58/SM/2014- DOSTAWA PRZETWORÓW OWOCOWO-WARZYWNYCH, ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH I WODY

Publication date 2014-12-29
End date 2015-01-08 10:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa Nr 1155 Kraków - Balice
Miejscowość Kraków
Województwo małopolskie
Branża
  • Soki owocowe i warzywne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 264445 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 153311101, 153311709, 153322006, 153200007, 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworów owocowo-warzywnych, artykułów ogólnospożywczych i wody, zwanych dalej towarem, dla Jednostki Wojskowej 1155 Kraków - Balice. Szczegółowy zakres niniejszego zamówienia został określony w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) w zał. nr 5 A - B do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa - zadanie nr 1-2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych z uwzględnieniem podziału zakresu zamówienia na dwa zadania: Zadanie nr 1 - dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko; Zadanie nr 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty na dowolną liczbę zadań, przy czym oferty dotyczące poszczególnych zadań muszą być kompletne

Opis

Zadanie nr 1 - dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem
w m. KościeliskoZadanie nr 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa Nr 1155 Kraków - Balice
Ulica Kraków 50
Nr domu 50
Miejscowosc Kraków
Kod poczt 30-901
Wojewodztwo małopolskie
Tel 012 6396250
Fax 012 6396269
Internet www.8bltr.wp.mil.pl
Regon 35013887100000
E mail balice@wp.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Wojskowa
Rodzaj zam inny Jednostka Wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium Nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawca wykaże składając ofertę, że posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm.), określającą rodzaj i zakres działalności; W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego w pkt VI. A ppkt. 2 SIWZ
Wiedza Wykonawca wykaże składając ofertę w zakresie zadania nr 1 i zadania nr 2, że wykonał lub wykonuje w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych z podaniem ich, wartości, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te były wykonane oraz załączy dowody czy dostawy te zostały lub są wykonywane należycie. Dowodami dotyczącymi dostaw, określającymi czy dostawy te zostały wykonane należycie, są poświadczenia, z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych, poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, a przypadku gdy wykonawca z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze nie jest w stanie uzyskać poświadczenia - inne dokumenty. W celu oceny spełniania w/w warunku zamawiający żąda przedstawienia dokumentu wskazanego w pkt VI. A ppkt. 3 SIWZ. Spełnieniem przez wykonawcę w zakresie zadania nr 1 i zadania nr 2 warunku udziału w postępowaniu w zakresie posiadania wiedzy i doświadczenia będzie wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż:dla zadania nr 1- Dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł; dla zadania nr 2- Dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł każda dostawa wraz z dowodami określającymi czy dostawa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie. W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 1 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 złotych każda). W przypadku składania oferty na zadanie nr 1 oraz zadanie nr 2, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 70.000,00 złotych.
Potencjal Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
Zdolne Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
Sytuacja Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o oświadczenia i dokumenty określone w pkt. VI.A i VI.B SIWZ, które wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 Wykazanie przez wykonawcę w zał. nr 7 do SIWZ co najmniej jednej należycie wykonanej dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż:dla zadania nr 1- Dostawa przetworów owocowo-warzywnych do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł; dla zadania nr 2- Dostawa artykułów ogólnospożywczych i wody do WOSZK w Zakopanem w m. Kościelisko- 70 000,00 zł każda dostawa wraz z dowodami określającymi czy dostawa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie. W przypadku składania ofert na jedno zadanie wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż wartość określona wyżej dla poszczególnego zadania (np. jeżeli wykonawca zaoferuje realizację zamówienia w zakresie zadania nr 1 wówczas musi wykazać należyte wykonanie jednej dostawy, której przedmiotem są dostawy przetworów owocowo-warzywnych lub artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 70.000,00 złotych każda). W przypadku składania oferty na zadanie nr 1 oraz zadanie nr 2, wartość wykazanej dostawy nie może być mniejsza niż 70.000,00 złotych
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 1 Tak
Inne dokumenty 1. Druk Oferta, sporządzony wg wymagań SIWZ, zgodnie z zał. nr 1 do SIWZ - Oferta. 2. Prawidłowo wypełniony zał. nr 5 A - B do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa - zadanie nr 1-2 w zakresie zadania, na które wykonawca składa ofertę. 3. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy towaru spełniają wymagania określone przez zamawiającego, wykonawca zobowiązany jest: 3.1. załączyć do oferty aktualny, dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) w jednej z następujących form: Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia 3.2. w zał. nr 5 A - B do SIWZ - Szczegółowa oferta cenowa, w kolumnie 10 -Uwagi- wpisać gramaturę (wagę lub pojemność opakowania), nazwę i producenta oferowanego produktu 4. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.Zamawiający ma prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów (przetworów owocowo-warzywnych, artykułów spożywczych i wody) określonych w zał. nr 5 A - B do SIWZ przy zachowaniu następujących warunków: - zmiana wynika z potrzeb, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, - zmiana nie powoduje przekroczenia maksymalnej wartości umowy brutto, - zmiana wynika z nieprzyznania środków finansowych na realizacje przedmiotu zamówienia. 2. Wszystkie ceny jednostkowe netto określone w ofercie będą obowiązywały do upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, tj. do końca miesiąca maja 2015r., bez możliwości waloryzacji. Po tym okresie, na pisemny wniosek zamawiającego lub wykonawcy, ceny jednostkowe neto mogą być waloryzowane według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, opublikowanego przez GUS, nie częściej jednak niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy, po upływie pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy, przy zmianie wskaźnika przekraczającej 5 punktów procentowych. 3. Zmiana osób przewidzianych do współpracy nie wymaga aneksu lecz pisemnej notyfikacji
Kryt cena A
Spec www www.8bltr.wp.mil.pl (zamówienia publiczne - w oparciu o PZP)
Spec war Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15, w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze) począwszy od dnia 29.12.2014r.
Data skl 08/01/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Jednostka Wojskowa 1155, 30-901 Kraków- Balice, budynek nr 2 (sztab) pok. nr 15 - kancelaria jawna w godzinach 8.00 - 15.00 (w dni robocze)
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)