Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A

Publication date 2014-12-08
End date 2014-12-16 10:00:00
Instytucja Zespół Szkół w Parchowie
Miejscowość Parchowo
Województwo pomorskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Ziemniaki i produkty z ziemniaków,
  • Warzywa przetworzone,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Napoje, tytoń i produkty podobne,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 401888 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 153000001, 155000003, 154000002, 156000004, 152000000, 31425003, 159000007, 158100009, 153311709, 158000006, 153100004, 151000009, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A, w okresie od podpisania umowy do 31.12.2015r. z możliwością składania ofert częściowych, szczegółowo wg załącznika nr 1 do niniejszej specyfikacji, tj. formularza ofertowego, w którym określono: nazwy towarów, jednostki miary, szczegółowy opis towaru oraz prognozowane zapotrzebowanie ilościowe w okresie realizacji zamówienia.2. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie musi zawierać, co najmniej następujące dane:nazwę produktu i rodzaj,
wykaz składników,termin przydatności do spożycia, masę netto,warunki przechowywania, nazwę i adres producenta 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, których termin ważności upływa nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy oraz z cechami podanymi w SIWZ.4. Poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie. Dostawa artykułów spożywczych nastąpi po uprzednim złożeniu zamówienia przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego i odbywać się będzie w n/w terminach:dowóz pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, codziennie w godzinach 5.00 do 8.00,dowóz pozostałych artykułów spożywczych w godzinach 8.00 do 13.00, 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.
7. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.8. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany, co miesiąc przez GUS 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja itp.)
10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.11. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn. 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)12. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.13. Mrożonki mają być dostarczane do szkoły w formie nie rozmrożonej.14. Oferowane artykuły spożywcze muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych 15. Dopuszcza się zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia - nie częściej niż raz na kwartał- w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany co miesiąc przez GUS.

Opis

Warzywa, owoce i podobne produktyProdukty mleczarskieOlej i tłuszcze zwierzęce lub roślinneProdukty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowychRyby przetworzone i konserwowaneJajaNapojePieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieWarzywa mrożone i produkty gł.mrożoneRóżne produkty spożywczeZiemniaki i produkty z ziemniakówProdukty zwierzęce, mięso i przetwory mięsneDrób

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół w Parchowie
Ulica ul. Kartuska 19a
Nr domu 19a
Miejscowosc Parchowo
Kod poczt 77-124
Wojewodztwo pomorskie
Tel 0-59 82114467
Fax 0-59 82114467
Internet www.zsp.edupage.org
Regon 77155783700000
E mail gimsp@interia.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak www.zsp.edupage.org
Rodzaj zam Inny: placówka oświatowa
Rodzaj zam inny placówka oświatowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 13
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Tak
Zam uzupelniajace Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających zamówienia uzupełniające wielkości do 20% zamówienia podstawowego
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium Zamawiający wymaga wniesienia wadium, tj. dla części 5 i 6 ustala się wadium w wysokości po 30 złotych dla każdej z dwóch części oraz dla pozostałych jedenastu części ustala się kwotę wadium po 100 złotych każda.Wadium należy wpłacić na konto bankowe 28932100010008660020000010 z dopiskiem wadium na przetarg dostawy artykułów spożywczych do stołówki.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2.Koncesje, zezwolenie lub licencje, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności w zakresie objętym niniejszym zamówieniem publicznym.
Wiedza Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Potencjal Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Zdolne Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Sytuacja Na spełnienie tego warunku wymagane jest przedłożenie:1.Oświadczenie Wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 22 ust. 1 ustawy, o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, złożone na załączonym druku stanowiącym Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Niepelnosprawne Nie
Inne dokumenty 1.Formularz oferty na załączonym druku stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ.2.W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być załączone pełnomocnictwo podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy. 3.Wskazanie przez Wykonawcę części zamówienia, które zostaną powierzone podwykonawcom wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Pisemne zobowiązania tych podmiotów składa Wykonawca, któremu zostanie powierzone do realizacji dany przedmiot zamówienia, przy podpisaniu umowy.4.Potwierdzenie wniesienia wpłaty wadium.
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.dotyczy zmiany urzędowej stawki podatku VAT - na dostawy objęte umową dopuszcza się zmianę ceny za realizację przedmiotu zamówienia według zasady, że do wartości netto przedmiotu zamówienia doliczona zostanie nowa wartość podatku VAT. 2. zakwestionowane zostanie przez służby sanitarne pomieszczenia przeznaczone do przygotowywania, wydawania i spożywania posiłków. 3. nastąpi zmiana liczby dożywianych dzieci oraz zmiana liczby dni dożywiania. Zamawiający w tej sytuacji nie ponosi prawnej ani materialnej odpowiedzialności za niewykonanie całości przedmiotu zamówienia, a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze z tytułu nie zrealizowania pełnego zamówienia. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru.4.dotyczy zmiany cen produktów stanowiących przedmiot zamówienia - nie częściej niż raz na kwartał - w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych, publikowany co miesiąc przez GUS.
Kryt cena A
Spec www www.zsp.edupage.org
Spec war Zespół Szkół w Parchowie pokój nr 5, w godz.8:00 do 14:00 lub na wniosek Wykonawcy o jej przekazanie listowne
Data skl 16/12/2014
Godz skl 10:00
Miejsce Zespół Szkół w Parchowie, 77-124 Parchowo, ul. Kartuska 19A, pokój nr 5 (sekretariat)
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)