dostawa nabiału - sprawa 27/14
Publication date | 2014-12-12 |
End date | 2014-12-22 09:00:00 |
Instytucja | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Miejscowość | Koszalin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 408440 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155111004, 155112108, 155120000, 155513008, 155400005, 155421000, 155440000, 155422001, 155300002, 154311009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Nazwa oraz (ilość w kg lub litrach): 1.Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. 1,0 i 5,0 l (8000) 2.Mleko spożywcze UHT 2% tł. 1,0 l (1500) 3.Śmietana 18% tł. 0,4 - 1,0 l (1000) 4.Śmietanka 18% tł. terminizowana 0,2 - 0,5 l (1000) 5.Jogurt owocowy 1,5 - 2,5% tł. 125 - 150 ml (1400) 6.Jogurt owocowy ze zbożami 1,5 - 2,5% tł. 150 - 200 ml (600) 7.Jogurt naturalny 2% tł, 150 - 200 ml (50) 8.Kefir 1,0 - 1,5% tł. 125 - 180 ml (400) 9.Serek homogenizowany o różnych smakach 125 - 200 ml (900) 10.Ser twarogowy półtłusty kl. I 0,200 - 1,0 kg (1400) 11.Ser twarogowy ziarnisty półtłusty kl. I 150 - 200 g (700) 12.Serek twarogowy różne smaki 20-30 g (500) 13.Ser typu Fromage 70 - 100 g, (800) 14.Ser edamski pełnotłusty 1,0 - 3,0 kg (1000) 15.Ser gouda pełnotłusty 1,0 - 3,0 kg (1500) 16.Ser królewski pełnotłusty 1,0 - 3,0 kg (500) 17.Ser salami z przyprawami pełnotłusty 1,0 - 3,0 kg (500) 18.Ser wędzony pełnotłusty 1,0 - 3,0 kg (600) 19.Ser topiony bloczki 70 - 100g (200) 20.Ser topiony tłusty w plasterkach 16 - 19 g (700) 21.Ser topiony trójkąty 20 - 25 g (700) 22.Masło extra 200 g (3200) 23.Margaryna 250 - 500 g (800) |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Ulica | ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92 |
Nr domu | 92 |
Miejscowosc | Koszalin |
Kod poczt | 75-531 |
Wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Tel | 94 34 44 062, 94 34 44 900 |
Fax | 94 34 44 700 |
Internet | www.cos.strazgraniczna.pl |
Regon | 33037474200000 |
E mail | zamowienia.cos@strazgraniczna.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej |
Rodzaj zam inny | Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2015 |
Wadium | nie jest wymagane |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ |
Wiedza | Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ |
Potencjal | Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ |
Zdolne | Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ |
Sytuacja | Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Inne dokumenty | Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.); lub certyfikat HACCP. Potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do WIJHARS właściwą ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (Podstawa: art. 12 Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r., tj.: Dz. U. z 2011 r. Nr 120, poz. 690). Obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (Podstawa prawna : art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 ( Podstawa prawna: art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.); |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Sprzedawcy i Kupującego, 2) zmiana adresu siedziby firmy Sprzedawcy i Kupującego, 3) zmiana osób reprezentujących Sprzedawcę i Kupującego, 4) zmiana numerów telefonu Sprzedawcy i Kupującego, 5) zmiana numeru NIP Sprzedawcy i Kupującego, 6) zmiana numeru REGON Sprzedawcy i Kupującego, 7) zmiana konta bankowego Sprzedawcy, 8) zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, np.: przepisów odnośnie podatku od towarów i usług, przepisów branżowych dla przedmiotu zamówienia, 9) zmiany ilościowe przedmiotu zamówienia w poszczególnych asortymentach, nie wpływające na zmianę ceny. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 98 |
Kryt 2 | posiadanie certyfikatu HACCP |
Kryt 2p | 2 |
Spec www | http://www.cos.strazgraniczna.pl/ |
Spec war | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75 - 531 Koszalin, budynek nr 3, pokój nr 11. |
Data skl | 22/12/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75 - 531 Koszalin, Kancelaria Jawna |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |