Dostawa mrożonek, ryb i przetworów rybnych do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, z podziałem na dwie części

Publication date 2014-12-08
End date 2014-12-16 09:30:00
Instytucja Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach
Miejscowość Kielce
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 254029 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 153000001, 153311008, 158000006, 152000000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia: dostawa mrożonek, ryb i przetworów rybnych do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76, z podziałem na dwie części: Część I - mrożonki, wg ilości i asortymentu określonego w załączniku nr 1A, Część II - ryby i przetwory rybne, wg ilości i asortymentu określonego w załączniku nr 1B.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części I - załącznik nr 1A formularz cenowy, dla części II - załącznik nr 1B formularz cenowy.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie, faksem lub za pomocą poczty elektronicznej przez upoważnionego pracownika Zamawiającego z minimum jednodniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu.
Podane w załącznikach nr 1A i 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.

Opis

Część I - mrożonki, wg ilości i asortymentu określonego w załączniku nr 1A. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części I - załącznik nr 1A formularz cenowy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie, faksem lub za pomocą poczty elektronicznej przez upoważnionego pracownika Zamawiającego z minimum jednodniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu. Podane w załącznikach nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.Część II - ryby i przetwory rybne, wg ilości i asortymentu określonego w załączniku nr 1B. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części II - załącznik nr 1B formularz cenowy.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie, faksem lub za pomocą poczty elektronicznej przez upoważnionego pracownika Zamawiającego z minimum jednodniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu.
Podane w załącznikach nr 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach
Ulica ul. Piekoszowska 36A
Nr domu 36A
Miejscowosc Kielce
Kod poczt 25-723
Wojewodztwo świętokrzyskie
Tel 41 344 37 30
Fax 41 344 37 30
Internet www.bip.kielce.eu/web/guest/422
Regon 26035068400000
E mail e.suslo@mkc.mopr.kielce.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu Wykonawca złoży podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust.1 (wzór załącznik nr 2 do SIWZ)
Wiedza O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, tj. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw mrożonek lub ryb i przetworów rybnych odpowiadających części, na którą składana jest oferta. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże się realizacją co najmniej jednej lub dwóch dostaw: a) dla części I - mrożonki, o łącznej ich wartości nie mniejszej niż 60 000,00 zł brutto, b) dla części II - ryby i przetwory rybne, o łącznej ich wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto,
Potencjal O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. dysponują, co najmniej dwoma samochodami przystosowanymi do przewozu przedmiotu zamówienia oraz ważną decyzję wydaną przez organ dopuszczającą środek transportu do przewozu przedmiotu zamówienia. Na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu Wykonawca złoży podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 pkt.1 - 4 (wzór załącznik nr 2 do SIWZ),
Zdolne oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Pzp
Sytuacja O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, tj.:posiadają opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż: Część I - 110 000 zł, Część II - 95 000 zł. Składając ofertę na obydwie części, kwota ubezpieczenia powinna stanowić sumę wartości dla podanych części.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że: 1) oferowany przedmiot zamówienia spełnia wszystkie wymagane przepisami normy i parametry dotyczące tego rodzaju towaru oraz, że jest dopuszczony do obrotu na terenie Polski - wzór załącznik nr 7 do SIWZ (dotyczy wszystkich części), 2) wdraża i stosuje dobrą praktykę higieniczną i produkcyjną zgodnie z systemem HACCP oraz wdraża system HACCP - wzór załącznik nr 8 do SIWZ (dotyczy wszystkich części).
Inne dokumenty pełnomocnictwo, jeżeli Wykonawca ustanawia pełnomocnika do podpisania oferty i dokumentów w ofercie (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza, pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Wzór zobowiązania - Załącznik nr 4, oświadczenie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia wraz z oświadczeniem w sprawie zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonaniu zamówienia (wzór oświadczenia - Załącznik nr 4A).
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w przypadkach wystąpienia okoliczności nie wynikających z winy Wykonawcy. Zmiany treści i warunków umowy mogą nastąpić w przypadku: a) zwiększenia bądź zmniejszenia ilości zamawianych produktów w zależności od potrzeb. W przypadku zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych dostaw, natomiast w przypadku zwiększenia ilości przedmiotu zamówienia Wykonawca otrzyma wynagrodzenie obliczone po cenach określonych w formularzu cenowym. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości przedmiotu zamówienia, b) zmiany zamawianego asortymentu, jeżeli nastąpi taka konieczność, c) zmian cenowych wynikających z uregulowań prawnych podatku VAT. Wykonawca zobowiązany jest jednak do udokumentowania zmiany podając podstawę, zmiany wartości umowy w sytuacji zmiany urzędowej stawki podatku VAT na oferowany przedmiot zamówienia. Zmiana taka może nastąpić od dnia wejścia w życie podpisanego aneksu do niniejszej umowy na podstawie pisemnego zgłoszenia Wykonawcy, d) dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych określony przez GUS, dotyczących cen przedmiotu zamówienia. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy, z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po upływie 2 miesięcy od dnia podpisania umowy. Wykonawca dokona wyliczenia zmian cen jednostkowych i różnic po waloryzacji. Strony dopuszczają waloryzację, jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 3% w stosunku do wielkości wskaźnika w chwili zawarcia umowy, e) w przypadku obniżenia cen rynkowych produktów należących do asortymentu objętego niniejszą umową ceny zostaną odpowiednio zmniejszone, po udokumentowaniu przez zamawiającego, f) siły wyższej. Każdorazowo zmiany do umowy z wyjątkiem zmian określonych pod literą a) i b) muszą być wprowadzone aneksem w formie pisemnej po wcześniejszym zaakceptowaniu przez Zamawiającego i Wykonawcę. Zamawiający w odniesieniu do wszystkich części zamówienia zastrzega sobie prawo: - rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania; - zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego, - zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu / produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy.
Kryt cena A
Spec www www.bip.kielce.eu/web/guest/422
Spec war Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach, 25-723 Kielce, ul. Piekoszowska 36a
Data skl 16/12/2014
Godz skl 09:30
Miejsce Miejska Kuchnia Cateringowa w Kielcach, 25-723 Kielce, ul. Piekoszowska 36a
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)