełniony warunek jeśli Wykonawca przedłoży wypełniony załącznik nr 3 do SIWZ
Zdolne Zamawiający uzna za spełniony warunek jeśli Wykonawca przedłoży wypełniony załacznik nr 3 do SIWZ
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Inne dokumenty Oświadczenia według wzorów podanych w SIWZ Załącznik nr 2 - Oferta
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Ustawowe zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej po dniu zawarcia umowy
Kryt cena A
Spec www http://bip.malopolska.pl/dpstarnow1
Spec war w siedzibie zamawiającego
Data skl 16/12/2014
Godz skl 12:00
Miejsce Dom Pomocy Społecznej 33-101 Tarnów, ul. Czarna Droga 48
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Sytuacja Zamawiający uzna za spełniony warunek jeśli Wykonawca przedłoży wypełniony załącznik nr 3 do SIWZ

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)