Nazwa oraz (ilość w kg):
Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I (1600), Łopatka wieprzowa b/k świeża kl. I (2200), Schab wieprzowy b/k świeży kl. I (1600), Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I (1600), Słonina świeża kl. I (250), Flaki wołowe świeże (300), Kiełbasa śląska (800), Kiełbasa podlaska (800), Kiełbasa biała parzona (500), Kabanosy (800), Kiełbasa krakowska sucha (700), Kiełbasa żywiecka (700), Kiełbasa krakowska parzona (700), Kiełbasa szynkowa (800), Parówki cienkie (800), Kiełbasa parówkowa (400), Polędwica sopocka (800), Schab wieprzowy wędzony (400), Szynka wędzona gotowana wieprzowa (800), Baleron (700), Boczek wędzony parzony b/k (700), Szynka wieprzowa konserwowa (700), Pasztetowa podwędzana (200), Pasztet zapiekany (300), Kiełbasa salami (500), Szynka drobiowa (500), Szynka z piersi indyka (400), Kiełbasa krakowska parzona drobiowa (700), Pasztet z kurcząt typu podlaski (1000). |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego
|
Ulica |
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92
|
Nr domu |
92
|
Miejscowosc |
Koszalin
|
Kod poczt |
75-531
|
Wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Tel |
94 34 44 062, 94 34 44 900
|
Fax |
94 34 44 700
|
Internet |
www.cos.strazgraniczna.pl
|
Regon |
33037474200000
|
E mail |
zamowienia.cos@strazgraniczna.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej
|
Rodzaj zam inny |
Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadajaca osobowości prawnej
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zak |
31/12/2015
|
Wadium |
nie jest wymagane
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ
|
Wiedza |
Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ
|
Potencjal |
Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ
|
Zdolne |
Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ
|
Sytuacja |
Na podstawie oceny treści oświadczeń i dokmunetów wymaganych w IV rozdziale SIWZ
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Inne dokumenty |
Zgodnie z SIWZ:
4.2.5. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn.zm.);
lub
certyfikat HACCP.
4.2.6. potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do WIJHARS właściwą ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (Podstawa: art. 12 Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r., tj.: Dz. U. z 2011 r. Nr 120, poz. 690).
4.2.7. obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz. 29 i obowiązującymi aktami wykonawczymi do tej ustawy) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień;
lub
obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (Podstawa prawna : art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn.zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 (Podstawa prawna: art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn.zm.);
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach:
1) zmiana nazwy firmy Sprzedawcy i Kupującego,
2) zmiana adresu siedziby firmy Sprzedawcy i Kupującego,
3) zmiana osób reprezentujących Sprzedawcę i Kupującego,
4) zmiana numerów telefonu Sprzedawcy i Kupującego,
5) zmiana numeru NIP Sprzedawcy i Kupującego,
6) zmiana numeru REGON Sprzedawcy i Kupującego,
7) zmiana konta bankowego Sprzedawcy,
8) zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, np.: przepisów odnośnie podatku od towarów i usług, przepisów branżowych dla przedmiotu zamówienia,
9) zmiany ilościowe przedmiotu zamówienia w poszczególnych asortymentach, nie wpływające na zmianę ceny.
|
Kryt cena |
B
|
Kryt 1p |
98
|
Kryt 2 |
posiadanie certyfikatu HACCP
|
Kryt 2p |
2
|
Spec www |
http://www.cos.strazgraniczna.pl
|
Spec war |
Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75 - 531 Koszalin, budynek nr 3, pokój nr 11..
|
Data skl |
22/12/2014
|
Godz skl |
09:00
|
Miejsce |
Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75 - 531 Koszalin, Kancelaria Jawna.
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Inf dodat |
nie dotyczy
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|