Dostawy mięsa i wędlin dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach

Publication date 2014-12-09
End date 2014-12-17 11:00:00
Instytucja "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o.
Miejscowość Poddębice
Województwo łódzkie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 254673 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 151100002, 151120006, 151315000, 151311305
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy. Kod CPV 15.11.00.00-2; 15.11.20.00-6; 15.13.15.00-0; 15.13.11.30-5;
2. Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ.
3. Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. 2014r., poz. 669 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi.
4. Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Działu Żywienia Zamawiającego za pośrednictwem e-maila lub faxu, za potwierdzeniem transmisji.
5. Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego ___ razy w tygodniu (min 3 razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) - max. 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku)) - zamówienie złożone min. 24h przed dostawą. zapis zostanie doprecyzowany po wyborze Wykonawcy.
6. Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 6:30-8:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Działu Żywienia Zamawiającego.
7. Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Działu Żywienia Zamawiającego mieszczącego się w siedzibie Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, przy ulicy Mickiewicza 16. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Działu Żywienia Zamawiającego.
8. Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych są ilościami maksymalnymi i nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
9. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP. Przedmiot zamówienia musi być dostarczany: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności.
10. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami.
11. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości.
12. Ewentualne reklamacje dostaw z tytułu jakości lub ilości dostarczonego towaru składane będą Wykonawcy za pośrednictwem e-maila lub faxu, za potwierdzeniem transmisji niezwłocznie po ich stwierdzeniu przez Zamawiającego.
13. Wykonawca jest zobowiązany do udzielenia odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 24 h od chwili złożenia reklamacji, a w przypadku braku odpowiedzi reklamację uważać się będzie w całości uznaną przez Wykonawcę.
14. W przypadku uznania reklamacji za zasadną Wykonawca zobowiązany jest w terminie 24 h od chwili uznania reklamacji wymienić towar na wolny od wad bądź uzupełnić braki ilościowe na własny koszt i we własnym zakresie.
15. W przypadku braku realizacji zamówienia w terminach określonych w par. 2 ust. 3 wzoru umowy, a także w przypadku uchybienia terminowi, o którym mowa w par. 3 ust. 3 wzoru umowy - Zamawiający ma prawo dokonać zakupu przedmiotu zamówienia we własnym zakresie i obciążyć Wykonawcę różnicą cen oraz naliczy kary umowne określone w par. 6 ust.1 ppkt. 1.2 i 1.4. wzoru umowy - Załącznik nr 2 do SIWZ.
16. Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1 do SIWZ) i Formularzu cenowym (Załącznik Nr 3 do SIWZ) tylko tych pakietów na które składa ofertę.
17. W przypadku, gdy przedmiot zamówienia został określony poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, Wykonawca może zaoferować preparaty równoważne.
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego w rozumieniu art. 10 ust. 1 i art. 39 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.) zwanej dalej ustawą Pzp, w procedurze poniżej 207 000 euro.

