Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Dobrem Nr EG 364.2.2014

Publication date 2014-12-10
End date 2014-12-18 09:30:00
Instytucja Gmina Dobre
Miejscowość Dobre
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 404704 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 151000009, 151311305, 151120006, 158110006, 155000003, 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej
1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z rodzajem i ilością asortymentu stanowiący przedmiot dostawy zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ.
2.Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie.
3.Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.
4.Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP z ang. Good Hygienic Practice - Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące głównie:
1.świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, oraz przy dostawie jaj - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli;
2.dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.
5.Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim dostosowanym do asortymentu środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.
6.Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach.
7.Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych ofertowych oraz ilości dostarczanej żywności.
8.Formularz ofertowy przedstawia ilość asortymentu, jako szacunkowe odniesienie do planowanych zakupów w 2015r.
9.Zamawiający gwarantuje zakup 50 % asortymentu wykazanego w formularzu ofertowym, jednocześnie korzysta z prawa opcji zakupu w ramach umowy i cen ofertowych do 150 % asortymentu w każdej części zamówienia.
10.Zamawiający nie jest zobligowany do zamówienia wszystkich pozycji asortymentu.
11.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolnie wybrane części zamówienia.
Część I
Różne produkty spożywcze
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce: dwa razy w miesiącu do godz. 6.00 w ciągu 5 dni od złożenia zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem.
Część II
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 5.30 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Część III
Wędliny
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Część IV
Drób
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Część V
Pieczywo
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Część VI
Nabiał
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Część VII
Owoce i warzywa
Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 5.30 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego
Uwaga: Owoce i warzywa muszą być bez śladów zepsucia, pleśnienia, świeże, niezwiędnięte

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Dobre
Ulica ul. Tadeusza Kościuszki 1
Nr domu 1
Miejscowosc Dobre
Kod poczt 05-307
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 25 7571190
Fax 25 7571190
Internet http://www.gminadobre.pl
Regon 71158265800000
E mail urzad@gminadobre.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 7
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawcy spełniają wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywienia i żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie. 2)W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, do oferty należy załączyć aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego 3)W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). 4)W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. 5)W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 6)W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 80
Kryt 2 okres utrzymania ceny
Kryt 2p 15
Kryt 3 termin płatności
Kryt 3p 5
Spec www www.gminadobre.pl
Spec war Gminny Zespół Administracyjny Szkół w Dobrem ul. Szkolna 3 05-307 Dobre
Data skl 18/12/2014
Godz skl 09:30
Miejsce Gminny Zespół Administracyjny Szkół w Dobrem ul. Szkolna 3 05-307 Dobre
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Termin realizacji zamówienia : od 02.01.2015r. do 31.12.2015r. - dla każdego zadania częściowego.
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)