DOSTAWA MIĘSA ORAZ WYROBÓW MIĘSNYCH

Publication date 2014-12-05
End date 2014-12-15 10:00:00
Instytucja Areszt Śledczy Warszawa Mokotów
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 252465 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa realizowana w częściach świeżego mięsa i wyrobów drobiowych, świeżego mięsa i wyrobów wieprzowych oraz wołowych wytwarzanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z:
a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.

Szczegółowy rodzaj oraz ilości asortymentu przedstawiają się następująco:
1. Baleron drobiowy - 3000 kg
2. Mięso mielone drobiowe - 3800 kg
3. Parówki drobiowe cienkie - 5500 kg
4. Pieczeń drobiowa - 1500 kg
5. Polędwica drobiowa - 3000 kg
6. Porcje rosołowe drobiowe (nie mrożone) - 2800 kg
7. Szynka drobiowa - 2500 kg
8. Szynka drobiowa mielona - 2000 kg
9. Podudzie z kurczaka z kością (nie mrożone) - 2500 kg
10. Żołądki lub serca drobiowe (nie mrożone) - 700 kg
11. Szynka miodowa drobiowa - 2000 kg
12. Serdelki z indyka - 1600 kg
13. Filet z piersi kurczaka świeży (nie mrożony) - 500 kg
14. Kiełbasa drobiowa cienka - 2000 kg
15. Kiełbasa kanapkowa drobiowa - 1000 kg
16. Mielonka drobiowa - 800 kg
17. Kiełbasa drobiowa biała parzona - 800 kg
18. Boczek wędzony - 1100 kg
19. Kaszanka gryczana - 1500 kg
20. Kiełbasa zielonogórska - 1300 kg
21. Kiełbasa lunch - meat - 1000 kg
22. Kiełbasa krakowska parzona - 1100 kg
23. Kiełbasa mortadela - 2000 kg
24. Kiełbasa parówkowa - 1700 kg
25. Kiełbasa zwyczajna - 3000 kg
26. Kiełbasa podlaska - 1700 kg
27. Mięso wołowe bk II kl. (nie mrożone, nie peklowane) - 100 kg
28. Mięso wieprz. bk II kl. (nie mrożone, nie peklowane) - 1000 kg
29. Mięso mielone wieprz. - woł . - 3000 kg
30. Pieczeń rzymska - 1700 kg
31. Salceson włoski - 1100 kg
32. Szynka tyrolska - 1700 kg
33. Wątroba wieprzowa - 2300 kg
34. Pasztet wieprzowy blok - 2500 kg
35. Pasztetowa wieprzowa - 1600 kg
36. Salceson czarny - 1000 kg
37. Słonina wp. bs skóry - 250 kg
38. Karkówka wp. b kości (świeża nie mrożona) - 800 kg
39. Kiełbasa toruńska - 1000 kg
40. Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 1000 kg
41. Mortadela z warzywami - 1700 kg
42. Mielonka wieprzowa - 1000 kg
43. Schab wp. bk - 200 kg
44. Kiełbasa wieprz. biała parzona - 1300 kg
45. Szponder wołowy - 100 kg
46. Boczek faszerowany prasowany - 1000 kg
47. Serca wieprzowe (nie mrożone) - 500 kg
48. Kiełbasa szynkowa wołowa - 800 kg

c) W przypadku wszystkich wędlin drobiowych, wieprzowych, podrobowych oraz pasztetów na metce musi być wyszczególniony; skład surowcowy i chemiczny wyrobu z podziałem procentowy oraz występujące przyprawy.
d) Żadna z wędlin określanych w nazwie jako drobiowa nie może zawierać w składzie surowcowym mięsa i komponentów pochodzenia wieprzowego.
e) Mięsa mielone dostarczane będą w pojemnikach do tego celu przystosowanych. Struktura mięsa nie może wskazywać na jego wymieszanie, powinna zachować ciąg strumienia wychodzącego z gardzieli maszyny do mielenia.
f) Po podpisaniu umowy wykonawca dostarczy zamawiającemu dokumentację dotyczącą wszystkich produktów zawartych w umowie. Dokumenty będą zawierać szczegółowy opis produktów, skład surowcowy w rozbiciu procentowym, skład chemiczny w rozbiciu procentowym, wyszczególnienie przypraw, dodatków, komponentów używanych w procesie produkcji, krótką charakterystykę produktu (normę zakładową jeśli taka jest). Wszystkie informacje zostaną potwierdzone pieczęciami i podpisami osób odpowiedzialnych za produkcję przedmiotowych wyrobów.

Dostawa będzie realizowana:
1. dla mięsa wołowego klasy II - średnio jeden raz na dwa tygodnie
2. dla wędlin i kiełbas klasy I i II - średnio trzy razy w tygodniu
3. dla mięsa mielonego - średnio dwa razy w tygodniu
4. dla wyrobów podrobowych - średnio dwa razy w tygodniu z wyłączeniem miesięcy od kwietnia do września w przypadku występowania wysokich temperatur powietrza
5. dla podrobów - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy
6. dla mięsa drobiowego w elementach - średnio raz w tygodniu
7. dla mięsa drobiowego mielonego, porcje rosołowe - średnio trzy razy w tygodniu
8. dla wędlin drobiowych - średnio trzy razy w tygodniu
9. dla podrobów drobiowych - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy

Do każdej części realizowanego zamówienia wykonawca dostarczy Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI). Każdy element części dostawy musi posiadać metkę informującą o terminie przydatności do spożycia.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Areszt Śledczy Warszawa Mokotów
Ulica ul. Rakowiecka 37
Nr domu 37
Miejscowosc Warszawa
Kod poczt 02-521
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 640-80-00
Fax 022 6408099
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 01213071000000
E mail as_warszawa_mokotow@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Organ administracji państwowej - Areszt Śledczy
Rodzaj zam inny Organ administracji państwowej - Areszt Śledczy
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Zaliczka Nie
Uprawnienie O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych oraz nie podleganiu wykluczeniu na mocy art.24 ust.1 tejże ustawy. Oświadczenie stanowi załączniki nr 1 i 2 do Siwz. Oferent ponosi pełną odpowiedzialność za zgodność podanych informacji ze stanem faktycznym. Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty i oświadczenia wymienione w pkt. 9 lub 10. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie przedstawione dokumenty i oświadczenia będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium: spełnia/nie spełnia. Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Wiedza Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Potencjal Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Zdolne Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Sytuacja Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy - Prawo zamówień publicznych
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy lub odstąpić od niej w przypadku, gdy zmianie ulegną przepisy, warunki oraz zasady funkcjonowania aresztu, albo zaistnieje konieczność wprowadzenia takiej zmiany na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w zakresie do 30% z powodu np.: zmniejszenia stanu zaludnienia osadzonych w jednostce lub na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć. Ustalona w umowie cena może ulec zmianie w przypadku: zmiany obowiązujących stawek podatku VAT. W przypadku zmiany stawki podatku VAT nastąpi odpowiednia zmiana ceny. Do ceny netto przedmiotu umowy wykonawca doliczy podatek VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach.
Kryt cena A
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Areszt Śledczy w Warszawie-Mokotowie ul. Rakowiecka 37 02-521 Warszawa tel.: (22) 640-80-33
Data skl 15/12/2014
Godz skl 10:00
Miejsce Areszt Śledczy w Warszawie-Mokotowie ul. Rakowiecka 37 02-521 Warszawa Kancelaria Jawna
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)