Sukcesywne dostawy art. spożywczych (cz. 1 - mięso i podroby, cz. 2 - wędliny) na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem
Publication date | 2014-12-09 |
End date | 2014-12-17 10:00:00 |
Instytucja | Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 403096 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151110009, 151130003, 151121007, 151311305, 151313101, 151311350 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Krajowej Szkoły Sądownictwa i Prokuratury, Ośrodek Szkoleniowy w Dębem z podziałem na części: - Część 1 - mięso i podroby, - Część 2 - wędliny. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: I. Dla części nr 1 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i podrobów, na potrzeby gości przebywających w Ośrodku Szkoleniowym w Dębem, w okresie od 02.01.2015r do 31.12.2015r. a)Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia.2006r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010r nr 136, poz.914 ze zm.). Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Dębem, 05-140 Serock. b)Mięso (drobiowe, wieprzowe, wołowe) - pakowane: musi być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Asortyment musi być dostarczany odpowiednim środkiem transportu (chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. c)Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 1 do druku oferty, z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15% zadeklarowanej ilości określonej w załączniku nr 1 do druku oferty. d)Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia), tj. w momencie dostawy: mięso i produkty - minimum 4 dni, mięsa mrożone 20 dni. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. e)Wykonawca zapewnia, że dostarczone mięso i podroby spełniają następujące warunki: są zgodne z obowiązującymi PN , mięso drobiowe, wołowe i wieprzowe posiada świadectwo identyfikacyjne zgodne z wymogami systemu HACCP, mięso i podroby spełniają normy jakościowe zgodne z procedurą jakości HACCP. Dostarczony asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową, mięso musi posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. II. Dla części 2 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin, na potrzeby gości przebywających w Ośrodku Szkoleniowym w Dębem, w okresie od 02.01.2015r do 31.12.2015r. a)Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane wędliny winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia.2006r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010r nr 136, poz.914 ze zm.). Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Dębem, 05-140 Serock. b)Wędliny pakowane: muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Wędliny muszą być dostarczone odpowiednim środkiem transportu (chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. c)Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 2 do druku oferty, z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15% zadeklarowanej ilości określonej w załączniku nr 2 do druku oferty. Zamawiający będzie składał zamówienie częściowe telefonicznie, potwierdzone faksem lub drogą elektroniczną z minimum 48-godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 10:00w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 14:00. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane wyroby będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia). Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. d)Wykonawca zapewnia, że dostarczone wędliny spełniają następujące warunki: są zgodne z obowiązującymi PN. Dostarczony asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową, produkty muszą posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. 3.Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez zamawiającego. 4.Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, zawierające w swoim składzie te same lub nie gorsze surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Może jednak posiadać dodatkowe - lepsze cechy i właściwości. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowane asortymenty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując asortyment równoważny. OpisI. Dla części nr 1 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsai podrobów, na potrzeby gości przebywających w Ośrodku Szkoleniowym w Dębem, w okresie od 02.01.2015r do 31.12.2015r. a)Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia.2006r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010r nr 136, poz.914 ze zm.). Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Dębem, 05-140 Serock. b)Mięso (drobiowe, wieprzowe, wołowe) - pakowane: musi być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Asortyment musi być dostarczany odpowiednim środkiem transportu (chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. c)Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 1 do druku oferty, z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15% zadeklarowanej ilości określonej w załączniku nr 1 do druku oferty. d)Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia), tj. w momencie dostawy: mięso i produkty - minimum 4 dni, mięsa mrożone 20 dni. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. e)Wykonawca zapewnia, że dostarczone mięso i podroby spełniają następujące warunki: są zgodne z obowiązującymi PN , mięso drobiowe, wołowe i wieprzowe posiada świadectwo identyfikacyjne zgodne z wymogami systemu HACCP, mięso i podroby spełniają normy jakościowe zgodne z procedurą jakości HACCP. Dostarczony asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową, mięso musi posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu.II. Dla części 2 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin, na potrzeby gości przebywających w Ośrodku Szkoleniowym w Dębem, w okresie od 02.01.2015r do 31.12.2015r. a) Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Dostarczane wędliny winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia.2006r. (tekst jednolity Dz. U. z 2010r nr 136, poz.914 ze zm.). Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko wykonawcy - do magazynu Ośrodka Szkoleniowego w Dębem, 05-140 Serock. b) Wędliny pakowane: muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Wędliny muszą być dostarczone odpowiednim środkiem transportu (chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. c) Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego, na podstawie zamówień częściowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizacji dostaw w ilości mniejszej niż podana w załączniku nr 2 do druku oferty, z tym zastrzeżeniem, iż najmniejsza ilość zamówionego asortymentu wyniesie nie mniej niż 15% zadeklarowanej ilości określonej w załączniku nr 2 do druku oferty. Zamawiający będzie składał zamówienie częściowe telefonicznie, potwierdzone faksem lub drogą elektroniczną z minimum 48-godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 10:00w ciągu dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostarczenia towaru w dniu następnym do godziny 14:00. Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane wyroby będą posiadać atesty i/lub certyfikaty higieniczno - sanitarne oraz będą świeże (z ważnym terminem przydatności do spożycia). Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. d) Wykonawca zapewnia, że dostarczone wędliny spełniają następujące warunki: są zgodne z obowiązującymi PN. Dostarczony asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość użytkową, produkty muszą posiadać odpowiednie walory smakowe, zapachowe i sensoryczne dla danego produktu. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury |
Ulica | ul. Przy Rondzie 5 |
Nr domu | 5 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 31-547 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 0048 12 6179655 |
Fax | 0048 12 6179653 |
Internet | www.kssip.gov.pl |
Regon | 14058042800000 |
E mail | i.sulkowska-sajdak@kssip.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Uczelnia publiczna |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 2 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych - Wykonawca złoży w tym zakresie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. |
Wiedza | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych - Wykonawca złoży w tym zakresie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. |
Potencjal | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych - Wykonawca złoży w tym zakresie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. |
Zdolne | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych - Wykonawca złoży w tym zakresie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. |
Sytuacja | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych - Wykonawca złoży w tym zakresie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1.Wzór umowy zawarty jest w załączniku nr 2 do SIWZ. 2.Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokona wyboru Wykonawcy w przypadku: a)wystąpienie siły wyższej; b)zmiany osób uczestniczących w wykonaniu zamówienia pod warunkiem wskazania osoby spełniającej warunki określone w specyfikacji; c)zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.kssip.gov.pl |
Spec war | Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury, ul. Przy Rondzie 5, 31-547 Kraków, pokój nr 328; Tel. 12 617 96 55, Fax. 12 617 96 53, |
Data skl | 17/12/2014 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Oferty należy składać pod adres Krajowa Szkoła Sądownictwa i Prokuratury, ul. Przy Rondzie 5, 31-547 Kraków, Kancelaria Ogólna pokój nr 419 do dnia 17.12.2014 r. do godz. 10:00. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Inne dokumenty | Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania stawiane przez zamawiającego. Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, zawierające w swoim składzie te same lub nie gorsze surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. Może jednak posiadać dodatkowe - lepsze cechy i właściwości. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowane asortymenty równoważne odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuł spożywczy równoważny, ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując asortyment równoważny. |