ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r.

Publication date 2014-12-18
End date 2014-12-29 08:00:00
Instytucja Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
Miejscowość Tomaszów Mazowiecki
Województwo łódzkie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 260665 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 553200009, 553210006, 553220003, 555212000, 158942003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania go osobom wskazanym przez Zamawiającego w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) w maksymalnej ilości 230 wydanych posiłków dziennie, w tym:
Maksymalnie 180 posiłków dziennie, w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych, w tym: maksymalnie 175 posiłków dziennie będzie wydawanych w punkcie żywieniowym w dzielnicy Centrum i maksymalnie 5 posiłków dziennie po dowiezieniu przez Wykonawcę do Domu Dziennego Pobytu Al. Piłsudskiego 34 w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych.
Maksymalnie 50 posiłków dziennie wraz z usługą dowozu do domu klienta na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego, w okresie od 08.01.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) we wszystkie dni tygodnia. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się dowóz gorącego posiłku w soboty lub w dni poprzedzające święta.
W przypadku niewykorzystania którejkolwiek z maksymalnej ilości posiłków określonych powyżej niewykorzystana ilość posiłków zwiększa kolejny maksymalny limit posiłków.
Miejsce przygotowywania i wydawania posiłków (nie dotyczy posiłków wydawanych w Domu Dziennego Pobytu) - lokal (zwany dalej jako punkt żywieniowy) spełniający wymogi sanitarno - higieniczne dopuszczony przez SANEPID do prowadzenia zbiorowego żywienia, wyposażony w wc, z umywalką (wyposażony w podstawowe środki sanitarne), dostępny bezpłatnie dla klientów MOPS. W lokalu winno znaleźć się miejsce na pozostawienie okrycia wierzchniego (wieszaki). Punkt wydawania posiłków musi być zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane będzie co najmniej 40 miejsc siedzących (przy stołach).
Gorący posiłek winien być wydawany klientom MOPS na podstawie list wystawionych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Gorący posiłek będzie przygotowywany w punkcie gastronomicznym znajdującym się na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego.
Gorący posiłek będzie wydawany w dni robocze w godzinach od 11.00 do 14.00, w punkcie wydawania posiłków, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego w dzielnicy Centrum.
Dzielnica Centrum obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszowa Mazowieckiego znajdujący się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Św. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego, Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema.
W przypadku gorących posiłków dowożonych do domu klienta lub do Domu Dziennego Pobytu gorący posiłek musi być zapakowany w pojemniki z atestem PZH zamykanych hermetycznie i dowieziony w godzinach od 11.00 do 14.00 środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności spełniającymi podstawowe wymagania sanitarno - higieniczne.
Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania:
- zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym oraz minimum 200g pieczywa;
- drugie danie - 200g porcja mięsa (waga po przetworzeniu), 250g gotowanej kaszy (waga po przetworzeniu), ryżu, makaronu, klusek (kopytka) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Zamawiający dopuszcza przygotowywanie i podawanie następujących dań obiadowych: gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g (waga po przetworzeniu); bigos z mięsem - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu); gołąbki mięsne w sosie pomidorowym - nie mniej niż 200 g (bez sosu - waga po przetworzeniu); naleśniki - nie mniej niż dwie sztuki, łącznie nie mniej niż 300g (waga po przetworzeniu); krokiety z kapustą, mięsem, grzybami nie mniej niż 250g (waga po przetworzeniu); pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami - nie mniej niż 250 g (waga po przetworzeniu). Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego tj.: ryba - 200g (waga po przetworzeniu) lub jaja - 4 szt. oraz z zawartością sera białego 150g, jogurtu naturalnego (150 ml.), jogurtu owocowego (150 ml.) lub śmietany (150 ml.). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów.
Jadłospis posiłków na 8 tygodni wraz z gramaturą stanowić będzie integralną część oferty. Jadłospis powinien być urozmaicony i uwzględniać sezonowość potraw. W przypadku obiadów dowożonych jadłospis powinien uwzględniać potrawy świąteczne wywodzące się z tradycji kuchni polskiej. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowiązany jest realizować przedłożony jadłospis. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie Wykonawca

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
Ulica ul. Cekanowska 5
Nr domu 5
Miejscowosc Tomaszów Mazowiecki
Kod poczt 97-200
Wojewodztwo łódzkie
Tel 044 7237353
Fax 044 7233489
Regon 00470072800000
E mail mopstomaszow@poczta.onet.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 08/01/2015
Zaliczka Nie
Uprawnienie O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, tj. uzyskali wpis do rejestru zakładów (żywienia, w którym przygotowywane są posiłki) prowadzonego przez państwowy powiatowy inspektor sanitarny lub państwowy graniczny inspektor sanitarny w zakresie zbiorowego żywienia na podstawie decyzji zatwierdzającej zakład - warunek 1
Wiedza O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania wiedzy i doświadczenia tj. wykażą, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali co najmniej jedną dostawę i usługę stanowiące przedmiot niniejszego zamówienia lub zamówienie o porównywalnym charakterze i rozmiarze tj. usługę zbiorowego żywienia dla ok. 200 osób niezależnie od okresu jej wykonywania- warunek 2
Potencjal O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia tj. wykonawca wykaże, że posiada odpowiedni środek transportu do przewozu posiłków dopuszczony do przewozu posiłków - warunek 3
Zdolne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. wykonawca wykaże, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia posiadają aktualne orzeczenia lekarskie dopuszczające je do pracy przy zbiorowym żywieniu - warunek 3
Sytuacja O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia tj. przedstawią oświadczenie potwierdzające sytuację ekonomiczną i finansową zapewniającą należyte wykonanie zamówienia - warunek 4
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1) Wszelkie istotne zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i mogą zostać wprowadzone w formie pisemnego aneksu do umowy, zgodnie z art. 144 ustawy. 2) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy poprzez zawarcie pisemnego aneksu do umowy pod rygorem nieważności w przypadku gdy z przyczyn organizacyjnych konieczna będzie zmiana danych teleadresowych i adresowych określonych w umowie. 3) Zamawiający dopuszcza możliwość do zmiany jadłospisu pod warunkiem, że będą spełnione warunki specyfikacji istotnych warunków zamówienia określone w punkcie 2.8 po uprzednim zaaprobowaniu przez Zamawiającego oraz w zakresie miejsca wydawania posiłków po zaaprobowaniu tej zmiany przez Zamawiającego na podstawie dokumentów potwierdzających prawo do dysponowania lokalem oraz wymagań dotyczących lokalu określonych w siwz.
Kryt cena A
Spec www http://mopstomaszow.nbip.pl
Spec war Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Maz.
Data skl 29/12/2014
Godz skl 08:00
Miejsce Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Cekanowska 5, 97-200 Tomaszów Maz., pokój nr 19 - Sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)