Opis

1. Wieprzowina gulaszowa kg 2 300;
2. Wołowina gulaszowa kg 100;
3. III Wołowa kg 570;
4. Wieprzowina tłusta kg 570;
5. Łopatka b/k kg 200;
6. Kości rozbiorowe ze schabu i karczku kg 20;
7. Kości wędzone kg 20;
8. Schab b /k kg 900;
9. Żeberka (cienkie paski, nie odmięśnione) kg 100;
10. Słonina kg 100;
11. Wątroba wieprzowa kg 300;
12. Karczek b/k kg 450;
13. Od szynki kg 450;1. Udziec z kurczaka min. 200g kg 1 100;
2. Ćwiartka kurczaka 0,45kg kg 1 100;
3. Filet z kurczaka kg 700;
4. Porcje rosołowe kg 900;
5. Kurczak kg 50;
6. Żołądki drobiowe kg 50;
7. Wątróbki drobiowe kg 200;
8. Mięso drobiowe mielone kg 50;
9. Wędlina drobiowa gruba, parzona kg 190;
10. Wędlina drobiowa gruba kg 400;
11. Pasztet drobiowy kg 80;
12. Parówka drobiowa cienka - paluszek kg 90;1. KIEŁBASA KRAKOWSKA lub równoważna - wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
2. KIEŁBASA SZYNKOWA lub równoważna - wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 350;
3. KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA lub równoważna - wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
4. KIEŁBASA RAWSKA lub równoważna - wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
5. KIEŁBASA PIWNA lub równoważna - wędlina średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 43% i mięsa wołowego min. 8%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
6. KIEŁBASA ŁOPATKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
7. KIEŁBASA DĘBICKA lub równoważna - wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 250;
8. KIEŁBASA - cienka wędlina średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 26% oraz mięsa wołowego min. 18%. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. Pętka do 100 g. kg 400;
9. KIEŁBASA ZWYCZAJNA lub równoważna - wędlina cienka, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 40% oraz mięsa wołowego min. 19%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 150;
10. Pachwina wędzona kg 50;
11. PARÓWKA CIENKA PALUSZEK, kiełbasa drobno rozdrobniona wędzona parzona o zawartości mięsa wieprzowego min. 36% oraz mięsa wołowego min. 5% kg 450;
12. PIECZEŃ RZYMSKA lub równoważna - zawartość mięsa wieprzowego min. 40% oraz mięsa wołowego min. 17%. Produkt blokowy pieczony z dodatkiem kaszy manny. kg 180;
13. PIECZEŃ WIEPRZOWA - bloczek drobno rozdrobniony parzony o zawartości mięsa wieprzowego min. 36%. kg 120;
14. Kaszanka kg 150;
15. SZYNKA DELIKATESOWA lub równoważna - zawartość mięsa wieprzowego min. 78%. W okrągłej osłonce. kg 100;
16. MORTADELA - kiełbasa drobno rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku i gałki muszkatołowej, zawartość mięsa wieprzowego min. 35% oraz mięsa wołowego min. 4%. kg 50;
17. PASZTET WIEPRZOWY W FOREMCE- wyrób podrobowy parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 43% i wątroby wieprzowej min. 15%. kg 120;
18. SALCESON - wyrób podrobowy parzony z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 55% oraz podroby wieprzowe min. 15% kg 30;
19. KIEŁBASA BIAŁA PARZONA - kiełbasa średnio rozdrobniona z dodatkiem czosnku i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 48% oraz mięsa wołowego min. 19%. kg 40;
20. KIEŁBASA OGONÓWKA lub równoważna - wędzonka wieprzowa parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. kg 20;
21. SZYNKA WĘDZONA - wędzonka parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 20;
22. KABANOSY - kiełbasa średnio zmielona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 55%. kg 50;
23. KIEŁBASA BAWARSKA lub równoważna - kiełbasa średnio zmielona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 55%, kiełbasa z dodatkiem: kminku, białka pszennego, tłuszczu i skórek wieprzowych. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej wędzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 50;
24. SZYNKA - wieprzowa, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 150;
Należy dostarczyć opisy, foldery, katalogi w języku polskim potwierdzające wymagane parametry zawarte w Pakiecie nr 3.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o.
Ulica ul. Mickiewicza 16
Nr domu 16
Miejscowosc Poddębice
Kod poczt 99-200
Wojewodztwo łódzkie
Tel 43 678 20 21
Fax 43 678 20 21
Internet www.nzozpcz.pl
Regon 10107597100000
E mail zamowienia@nzozpcz.pl; sekretariat@nzozpcz.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Rodzaj zam inny Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 3
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.
Wiedza Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.
Potencjal Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.
Zdolne Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.
Sytuacja Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia. W ogólnym zakresie spełnienia warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, Wykonawca zobligowany jest do złożenia oświadczenia, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1. Opisy, foldery, katalogi w języku polskim potwierdzające wymagane parametry zawarte w Załączniku Nr 3 do SIWZ - dotyczy Pakietu nr 3.
Inne dokumenty Inne dokumenty wymagane SIWZ: 8.6. Zaświadczenie o dysponowaniu zatwierdzonym przez Państwowego/ Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego środkiem transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia - dotyczy Pakietu nr 1, 2, 3. 8.7. Formularz cenowy - Załącznik nr 3 do SIWZ. Informacja o zawartości oferty: Ofertę stanowi: Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy (zgodnie z dokumentem określającym status prawny Wykonawcy lub dołączonym do oferty pełnomocnictwem) stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Dokumenty składane z ofertą: - Oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt 8.1-8.6 SIWZ. - Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika. W przypadku dwukrotnego braku pisemnej akceptacji Zamawiającego na zaproponowany produkt zamienny, Zamawiający dokona zakupu produktu we własnym zakresie obciążając Wykonawcę różnicą cen oraz naliczy kary umowne zgodnie z zapisami §6 ust. 1 ppkt. 1.2, 1.4. 2. Dopuszcza się zmianę postanowień zawartej umowy polegającą na obniżeniu ceny jednostkowej przedmiotu umowy np. w przypadku okresowych promocji cenowych towaru, stosowanych przez producentów. Strony uzgadniają że w tym okresie dostawy towarów wyszczególnionych w załączniku nr 1 do umowy będą realizowane przez Wykonawcę po cenach niższych, uwzględniających promocję cenową, po wcześniejszym poinformowaniu Zamawiającego w formie pisemnej. 3. Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru. 4. Dopuszcza się zmiany stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami, w tej sytuacji cena jednostkowa netto nie ulega zmianie.
Kryt cena B
Kryt 1p 80
Kryt 2 Termin dostawy zamówienia
Kryt 2p 20
Spec www www.nzozpcz.pl
Spec war Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, Budynek Administracji, I piętro, pokój nr 15 - Zamówienia Publiczne
Data skl 17/12/2014
Godz skl 11:00
Miejsce Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., Ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, Budynek Administracji, I piętro - Sekretariat Zarządu
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)