dostaw produktów spożywczych w 2015 r.

Publication date 2014-12-15
End date 2014-12-30 11:00:00
Instytucja Zespół Szkół w Legionowie
Miejscowość Legionowo
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Pieczywo,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 259063 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 151000009, 151120006, 152200006, 154000002, 155000003, 156000004, 158110006, 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia został podzielony na 8 ofert częściowych.
Dostawa artykułów spożywczych w 2015 r. dla uczniów Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa rodzajowo-ilościowe osiem ofert częściowych:
- oferta częściowa nr 1 - obejmuje produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- oferta częściowa nr 2 - obejmuje drób,
- oferta częściowa nr 3 - obejmuje oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
- oferta częściowa nr 4 - pieczywo,
- oferta częściowa nr 5 - produkty mleczarskie,
- oferta częściowa nr 6 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki,
- oferta częściowa nr 7 - owoce, warzywa i podobne produkty,
- oferta częściowa nr 8 - świeże jaja.
Terminy dostaw, asortyment i ilość określona zostanie każdorazowo w pisemnym zamówieniu, które może być doręczone Wykonawcy za pomocą faxu, mailem lub w zamówieniu telefonicznym składanym przez Zamawiającego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała sukcesywnie ściśle według wskazań Zamawiającego.
2. Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w szkołach, w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, szczególnie wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Producent (wytwórca) oferowanych artykułów żywnościowych winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności.

Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm i tak: mięso surowe temp. 2-40 C - 48 godzin, wędliny drobnorozdrobnione temp. 2-40 C - 4-6 dni, wędzonki temp. 2-40 C - 7-8 dni, podrobowe 2-40 C - 72 godziny, homogenizowane 2-40 C - do 4 dni.
3. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia

Opis

produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsnedostawa drobiuoleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowychdostawa pieczywaprodukty mleczarskieryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonkiowoce, warzywa i podobne produktyświeże jaja

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół w Legionowie
Ulica ul. Zegrzyńska 3
Nr domu 3
Miejscowosc Legionowo
Kod poczt 05-119
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 022 7745950
Fax 022 7745950
Regon 01522698800000
E mail G4leg@wp.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: placówka oświatowa
Rodzaj zam inny placówka oświatowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 8
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Tak
Zam uzupelniajace w miarę potrzeb i posiadanych środków finansowych do 20% wartości zamówienia
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium nie jest wymagane
Zaliczka Nie
Wiedza Za spełnienie warunku niezbędnego doświadczenia Zamawiający uzna wykazanie się przez Wykonawcę odpowiednim doświadczeniem tj. w ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej jedną dostawą artykułów żywnościowych do magazynów na wybrany poniżej asortyment: - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne , - drób, - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - pieczywo, - produkty mleczarskie, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - owoce, warzywa i podobne produkty, - świeże jaja. Wymagana kwota dostaw odpowiadających przedmiotowi zamówienia poniżej 30 000 euro brutto w ciągu roku kalendarzowego dla każdego asortymentu w poszczególnych ofertach częściowych
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty Oświadczenie podmiotu, który zobowiązał się do udostępnienia Wykonawcy zasobów zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy o odpowiedzialności solidarnej z Wykonawcą za szkodę Zamawiającego powstałą wskutek nieudstępnienia tych zasobów (oświadczenie przygotowuje podmiot w porozumieniu z Wykonawcą). W celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają określonym normom, Zamawiający żąda oświadczenia Wykonawcy, że posiada atesty na dostarczane produkty (HACCP) na załączonym formularzu na atesty do SIWZ.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zgodnie z art. 144 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w zakresie ofert częściowych dotyczące: 1) sezonowej obniżki cen, Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić aktualne ceny przy najbliższej dostawie, 2) wzrostu cen o wskaźnik inflacji opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny po przynajmniej kwartalnej dostawie. Ceny w odniesieniu do warzyw i owoców zawartych w ofercie częściowej nr 7 są cenami zmiennymi: 1) będą przy każdej dostawie ustalane na podstawie przeciętnych notowań cen warzyw i owoców obowiązujących na Warszawskim Rolno - Spożywczym Rynku Hurtowym S.A. Bronisze dostarczonych przez Wykonawcę Zamawiającemu powiększone o marżę Wykonawcy określoną w ofercie częściowej, 2) przy cenach niższych niż na giełdzie w Broniszach podanych przez producenta warzyw, owoców mają zastosowanie zapisy w zdaniu pierwszym pkt 1) i 2)
Kryt cena A
Spec www http://g4legionowo.prv.pl BIP zakładka Przetargi
Spec war siedziba zamawiającego u Kierownika Administracyjno - Gospodarczego na I piętrze, pokój nr 249 w cenie 30,00 PLN po uprzednim uzgodnieniu tel. (22) 774 59 50
Data skl 30/12/2014
Godz skl 11:00
Miejsce Sekretariat, pokój nr 1 na parterze Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3, 05-119 Legionowo
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)