Dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych

Publication date 2014-12-04
End date 2014-12-12 10:30:00
Instytucja Szpital Miejski w Przemyślu
Miejscowość Przemyśl
Województwo podkarpackie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 398960 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 155000003, 153311709, 158110006, 31425003, 158943004, 33110002, 152000000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Pakiet I. Jaja
Pakiet II. Pieczywo
Pakiet III. Mrożonki
Pakiet IV. Wyroby garmażeryjne świeże
Pakiet V. Ryby mrożone i przetwory rybne
Pakiet VI. Artykuły delikatesowe
Pakiet VII. Nabiał

Zestawienie asortymentowo-ilościowe dla poszczególnych pakietów przedstawia załącznik nr 3 (odpowiednio 3.1 - 3.7) do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, będący jednocześnie Formularzem cenowym.

Zamawiający zastrzega, iż w wyniku zmniejszenia zapotrzebowania, wielkość przedmiotu zamówienia może ulec zmianie. Zmiana, o której mowa powyżej nie może przekroczyć 20% całkowitej wielkości zamówienia.

Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi w zakresie danego pakietu, będącymi przedmiotem umowy zawartej na podstawie niniejszego postępowania. Przesunięcia nie mogą przekroczyć 20% ilości danej pozycji asortymentowej i będą dokonywane w oparciu o ceny jednostkowe oraz w ramach ogólnej wartości umowy.

Ponadto w przypadku dokonania zmian organizacji żywienia, skutkujących zamknięciem kuchni szpitalnej Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca nie ma prawa do naliczenia Zamawiającemu kary umownej z tytułu odstąpienia od umowy ani kierować do Zamawiającego innych roszczeń związanych z wcześniejszym rozwiązaniem umowy, za wyjątkiem żądania wynagrodzenia za zrealizowaną część umowy.

Warunki dostaw:
Artykuły żywnościowe, będące przedmiotem postępowania, dostarczane do Zamawiającego muszą posiadać okres przydatności do spożycia nie krótszy niż dwie trzecie całkowitego jego okresu.
Przedmiot zamówienia winien być oznakowany zgodnie z przepisami ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r., poz. 669) oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.).
Kartony z dostarczonymi rybami mrożonymi i rybami w konserwie muszą być zamknięte, opatrzone metką papierową zawierającą zapis daty i godziny produkcji, oraz pieczęć producenta.
Ponadto w przypadku ryb mrożonych, każda dostarczona partia winna posiadać podaną datę zamrożenia.

Do obowiązków Dostawcy ponadto należy:
Dostarczanie asortymentu zgodnie z ofertą.
Transport dostarczanego asortymentu do siedziby Zamawiającego, przy użyciu pojazdu odpowiednio przystosowanego do przewożenia żywności, zgodnie z obowiązującymi normami. Odbiór towaru odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego, zgodnie z warunkami umowy w tym zakresie oraz w oparciu o kartę kontroli przyjęcia towaru (monitorowanie CCP1), stosowaną przez Zamawiającego. Wzór Karty kontroli stanowi załącznik Nr 1 do Projektu umowy (załącznika Nr 5 do SIWZ).
Ryby mrożone oraz warzywa mrożone winny być przewożone specjalistycznymi środkami transportu, posiadającymi konstrukcję i wyposażenie odpowiednie do rodzaju przewożonych artykułów (odpowiednio przystosowanymi, zapewniającymi zachowanie właściwej dla mrożonego produktu temperatury).

Opis

Przedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT) 10.000 - 13.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Wartość szacunkowa (bez VAT): 33.000 - 37.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7.000 - -11.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6.000 - 9.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14.000 - 18.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 69.000 - 75.000 PLNPrzedmiotem zamówienia są: dostawy artykułów delikatesowych, mleka i jego przetworów oraz innych artykułów żywnościowych. Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75.000 - 85.000

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Szpital Miejski w Przemyślu
Ulica ul. Juliusza Słowackiego 85
Nr domu 85
Miejscowosc Przemyśl
Kod poczt 37-700
Wojewodztwo podkarpackie
Tel 16 7360500;7360511;7360513
Fax 16 7360585
Internet www.114szpital.pl
Regon 18095482000000
E mail zamowieniapubliczne@114szpital.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 7
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium do przedmiotowego postępowania.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Warunek dotyczący posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1, - zezwolenie Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub zezwolenie Powiatowego Lekarza Weterynarii lub zezwolenie Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (właściwej dla siedziby Wykonawcy) dopuszczającym Wykonawcę do obrotu artykułami żywnościowymi (jeśli dotyczy).
Wiedza Warunek dotyczący posiadania wiedzy i doświadczenia Zamawiający uzna za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1,
Potencjal Warunek dotyczący dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym Zamawiający uzna za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ,
Zdolne Warunek dotyczący dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający uzna za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ,
Sytuacja Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający uzna za spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty Zezwolenie Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub zezwolenie Powiatowego Lekarza Weterynarii lub zezwolenie Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (właściwej dla siedziby Wykonawcy) dopuszczającym Wykonawcę do obrotu artykułami żywnościowymi (W przypadku składania oferty przez wykonawców na zasadach określonych przepisem art. 23 ustawy - składających ofertę wspólnie - wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez co najmniej jednego wykonawcę), (jeśli dotyczy).
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Wykonawca zobowiązuje się do zachowania stałości cen przez cały okres obowiązywania umowy, przy czym strony dopuszczają zmiany cen w sytuacji spowodowanej zmianami stawki podatku VAT, gdzie zmianie ulegnie wartość brutto oferty i stawka VAT, wartość netto pozostaje bez zmian. 2W przypadku zmiany wysokości stawki podatku VAT strony dopuszczają możliwość zmiany ceny na każdym etapie obowiązywania umowy. Waloryzacja cen spowodowana zmianami stawki podatku VAT nastąpi na pisemny wniosek Wykonawcy uzasadniający zmianę ceny, poparty szczegółową kalkulacją po jego akceptacji przez drugą stronę umowy, w formie pisemnego aneksu do umowy. Zmiana ta nastąpi począwszy od następnej dostawy po wejściu w życie aktu prawnego zmieniającego, stawkę podatku VAT.
Kryt cena C
Spec www www.114szpital.pl
Spec war Szpital Miejski w Przemyślu, ul. Słowackiego 85, 37-700 Przemyśl,
Data skl 12/12/2014
Godz skl 10:30
Miejsce Siedziba zamawiającego, budynek nr 1 piętro II, Sekretariat Szpitala lub za pośrednictwem poczty
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Etykiety oferowanego asortymentu (dotyczy Pakietów nr IV i V)

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)